BAWA BALIK KERJA OFICE KE RUMAH | impianku dalam mimpiku

Sunday, April 17, 2011

BAWA BALIK KERJA OFICE KE RUMAH

Assalaumalaikum...

KERJA.. kerja memang berlambak2 kat ofice ni.. ada yang nak urgent la, ada yang nk submit minggu depan la... senang cter memang banyak la... tapi mase untuk berblog tetap ada.. hahaha...


Ade satu kerja urgent memang kena antar minggu ni... oleh kerana risau xsempat nak siap kan, aku bawak blek kerja tu kat rumah... kononnye nak wat kt rumah la.. tapi setakat ni aku baru dapat siap kan siket jerk, sebab aku ni name jerk cuti hujung minggu tapi kena kerja kat Giant lak... :)

Pada pendapat ko orang, patut ke kerja2 ofice boleh dibawak ke rumah...dulu aku selalu gak la nengok drama2 kat tv ni, kebanyakan nye bile suami bawak balek kerja2 kat umah, mesti isteri marah... sebab xdapat luangkan masa bersama isteri dan anak2... isteri cakap jangan sentiasa ingat keje jerk.. anak2 pon pon perlukan kasih sayang dari seorang ayah.. tapi..... aku dh ada isteri n anak2 ke????? hehe

Rasanye bile seseorang tu sentiasa ingat pada kerja, banyak juga kesan sampingan yang akan berlaku kat die yerk... Antaranye :-
- diri tu akan sentiasa rase cemas kerana risau kerja2 tu xdapat disiapkan.
- badan akan sentiasa lesu kerana kurang rehat

- kurang berminat untuk bersantai bersama rakan2 dengan alasan untuk berehat

- membuatkan pasangan anda bosan sebab terasa dia abaikan..

- dan lain-lain


Kesimpulannye, mencari rezeki adalah suatu yang dituntut dalam islam.. tapi kita seharusnye sentiasa mengatur jadual dan masa kita dengan baik dalam bekerja tu supaya tidak mengabaikan diri kita dan orang2 sekeliling kita kan..

Sekian...


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

15 comments:

Nur Hawa Mohd Zin said...

salam...

huhu..tak suka bawak kerja balik ofis..melainkan kalu kat rumah tu ada yang boleh membantu...

Tuan Muda Naim said...

blom khejo...selamat

mykhalis said...

amboi top..belum apa2 dah bayangkan dialog orang rumah..hehee

cik azeya said...

time keje, keje btol2. jgn berblogging. lau bukak blog, kompem keje tak siap. :PP

hanim azhari said...

eerkk..top da berangan ckp ngn org umah ngahahaha selamat berkerja top..gaji nnti belanje kepci ok :)

KAMIHIDUP said...

kerja memang takkan habis. :)

atiey azha said...

kalau masih bujang , takpa kot kalau bawa balik kerja office tu . keje pun boleh siap awal . just jangan abaikan makan dan kesihatan la ..

Fyqa said...

amboii. sempat berangan.hihi

Piasara said...

"top..masa keja, keja betul2..jgn dok berblog pulak,hehehhe...lagi satu,jgn bawak balik keja opis kat umah selalu tau..sbb kt umah tu ms utk rehat.."

Miss Tira said...

Depend pada kerja tu laa. Komitmen tu penting dalam pekerjaan. Tapi jangan berlebihan.

P/s: Maaf lambat komen sebab busy sikit.

nelly said...

orang kata jangan campur kerja pejabat dengan peribadi ..
professional ~
=)

Melati said...

i taknak bawak balik kejer ke rumah, tapi kadang2 terpaksa, eiii mmg tak suka camtu.
tapi i akan balik rumah bila cukup time, takder nak extend2 time kejer,. heheee

Puan Kutu said...

isk tak slh bwk blik keja kt rumah,lg2 macam top yg takde ank isteri.tp jgn la selalu sgt.kesiankan diri.kesihatan kena jg jugak..take care yer top.asik keje jer bila nk kawen nie?huhu lari tajuk..

Penulis Bogel said...

salam top...singgah bg pendapat
aku rasa patut bawa blik umah, kalo urgent nk kejar dateline...kalo x nanti kite jgk yg bambu ngn bos, kan?? tpi make sure weekend mase tuk spend ngn family...

shah-kayrul said...

kalu keja opis bawa balik umah..jarang sangat la boleh siapkan...kalau dah betul2 urgent mati hidup balik kena siapkan jugak...hehhehe