BERBLOG NI MEMPENGARUHI KEHIDUPAN SEHARIAN KITA???? | impianku dalam mimpiku

Friday, April 22, 2011

BERBLOG NI MEMPENGARUHI KEHIDUPAN SEHARIAN KITA????

Assalamualaikum..

BLOG...Dah berapa lame ko orang berblog ek? apakah perasaan ko orang bile menulis blog ? Macam manakah perjalanan hidup ko orang bile dh ada blog sendiri?... Apakah perubahan dalam diri ko orang semenjak berblog ni???? Confirm ada perubahan kan dalam kehidupan ko orang... kalau xbanyak pon sedikit mesti ada kn :)


Macam aku ni dah 3 bulan lebih dalam dunia blog... memang ada perubahannye... dari kehidupan sosial aku, pemikiran aku, prestasi kerja aku dan sebagainye la... Meh la aku senaraikan siket antara perubahan2 yang aku alami..

1. Prestasi kerja - mula2 prestasi kerja aku terganggu siket sebab asyik2 piker psal blog jerk.. tapi sekarang dah ok pon... aku dh leh bagi waktu dengan baik antara kerja dan berblog ni :)

2. Kehidupan sosial - jadual harian aku memang ketat kebelakangan ni.. so kurang mase sosial aku ngan member2 pon memang bukan disebabkan dari berblog ni

3. Pemikiran - wah, boleh ke kita menilai tahap pemikiran kita sndiri.. lantaklah ... apa yang aku rase, aku makin sntiasa berfikir.. dh kurang berangan kosong lagi.. sebab setiap tulisan kita orang baca dan menilai... so, kita kena sntiasa berhati2 kn :)

4. Penggunaan internet - sekarang dh xnengok laman2 porn lagi.... eh silap... hehehe.. dh kurang layan youtube or laman sosial len cam faebook tu... sekadar untuk berborak2 ngan member2 blog n ping entry jerk :)

5. Mase tidor - mase tidor aku sekarang ni pon dh xteratur siket. tapi aku still dapat mengawal kecergasan aku....hehe.. waktu petang lak, dulu kalau aku xkeje malam, cnfirm aku bantai kan membuta.. tapi sekarang kalau xtolong ayah ke, aku cnfirm on9 nyer.. :)

K la.. cukup lah 5 tu kan.... anti senarai banyak2 ko orang cakap aku ni membohong lak... hehe... Aku pon xtau la sampai bile aku nak berblog ni... ramai cakap berblog ni bermusim... sampai satu tahap kita akan bosan dengan dunia blog ni....Bila kah mase bosan aku tu akan tiba... maybe bile internet laju ofice sebelah ni dah kena blok kan... hahaha..

Sekian...



IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

29 comments:

Miss Tira said...

Erm, ada juga mempengaruhi sedikit sebanya seperti cara kita berfikir. Bukan boleh main letak sebarang je sebab ramai yang bacakan. Jadi kena pikir banyak-banyak dan kena rajin cari sumber menguatkan pemikiran dan pendapat kita tu.

♥ Mrs.Eady ♥ said...

hurm..mmg ketagih la berblog nie...1 hari tak buka mcm serba x kena tapi sekali mood x nk berblog dtg hmmm...pc pun xnk tgk :)

atiey azha said...

blog ni dah jadi pengganti facebook pulak . kalau dulu facebook jadi kemestian untuk dibuka dulu bila on9 . tapi sangat2 tak sah kalau tak buka facebook sehari !! hehee

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

miss tira >>> tau xpe.. bukan men hentam jerk nak tulis ape kan.. bukan sume orang kenal perangai kite cm ne kn :)
mrs eady >>> tau xpe kak.. kalo xdpt idea nk update blog rase gelisah jerk kn :)
atiey >>> tau xpe... dulu kate facebook nak tutup.. xkesah pon tutup ke x... hehe :)

puanbee said...

ntah akk pun tak sampai tahap bosan lg tp kawan2 akk dah ader yg bosan dah!!

Isteri Encek Bard said...

ada can nak jadi blogger berjaya nie

hawiz said...

yeayy...sokong topek!.

hafiz hafizol said...

Owh.. amat setuju ntri nie.. Malas nak cakap panjang yg pasti blog banyak membuatkan hidup aku tak keruan... Ramai kawan2 aku yang cakap macam2 kat aku.. kritik aku macam2.. Dan semestinya lgsung x suka aku jadi blogger boy.. Yg pasti aku yakin aku masih aku.. GGGrrgh,, nak tahu selanjutnya sila berkunjung ke blog aku okey top??? MUahahaha.. okbai...

AesyaZealous said...

amat setuju...tp ade blog ni kdg2 membuatkan aku kena berhati2..takot salah cakap, kene hentam lak..hoho

KAMIHIDUP said...

wah, berat kau ni, heee.

nazirah said...

hahaha betul tu encik taufiq
memang mempengaruhi pun tapi
selagi kte boleh kawal kte kawal la
bia balance huhu ;)

nelly said...

top !
sangat setuju !

T_T
tiap masa dah sebati dengan blog ~

hanim azhari said...

sokong top...!!!

mOon jOhari said...

tentangboolan.blogspot 2 wik only berOperasi...wahuahua...

dh x pedulik dgn FB sbb kat blOg lg pjg bley bebel...sori incik FB! spjg 2 wik ni asyk pk tajuk pe nk pOst...blog addict! hahahaha

Budak Kampung said...

stuju la bro...=)

m0sHiE~ said...

btol2..kalu dlu asal buke tenet jep, 1st thing to do msti nk bukak facebook dlu..tapi sekarang, sbelum wat pape, msti akn blogging dlu..^^

Alin Marlini said...

bila tak jenguk jadi rindu pd kawan2..

syairahmohdanuar said...

samalah, sy pon asyik nak fikir pasal blog je.tapi saya takde buat ape2 pon skang, jd x terganggu.hihi ;D

.izzatul.hazwani. said...

samalaa... asyik pikir na update blog ajee.. heee~
tido pun salu lewat .
tp sy x kata blog ni tak elok. ehe:)

mykhalis said...

serius sama la top..akupun dah tak aman hidup sekrang..lagi penggila trafik cam aku..wahahahha

Mrs.Sabri said...

sejak ada blog,jarang tgok tv dah..kalau tgok pun maharaja lawak je..itupun seminggu sekali..haha

cik azeya said...

saye tak suke blog tapi kenape hari2 saye bukak. kdg2 rasa nak bunuh diri sendiri.. -_-

Piasara said...

"eh..byk la top..dulu2 ms lom ada blog,akk suka tido pagi2 lps ank2 gi skolah dn somi akk gi keja..(kena tido gak sbb ngantuk mlm tk leh tido..3-4 pagi baru tido,insomnia kot..)la ni sejak ada blog...mana ada tido lagi,mana nak update lah nak blogwalking lagi...ececeh...bajet blogger femes lak akak ni kan.."

Cikya said...

Top,

perasaan memblog aku, aku seronok sebab dapat menulis balik..
ye lar, zaman buat karangan BM dan lama ditinggalkan..
blog tempat lepas gian menulis..
kita tulis, apa kita rasa, menunjukkan siapa kita.. :)

KHRLHSYM said...

blog menjadi dunia keduaku.

ps: maaf lama tidak jenguk rakan-rakan

CIK TOM said...

hehehe..cik tom plg berubah ialah masa tidur..dah tak seragam macam dulu...selalu tidur lambat pasal nak siapkan entry autopublish...kui3...hujung minggu plk marathon bw...heee

kAmi dAn mEreKa said...

hehe, blog ni dah jadi macam boipren dah, hehe =)

Nur Hawa Mohd Zin said...

pasal kerja..awe akan siapkan cepat pastu layan blog, sosial plak awe malas nak duk berborak tak tentu pasal better layan blog..hehehe..tak bukak sehari tak sempurna hidup :)

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

oh mmg sgt mempengaruhi..sgt besar hingga bnyk yg telah berubah..sukar nak hurai di sini..