MASIH LAGI TAK DAPAT GAJI | impianku dalam mimpiku

Saturday, April 30, 2011

MASIH LAGI TAK DAPAT GAJI

Assalamualaikum...

GAJI... ari ni dah 30hb... gaji ofice aku masih xdapat lagi... mengikut jadual gaji akan masuk pada 28hb setiap bulan.. ni dah kira dua bulan lah aku xdapat gaji...

Selama dua bulan ni, duit belanja aku pon masih mengharapkan gaji dari part time aku sebagai cashier setiap malam... aku pon xtau nak wat cam ne lagi... Family aku pon xtau lagi pasal gaji aku yang tergendala dua bulan ni...


Aku dah kerja kat sini, lebih kurang 11 bulan la .. masa awal2 aku masuk gaji sume sharp la... tapi lepas 4 bulan , dieorang mula wat hal.. gaji sampai setengah bulan lambat.. sampai member ofice aku sorang ni berhenti la.. lepas budak tu berhenti, gaji aku mula sharp balek la... tapi sekarang, perangai bengong dieorang datang balik... dua bulan xbayar..

Sebelum ni, aku pernah gak wat entry pasal ni... ramai yang cadang kan supaya aku wat pengaduan kat jabatan buruh jerk... aku pon xtau la.. lom wat keputusan lagi... kalau ikut undang2 rasenye memang patut kut aku wat aduan tu... ngan SOCSO n KWSP aku dieorang xcarum...

1 - KERANA GAJI, JADUAL PERBELANJAAN AKU KUCAR KACIR
2 - APA LAH NASIB AKU NI
3 - AKU MAKIN TENSION DENGAN KERJA OFICE NI


Etahlah.. nak cari kerja lain memang boleh.. tapi sampai bile aku nak bertukar2 tempat kerja kan.. sekarang ni aku hanya mampu duduk sambil berangan agar satu ari anti aku akan jadi bos dan aku aku akan wat kat pekerja2 aku cam ni gak.. biar dieorang rasa cm ne aku rasa... haha... gurau je k... :)

Sekian...


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

15 comments:

hawiz said...

tudia..xbaik tau topek..kih3..kejam lor..

kAmi dAn mEreKa said...

naseb baik tak de anak bini lagi kan,hehe

sabar je lah, :)

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe kan PKS..jadi kalu sorang ada prob pasal gaji semua tak kan dapat gaji..admin pula macam...*&%#^ benci betul

chii said...

ishk..ada plak pk nk jd cam bos tu..aduhh..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

hawiz >>> sape yang kejam ek ???
KAMI >>> hehe.. sebab xde gaji la xleh ade anak bini :)
hawa >>> ompany melayu memang cm ni kn :(
hii >>> satu hari akan jadi bos gak ... insya'allah :)

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

kalau dah xda gaji better u resign sajalah..takkan nk jd kuli batak lak kat situ..

KHRLHSYM said...

cari kerja lain top. hehe

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

kak rina & hisyam >>> ngah pikir la ni... xtau nak keje ape... saya xnk lagi jadi cm ni.. asyik tukar2 kejer jek... :)

Bro Ery said...

Kalau aku laa mahu lobam buah pinggang bos tu aku tumbuk. Beronti kojo pon tak kisah laa janji aku puas. Pedulik happe aku. Dulu GM pun aku maki time kerja. Serius shit macam tahi perangai bos tu.

P/s: Miss Tira convocation. Bro Ery jalankan tugas blogwalking :)

KAMIHIDUP said...

top, try pergi mintak guru kafa, lagi masyuk. :)

Anonymous said...

http://greenboc.blogspot.com/2011/04/awie-cuba-pertahankan-kehidupan.html

Ini Kisah Tia said...

ish ! susah pulak dapat kerja macam ni . bayo gaji lambat ..

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. said...

nana da biasa dpt gaji lambat...hehehhe

Cik RoSs said...

Ish3....teruk la macam tu..
Pegi la cari keje lain!

Anonymous said...

pek,better ko cri kje len dr skrg..jgn nt da tlmbt bru nk cri..kalo cmpny ko da tnjuk mcm tu,ko pk sndri la ada mse dpn ke ko kje kt ctu..