SUKA TUKAR-TUKAR TEMPAT KERJA | impianku dalam mimpiku

Friday, March 25, 2011

SUKA TUKAR-TUKAR TEMPAT KERJA

Assalamualaikum...

KERJA... zaman ekonomi malaysia yang semakin berkembang ni, memang banyak peluang pekerjaan yang ada... terpulang2 la kepada anak2 muda ni pilih dalam hidop dieorang kan..

Apa yang aku nak bincang kan ialah pasal, salah ke kalau selalu tukar2 kerja.. cam aku ni, semenjak tamat dip 2 tahun lepas dah 3 tempat keje aku.. kire siket la kan.. first 1 bulan je, second 1 tahun, third dah 10 bulan pon...


Sebenarnye bukan sengaja nak tukar2 keje ni... tp keadaan semasa yang menyebabkan aku nak bertukar tempat kerja, setiap tempat kerja ada masalah sndiri kan.. masalh dengan bos la, dengan staff len la, xtermasok lagi ngan masalah gaji, kwsp, socso... xpon ngan masalh kerja yang diberi...

Aku pon sebenarnye xsuka sangat berpindah randah ni.. tapi kadang2 kalo kt satu tempat tu, kita dari awal kerja sampai la ke tua, wat kerja tu je.. bile la nak berkembang... kirenye kita xdpat belajar benda yang baru.. kalau "A".. sampai bile2 "A" je la kita kan..

Bukannye aku memilih kerja.. tapi aku ni jenis cepat bosan siket... hehe.. btw, aku nak nasihat kan ko orang la, jgn la terlampau memilih kerja k.. cam aku ne muda lagi kut, tengah mencari hala tuju yang sesuai...

Pada pendapat aku umur 25 adalah masa yang sesuai untuk kita mempuanyai pekerjaan yang tetap untuk kita sampai ke tua.. hehe.. so pandai2 la memilih yerk :) Sape2 yang ada lubang keje gaji 4 ribu above roger2 aku k.. :) Ok... aku nak sambung kj ni.. maybe busy 2 3 ari ne.. hehe..

Sekian...


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

16 comments:

Eza Ridzwan said...

akak doakan Top dpt keroje dgn gomen...klu ada iklan nnt, akak bgtau...pilot nak x?..hahaha.....

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

aku pon nk tukar gak top, ade kosong tak kat mlk?? :(


nie, mkn FREE. amek taw!

http://ikmalira87.blogspot.com/2011/03/perhatian-sape-nak-free.html

Khairul Antasha said...

sy seorang pekerja yg setia..bkn sbb gaji lumayan tp environment nya yg menawan hati...auwwww...

mrs.sabri said...

x pe la asyik tuko keje je asalkan bekerja..jgn jadi mcm sesetengah lelaki yg lain asyik memilih keje dan langsung TAK KEJE..asyik mkn tido mkn tido je kat rumah semua mak bapak tanggung.. :)

Awan Gemawan said...

hidup kena kerja. pindah randah utk cari pengalaman. pengalaman dgn bos yg macam2 perangai, & suasana yg pelbagai rasa.

hanim azhari said...

erkk..aku tak penah keje lagi..kje tanam anggur je blkg umah..tu pon tak xdpt hasil smpi sekarang huhu

chii said...

amboih..4 ribu n above eh., tu gaji org da keje bp lama ar tu kan...eheheh...
betul..chii setuju..kalo keje yg sama selama berpuluh2 thn..mcm x berkembang mnda..len la kalo dpt naik pngkat ke kan..len la citer

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

kupon Mc'D pulak! makan smpai lebam! hahaha :)
kat mlk banyak okeh. heheh


http://ikmalira87.blogspot.com/2011/03/kupon-mcd-pulakkkk-free.htm

lalink7 said...

amboi nak yg ribu je ye..tadi siap pesan jgn memilih keje..hehehe =p

nabilah_2908 said...

tul tu...jgn memilih kerja sngt..lagi2 kalau yg fresh graduate...bila dah ada pengalaman..setahun dua..baru lah boleh memilih... :)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
RAISYA IMAAN TIHANEE

cik azeya said...

saya tak saba nak keje top. asyik ngadap buku je. tak cool la gini. -_-

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. said...

adik nana tu pun selalu tukar2 keja..senang lak tu nak dpt...erm..sampai biler la dia nak mcm tu..hope suatu hari nnti dia berubah...

topimagine said...

aku dah bosannn ngan keje akuuuuuuuu.. hehe.. thankz all my friend :)

Eza Ridzwan said...

Top, mau jadik bibik kat umah akak x...ahakz!...

mykhalis said...

alhamdulillah..semoga dapat cari pekerjaan yang sesuai..dengar citer nak mintak polis..nnt dah dapat leh kawen..heh

hottest entry di blog khalis :
Feel peminat bola sepak sluruh dunia

Video rakaman pemimpin parti pembangkang

Miss Tira said...

Kalau gaji RM4k mesti selalunya bahagian marketing (sales man). Selalu sangat macam tu. Hehe.