ENTRY LUCAH, KITA TANGGUNG SUME DOSA READERS??? | impianku dalam mimpiku

Tuesday, April 26, 2011

ENTRY LUCAH, KITA TANGGUNG SUME DOSA READERS???

Assalamualaikum..

LUCAH... lucah adalah satu gejala mekanisme yang xsihat yang makin menular pesat dikalangan masyarakat kita ni kan.. jika tidak dibendung, ia kan menjadi barah kepada sesebuah negara..

Sekarang ni pon, kita perhatikan, ramai blogger yang menggunakan tajuk dan entry yang mempunyai unsur2 18sx untuk menarik perhatian readers2 kan...

Aku sebelom ni ada wat satu entry bertajuk "PEREMPUAN PAYUDARA BESAR, CEPAT PENAT".... aku pon xtau nak describe entry aku ni kategori lucah atau tidak... bagi aku itu adalah satu info kut :)


Setiap kali aku post entry, aku akan ping entry aku tu ke beberapa group blogger di fb... aku tertarik dengan satu komen dari sahabat aku di FB, TUAN MUDA NAIM (admin kepada group KAKI BLOGGER) - "aku bace entry ko, aku nak ko tanggung dosa aku"...

Kalau mengikut logik memang betol ape yang die kata kan.. aku pon ade terpikir gak... lagi ramai orang yang membaca entry berkaitan lucah2 tu, lagi banyak dosa yang dapat pada penulis entry tu kan...

Tapi kita sebagai manusia biasa xleh nak wat keputusan sama ada dosa atau tidak pada seseorang tu kan kecuali kita mempunyai ilmu agama yang secukupnya... diminta sape2 yang arif bab2 ni sila beri pandangan macam mane yerk.... :)

Sekian...



IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

21 comments:

Farhana Jafri said...

bgus la top pos kn bnda ni.. at least brkurang sikit yg pos entri separa lucah or lucah tu.. mnyampah gile! grr~~

jemput singgah ANASAURUS :)

hanim azhari said...

erk...no komen la top..aku pon x arif dlm bab2 ni..

KAMIHIDUP said...

tanya ustaz hanif. :)

Tuan Muda Naim said...

ceh ayat aq x berbunyi mcm tu pon...

KHRLHSYM said...

teringat blogger imran nyambek yang banyak lucah kehkehkeh. tapi aku suka baca. =.=

syairahmohdanuar said...

sy pon x arif psl nie.tp bg sy, dua2 pon dpt dosa.spe yg tanggung tu, tak tahu :)

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

Cik Bunga dapat FREE lagi, ahaha... jangan jeling cik bunga eh kalau JELES, heheh

Azlan The Type Writer said...

ilmu saya pun cetelk lagi nak sembang benda2 macam ni....
tap kan....setau saya.....
kalau kita dah baligh, dosa tanggung sendiri2...
mana nak ada tanggung orang lain punya....
sendiri buat, sendiri tanggung....
kalau tak silap ada hadith mengenai hal ni....
google search la hadith yang berkaitan dosa ni....
tq

mykhalis said...

kena mintak ustaz azhar jawapkan nie..khalis menggunakan mekanisme tarikan kadang1 dihadapan post ada la 18sx... dapat dosala..kota tanggungla kalau kita menggalakkan dia wat sama dalam psot lucah kita

SyedGraphiX said...

dah jadi mcam trend blogger da entry lucah2 ni. hmmm.. keciwaaaa

Mrs.Yie said...

top,tanya USTAZ LOVE..link blog dia ada dalam bloglist best akak..

husna mukhtar said...

entah la top. ilmu tak cukup lg

Fyqa said...

err.. ntah la...aduii...

Siti Safiyyah said...

<== anti blog yg glemer sebab entri lucah. hoho. kalau taknak tertanggung dosa orang, lebih baik jangan buat. kan? =)

cik azeya said...

banyak je entri lucah sekarang ni. dorang tak fikir dose ke pahala. nak try la buat entri lucah sekali. msti meletup2 kan blog.hee

Yan said...

bagi akak senang. Kalau rs itu bawak dosa, jangan baca. kenapa nak diikut rasa.. sendiri tanggung lah kan. kenapa pulak org..

Miss Tira said...

Tak tahu nak describe macam mana laa Top. Kena guna ayat yang ada maksud tersirat kot kalau bab-bab 18sx ni. Hehe. Itu bergantung pada iman masing-masinglah ye. :)

Bella Bell said...

emmm...kalau niat kita tulis entry tu sebab nak share ilmu xpe kot...

semua nye bergantung atas niat orang tu jugak nak baca ikut celah ilmu atau celah 18sx..hehe~~

sekadar pndapat dr saya..kalau salah maafkan saya :)

follow ur blog ^__^v

puanbee said...

kalao takut berdosa jgn bace...dan org yang buat entri lucah tu sendiri mau ingat jer..hehee

Puan Kutu said...

baba dosa pahala tak arif la pulak..baca jer entri apa pun!keke..kena tnya yg lebih arif..

niena shopping2u said...

pd sy pulak.. entri yg berunsur lucah jka dibaca oleh sipembaca memasing dpt dosa.. jika penulis membuat entri mengenai nasihat, ke arah keagamaan, ilmiah & sebagainya, dgn penuh keikhlasan.. insyaAllah ada habuan baginya..

pendek kata kalo nk wat dosa ngan pahala senang je,.. segalanya di hujung jari :)