PEGI INTERVIEW JAUH-JAUH | impianku dalam mimpiku

Friday, March 25, 2011

PEGI INTERVIEW JAUH-JAUH

Assalamualaikum...

KERJA... Masih lagi dalam mood keje... kat mane2 memang ada peluang kerja kan.. tapi sanggupkah kita pergi jauh2 untuk interview yang belum tentu lagi kerja tu kita leh dapat...


Tadi bakal kak ipar aku, eh silap, kawan aku nye kakak tepon bg tau esok ade open interview kt seremban... die suruh aku g.. tadi aku ckp la insya'allah g kut.. tapi piker2 balek aku g jauh2 (walaupon xde la jauh sangt melaka ngan seremban.. hehe ), belom tentu aku dapat job tu...

Yang kt melaka ni pon aku g banyak tempat lom tentu dapat.. hehe.. tapi job yang kt seremban tu government... ingat kan kakak tu leh tolong la (orang dalam)... tp die kate tu open interview... nasib lah kalo dapat...

tu yang aku dalam dilema ni.. cewahhh... hehe.. aku ingat aku malas kut nk g .. ngan moto buruk aku tu lg... yang macam2 problem... kalo aku ade keta xpe gakk.. berdesup je g :) hahaha...

Pada pendapat ko orang lak cm ne... patot ke g interview jauh2 untuk dapat kn keje yang belom pasti kite leh dapt... :)

Sekian...


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

13 comments:

Piasara said...

"pi ja lah..org dah tolong infomkan tu...lagipon belum cuba belum tau,kena lah korban sikit dr segi masa,tenaga dan duit minyak nya yer tak..."

cik ayin said...

belom cuba belom tau..mane tau rezeki..kan..kan

cik ewun said...

if ade rezeki kamu insyaALLAH da la :D
jgn mengeluh oke :D

Khairul Antasha said...

pegi je la.. kena positif..dpt atau tak jadikan suma tu pengalaman dlm interview..chewahhh..memandai je sy ni nasihat org....

kamu x melangkah lagi..melangkah dulu, baru tahu hasilnya mcm mana... :) *ini pesanan turun temurun dari ayah sy utk anak2nya*.. ada pengeras ni tau..belanja mekdi..hahahaha

topimagine said...

wahhh,... sume suruh pegi... tp, nak wat cm ne... keputusan beta muktamad.. semoga jadi panduan kt ko orang lak yerk :)

Fyqa said...

mungkin ada rezki awk disitu :)

kpah k-poh said...

tu belum sampai penang lagi tu...heee...

Miss Tira said...

Tuah ayam nampak dikaki tuah manusia siapa yang tahukan. :)

NaNaoSaKi said...

pegi la..kot2 rezeki bsusah pyah dgn moto buruk tu dpt keje.. hehehe

topimagine said...

hehehe.. time kaseh yerk kawan2... cnfirm x g... xde preparation pape lg :)

Nurul Afifah said...

pegi je...mne taw ada rezeki..

chii said...

g je..mana tau ada rezeki kat sana kan..at least da cuba kan

Eel said...

try je, manatau dapat~