GIGI ATAS BALING ATAS BUMBUNG, GIGI BAWAH TANAM DALAM TANAH | impianku dalam mimpiku

Tuesday, June 10, 2014

GIGI ATAS BALING ATAS BUMBUNG, GIGI BAWAH TANAM DALAM TANAH

Assalamualaikum...

GIGI... kalau sakit gigi ni memang menyeksakan kan.. tapi kalau gigi tu dah tercabut, perghhhh... keselesaan dan kebanggaan memang dapat dirasai la... dunia ini aku yang punya.. haha

Tapi aku nak tanya ko orang la.. gigi yang tercabut tu ko orang campak mane ye.. adakah ko orang buang je merata-rata atau simpan dalam frame wat kenangan abadi.. :) aku ada gak terdengar tentang satu teori saintifik ni..

GIGI ATAS BALING ATAS BUMBUNG
GIGI BAWAH TANAM DALAM TANAH

Betulkah teori saintifik yang canggih ini..??? apakah kesannya kepada ekonomi sejagat jika tabiat ini teros diamalkan hingga turun temurun.. ??? Jika kita tak ikut teori ini apakah yang akan terjadi kepada alam semesta kita ni..???  :)


gambar hiasan


Tapi masa kecik kecik dulu memang ak selalu wat benda ni.. kalo gigi atas baling atas bumbung.. pastu terjengah-jengah kepala nk nengok gigi tu kt ne... :).. kalo gigi bawah lak tanam dalam tanah..siap pacak kayu jadi batu nesan..  esok nye gali balik tapi xjumpa... haha

Ko orang lak cam mane? pernah wat? pandangan ko orang pasal benda ni?

Sekian...

p/s : petua orang orang tua ni mesti ada sebabnya


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

7 comments:

Nurzakiah Hanum said...

betul ke nie

LydSunshine said...

ntah le, akak main buagn mcm biasa je gigi2 tu. hehe.

ct kektus said...

masa kecik2 kalau gigi tertanggal sendiri, memang pernah buat macam ni. hahhaa

tapi, bila kene cabut gigi kat klinik tak de maknanya nak mintak semata nak campak atas bumbung. haha :D

grOundnUt said...

Aku semua benda pon tanam...kuku pon tanam...gigi pon tanam...rambut pon tanam...perghh dah macam black magic lah plak wehh... O.o

LYAfrina said...

eyhh..ye ke?/
xpnh buat pon ..

Teacher Basariah said...

entah..tak pernah plak ikut petua ni..nmpk merapu sgt

Elvy Nellysha said...

lama tak singgah sni..maaf la..busy~

hehehehe

gigi?? err, kita lupa gigi ltak mana.. buang kot~ hehehe