BUAT SEGMEN BLOGLIST NE ORANG KEDEKUT JE??? | impianku dalam mimpiku

Tuesday, April 5, 2011

BUAT SEGMEN BLOGLIST NE ORANG KEDEKUT JE???

Assalamualaikum...

BLOGLIST... semenjak dua menjak memang ramai yang wat segmen bloglist kan.. termasuk la aku... BLOGLIST TOPIMAGINE- RAPATKAN SILATURRAHIM...

Bagi aku dengan cara ni kita dapat lebih mengenal rakan2 baru dan mengeratkan dengan rakan2 yang lama... kita juga dapat mempromosikan blog kita kepada blogger lainkan..


Tapi mungkin ada orang yang xselesa dengan blogger yang wat segmen cam ni kan.. Ade gak aku terbaca komen2 dari beberapa blog yang menganjurkan segmen ni.. Antaranye :-

- Kedekut nak kuar duit buat contest..
- xpayah kuar duit nak beli hadiah kan... cam tu sume leh buat..

- wat pe nak tolong promosi blog orang len..

- ape yang dapat kalau join segmen ni.. setakat kena review je xpayahlah..

- Nak tambah follower dengan cara senang..


Ni adalah antara ayat2 yang kurang enak yang aku ade terbaca la.. Bagi aku, terpulang la pada masing2 ngan cara sndiri nak promosi blog masing2 kan... kalau xnak join pon orang xmare.. x ganggu pon perjalanan hidop penganjur kalau ko xjoinkan.. hahaha

Contoh terdekat ben ashaari... die mane pernah wat contest or ape2 segmen yang melibatkan hadiah... tapi kedua2 pihak dapat manfaatkan kalu join segmen beliau tu...

Kesimpulannye... jangan irihati dengan orang lain.. kalau setakat kutuk orang len tapi diri sndiri xberusaha... bile nak maju kan... :)

Sekian...


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

16 comments:

hanim azhari said...

waaalaweii..terase aku..aku pon ade wt bloglist gak..xpela top biarkan je diorang..yg pntg kite ikhlas :)

faraa halim said...

saya tak pernah wat bloglist,
nak wat,
tapi takot tak de org nk join ;))

mrs.sabri said...

diaorang cemburu tu..adat la..asyik nak dengki je kejenya..buatlah segmen sendiri..buatlahlah segmen apa pun..ni x,asyik sibuk je nak cemburu kat org lain..huhu

Miss Tira said...

Actually haters is someone that can't do the thing that we do. Wow, berterabur. Dah lama tak speaking london. Masing-masing ada cara tersendiri janji tiada paksaan dalam melakukan sesuatu itu.

husna mukhtar said...

lantak je dorang mat top

cik ayin said...

join sekali je bloglist tu..urmmm

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

biarkan diorang... just do whatever u feels is right.. =)

atiey azha said...

betul ! sangat menyetujui kenyataan ini . hehee

puanbee said...

ah biarlah memula kita nak naik memang kena usaha lebih , jgn ingat yg dah naik tu pun dedulu tk buat apa yg kita but so org yang suka mengkeji tu meme jeles haaa..

KAMIHIDUP said...

dieorg jeles lah to.

tipah said...

ee sape yg cakap tu. buat je la top. lain orang, lain carenye. biakan je la dorg.

chaiyok2 top. :)

chii said...

betul betul..takat dok kutuk2 je..semua leh buat :p

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

memang... top kedekut. heheh :p

topimagine said...

huhu.. naseb bek ramai back up aku... time aceh ye kawan2 :)

Mrs Tyara said...

*Kesimpulannye... jangan irihati dengan orang lain.. kalau setakat kutuk orang len tapi diri sndiri xberusaha... bile nak maju kan... :)

Yang tu yang paling saya sokong :)

Asek dengki mendengki sampai mati, asek menuduh + mengata tak berhenti, tapi diri sendiri tak maju + tak de ape...!

Isteri Yang Comel said...

aippp nak kene babap nie saper yang cakap cam tu....