HUBUNGAN REMAJA DAN MOTOSIKAL | impianku dalam mimpiku

Wednesday, March 30, 2011

HUBUNGAN REMAJA DAN MOTOSIKAL

Assalamualaikum...

MOTOR.. sekarang ni motor amat penting.. terutamanye kepada remaja2 kan.. tapi adakah sume yang bawak moto kat jalan raya sekarang ni dah mempunyai lesen...

Kat sini aku nak ketengahkan beberapa gelagat "budak2" yang baru dapat lesen dan juga yang lama dah dapt lesen.. hehehe


1. Belom dapat lesen
Bawak moto gak dengan menampal "L" kt moto.. ngan pakai helmet lengkap ar... kononnye dah ada lesen... :)

2. Bile dah dapat "L"
Cabut pelekat "L" dan tampal dengan "P".. hehe.. kononnye segan la pakai "L".. wat kena gelak ngan member jerk... tapi helmet tetap pakai lg :)

3. Bile dah dapat "P"
Cabut pelekat "P"... segan ar dah besar2 bawak moto ade "P" lagi... hehe. kalau jalan dekat2 pon dah malas nak pakai helmet... dh "berngalaman lama" bawak moto kt kn... hehe

4. Bile lesen dah full
Bawak moto cam orang giler.. leh wat superman.. wekang... tapi yang bagusnye helmet sentiasa pakai.. xkire la mase bawak moto ke.. xpon mase masok bank, masok kedai , masok umah member, cnfirm ar helmet xtinggal... haha

renung2 kan je la yerk.. hahaha...

Sekian....


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

8 comments:

ijam ismail said...

lesen oh lesen
=)

hanim azhari said...

hahaha aku mse time skolah dulu balek skolah tak pakai helmet..pastu bile nmpk kelibat pokcik polis mula lah gelabah carik jalan tikus

Miss Tira said...

Hehehe. Lepas tu bikin ekzos, bikin sana, bikin sini. Padahal motor kapcai je pun. Kalau terus membazir duit nak melajukan motor bila masa nak kumpul duit untuk masa depan. Motor ke kereta ke bikinlah cantik macam mana sekalipun kalau jual orang tetap tengok nombor plate tahun bila. :p

chii said...

chii pun lum ada lesen lg..tp lagak gaya mcm org ada lesen B full..ahaha....yihaaa

tipah said...

sy tade lesen lagi. sadis tak dengar. -_-

topimagine said...

hahaha.. sumenye xde lesen moto ek.. tapi jgn pandang serong pada orang yang bawak moto berhemah cm aku ne k :)

KAMIHIDUP said...

pengalaman ko eh? heee. :)

sicomot-comel said...

haha

aku suke betul merempit neyh..

tapi satu jek.
aku tak suke bawak moto ade klas tuh..
mmg mampus nak slow tak reti..so, taw bawak laju je la..

haha