TOLONG AWEK CUN EXIDENT | impianku dalam mimpiku

Friday, April 29, 2011

TOLONG AWEK CUN EXIDENT

Assalamualaikum...

EXIDENT... kita hendaklah sentiasa berhati2 semasa dijalan raya yerk... malang tidak ber bau.. mane la tau satu ari nanti tibe masa kita lak.. mintak2 la dijauh kan yerk...

Nak citer siket ni.... petang tadi mase balik keje ofice, basah kuyup aku.. hujan bukan main lebat... lepas mandi aku siap-siap lak untuk sambung tugas sebagai cashier.. mase nak g giant tu hujan dah berhenti, tapi jalan masih licin..

Nak jadi kan cerita, mase aku ngah khusyuk bawak moto kapcai aku tu, tibe2 aku terperasan dua awek ngah tergolek tengah-tengah jalan..aku nengok sorang pon xberhenti.. aku ape lagi, teros jadi hero la berhenti la kat dieorang.. rupe2 sorang awek tu ngah nangis sambil gosok2 muka dia yang luka tu... seluar die pon koyak rabak... Dieorang cakap jatuh moto sendiri..

Aku tolong lah alihkan la moto die kat tepi... member die lak suruh aku papah awek cun tu ke tepi.. aku ape lagi, dh hero kan.. terpaksa la.. tapi aku hanya memegang tangan nye dengan lapik inner die... xkan aku nak letak tangan die atas bahu aku... bukan muhrim kan :)

hanya sekadar gambar hiasan sumbangan pakcik google :)

Pastu ade sorang brader berhenti... bukan men nak rak telefon hospital suruh ambulans datang.. aku hero kan.. aku tahan la kereta yang lalu kat situ.. ada satu insan yang baik hati, menawarkan diri untuk hantar mangsa2 tersebut.. oleh kerana dah ada orang yang tolong, aku pon terus mem blah kan diri ku kerana aku dah lambat pergi kerja.. haha

Kesian aku nengok awek tu, muka cun2 dah calar.. mesti ada tinggal parut.. lagi satu, yang paling aku kesian kat die, mesti die nak mintak no tepon aku, tapi aku dah blah awal kan.. mesti die kecewa... Begitulah cerita ku...

Sekian...


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

13 comments:

mykhalis said...

itula top..gila baban dia frust kat hospital sekarang ko tak bgi no tel..hero yg dia akan kenang sampai bila2..

KAMIHIDUP said...

tak boleh blah nak mintak no phone kau, wahaaa.

Tuan Muda Naim said...

demm topek kuat pasan

Liena Cutez said...

wahh...bravo3!! :D

Piasara said...

"tunggu la top...nanti sure awek tu tulis kat fb ke kt blog dia ker citer dia dah di tolong oleh sorang hero yg hensem lagi gagah perkasa...citer ni nnti mesti heboh....ishh,tak sangka la akk ko ni mmg baik hati lagi prihatin rupa nya top.."

Miss Tira said...

Aiceeh, tang bab paling kesian tu yang tak boleh belah tu. Tapi hero mesti jadi rahsia. Mesti buat heroin tu tanda tanya siapakah gerangan jejaka berkenaan. Haha.

Miss Tira said...

Aiceeh, tang bab paling kesian tu yang tak boleh belah tu. Tapi hero mesti jadi rahsia. Mesti buat heroin tu tanda tanya siapakah gerangan jejaka berkenaan. Haha.

sitihanisahali said...

haha...ayt last tu perasan gile!

Puan Kutu said...

hahaha ta boleh bah.msti kecea tu tak smpt bg no phone.apa pun top hero penyelamat!keke..

nelly said...

haha .mana top tau dia minta nom tepon ..
kot2 dia mintak alamat top ~
kawen awal ler
hahaha

chii said...

sure aweks cun termimpi2kan top kan..eheh

Khairul Antasha said...

pasni awek cun tu akan tulis dlm blog dia pasal sorg mamat emsem lagi perihatin tolong dia..waaaa...

Anonymous said...

ko mmg mat perasan dr dulu lg..pdahal ko yg kcewa x smpt nk bknalan ngan awek tu sbb kne msuk kje lak..mcm la ak x knl ko