AKU DIPERLI KERANA BERBLOGGER | impianku dalam mimpiku

Monday, March 7, 2011

AKU DIPERLI KERANA BERBLOGGER

Assalamualaikum...

PERLI... Kepada blogger2 baru mesti pernah mengalami ape yg aku alami ne kn.. diperli oleh member2 sebab aktif berblogger.. :)

Ramai member2 aku yang xterlibat dalam dunia blogger ne selalu perli aku sebab berblogger. aku xsalahkan dieorang sebab dieorang xterlibat dalam dunia blogger ne. Dieorang xtau keseronokan dan kepuasan bler berblogger ni :).

Lagipon sebelom ak join dunia blog ne pon, aku selalu gak perli2 member2 ak yang dh join ne.. hehe. Aku piker, ape la yang dieorang merepek2 ne kan.. bazir mase je.. bek wat kerja yang berfaedah sket.. hahaha ..Bak kata pepatah, xkenal maka xcinta... cewahhh..

Antara perlian yang diterima :-

- "Wei jom la join kiteroang.. leh la ko tulis kt blog ko anti.."
- "Nak blek awal sebab nk berblog la tu..."
- "Nak jadi A. Samad Said ke.."
- "Bper ribu ko dh dpt semenjak join blog ne..."
- "Wei, bile ko nk wat novel lak.."
- "Anti dh popular jgn lupe member2 lak.."
- "dan banyak lagi :)"

Pada yang selalu kena perli ne, bagi aku xpayah la nak amek ati kn... anggap semua tu satu cabaran bagi kita kn... lantak ar dieorang nk cakap ape .. janji kita xkacau hidop dieorang.. :)

So, teros kan lah perjuangan berdasarkan prinsip2 berikut.. Kepercayaan kepada tuhan, kesetiaan kepada raja2.. keluhuran perlembagaan... kedaulatan undang2.. kesopanan dan kesusilaan.. :)

Sekian...



IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

56 comments:

Siti Safiyyah said...

haa ss pon ade pengalaman kene macam ni jugak..selalunye ngan member2 la..suh buat entri pasal diaorang..sabo jela..haha ;p


psstt : 1 lagi cerita utk muhasabah diri

Amalina Ali said...

org yg berblog ni die adalah org yg kreatif.
org yg perli2 tu die jeles sebenarnye. tapi dlm diam diorang akan baca jugak blog kita ni. percayalah.

topimagine said...

Safiyyah >>> haha.. wat je la entry pasal dieorang... :)
amalina >>> that's right... ntah2 dalam diam2 dieorang pon ngah create blog sndiri kut :)

Nurfazilah Cipa said...

ciannye..cipa xpnh kne lak.sbb alhmdulillah kwn2 cipa bce pe yg cipa tls..cme t r ble kt kls kne bahan.tp wt dono je..smbil act ckp "kau ade??" HAHAHHA~

cik ungu said...

lenkali kalu org perli cmtu, jawab balik..:

"aku x maki kau dalam blog aku dah cukup baik.." sambil angkat2 kening~



owh..tak sopan. hahaa

topimagine said...

cipa >>> haha.. "kau ada".. xbleh blah jawapan cipa.. pdn muka dieorang :)
ungu >>> kang maki mara lak.. haha :)

Dalila Dayana said...

So Far alhamdullilah,xde yg perli sbb kebykn kwn semua aktif dgn dunia blog...diorang yg encourage dayana utk aktif dlm dunia blog....but this one advice kalo ade terkena cmni...btw thanx!!!

hazari. said...

haha, gila teruk dorg.

kalau dulu ada lah jugak perli sket sket. tapi tak ah teruk sangat.

jangan dengar sgt cik ungu tuhh.. adess..

topimagine said...

dayana >>> bagos la kalo gerak berblog ne bersama2.. :)
hazari >>> kena perli adat la kn..:0 wat bodo sudey :)

shereena said...

peduli la ape org nak ckp,yg penting kita happy..hahaha

Piasara said...

"lantak pi la depa nak cakap apa..manusia ni mmg mcm tu..kita kaya,miskin,susah,senang semua nak dikata.."

Cheqna said...

betul, yg penting kita happy, jangan mengganggu, menyusahkan, menghina sesiapa..jaga tutur kata..

:-)

topimagine said...

shereena >>> yang penting happy kn :)
piasara >>> lantak pi la same depa.. tu maknanye dieorang alert pasal kita kn :)

topimagine said...

cheqna >>> hehe.. xde la sampai menghina.. perli2 je.. xkesh pon :)

Fyqa said...

aduuhh.. pinau tinge dengar perli2 mcm tu.

huhhu

Ezay Hadry said...

betul3..ezay pernah kene perli macam2 la
buang masa lah layan tuh..positif je diri kita
dulu pun ezay tak suke buat blog

topimagine said...

fyqa >>> pedih xpedih sangat la... :)
ezay >>> tau xpe.. dulu pon sy xminat berblog ne:).. hehe.. abaikan aje.. angap tu sume gurauan :)

KHRLHSYM said...

biasalah macamtu mereka biasanya akan kutuk benda yang baharu. contohnya facebook dulu, ramai orang kutuk apalah main facebook lama-lama ayat tu terbalik jadi apalah takde facebook.

bagi aku berblog boleh tambah teman, boleh mengkritik pendapat, boleh juga dapat maklumat lain. teruskan berblog top.

b a m b a m ' s said...

apa ku kisahhh...apa apa apa ku kisahh..eh-eh-eh..ternyanyi lagu One Nation Emcee lak..hahahah

topimagine said...

hisyam >>> hehe.. tol tu hisyam.. biasa la kn.. tp bile dieorang kutuk kita lg semangt kn.. thankz syam :)
bambam >>> ape lg.. gelek la bambam :)

Yaya said...

buat rilex jek! masuk tinga kanan, kuar tinga kiri tau!

kak ina kl (1) said...

mereka tak tau dengan berblog boleh dapat macam-macam..pedulikan mereka itu..janji kita bahagia udahlah

.::cintabungablogspot::. said...

sabo jelahhh mat top oiii~ heheh :P

diera_syadiera said...

sabo je la jang... huhuhhhh ckp r kt diorang "ko de"?? x de diam.... hehehhh

topimagine said...

yaya >>> tol tu.. janji xkuar asap kt kepale kn :)
kak ina >>> tol tu kak.. bnyk benda kita dpt kn kt blog ne.. ilmu, informasi, kawan n mcm2 la :)

topimagine said...

cintabunga >>> haha.. sebok ar makcik ne.. mattop bknnye amek kesah pon :)
diera >>> haha.. macam cikgu marah murid lak :)

chii said...

ada gak eh golongan mcm ni..alhamdulillah..takat ni lum berjumpa lg org2 mcm ni

mrs.sabri said...

jangan di pedulikan kata2 mereka yang bermulut lembik tu..mereka bukannya tau apa pun..hehe

Syafiq Rosli said...

xpe topek..abai je kan..

topimagine said...

chii >>> hehe.. bagos la kalo xjmpe lg :)
mrs sabri >>> hehe.. cm tu mulot lembik ek kak :)
syafiq >>> ngah abai kn la ne balok :)

Encik Luncai said...

betul tu..dulu masa baru terjun ke dunia blog ramai opismate yang perli tp skang dorg plak yang duk mintak ajar buat blog..

.::cintabungablogspot::. said...

uncle top, 1st time cintabunga TAG ko! muahahah :)

jom support blogger sm² yuk!

http://ikmalira87.blogspot.com/2011/03/1st-giveaway-contest-alin-marlini.html

topimagine said...

luncai >>> haha.. tau xpe.. jilat ludah sndiri :)
cinta bunga >>> kenapa ko tag ak... lempang ko kanggggggg :)

KAMIHIDUP said...

puas ak pikir nape update entry ko xde kt ak, rupanya ak lupa nak follow ko, hahahahaha.

Khairul Antasha said...

x penah lg kena perli.. sebab ada family aktif berblog juga..hehehe.

topimagine said...

kamihidup >>> time kaseh ye bond. ak terharu sangt2 biler ko follow ak.. ne la saat2 yg ak tnggu... hahaha
Khairul >>> bagos la cm tu... family blogger.. ade supporter :)

sya hassan said...

xpyh amik aty.. diorg xtaw btape sonoknye berbelog neh.. (:

TeAqArH said...

biarkan si luncai dgn labu2nya..

topimagine said...

sya >>> hehe.. memang xamek ati pon.. :)
teaqarh >>> :) cian.. si lucai lak yg kena :)

BeaN MorENo said...

saya pun pernah kena perli dgn bini saya..

FariehanIbrahim [LBC] said...

tu yg besh berbloggim, jrg nk kne perli cmtu! ahaks! ;pp
hepi bloggim oke! (^^)v

Miss Tira said...

Antara blogging dengan merempit mana satu yang tak bagus. Renung-renungkan dan selamat beramal. Hehehe :p

nelly said...

Makin diperli , makin bersemangat !!
=)

topimagine said...

moreno >>> hehe.. so skrg mesti wife cik moreno pon berblog kn :)
fariehan >>> kena perli pon besh ek :)
tira >>> xpernah join mat rempit.. xtau... hehe :)
nelly >>> semangat tu penting :)

risa said...

bro...satu je jawapan aihhh
ade aku kesah??? aku tak mintak korang bagi aku makan nasi ponnn...wek wekkkk
kan kan...kata2 itu adalah semangat!! chewahhh

hafiz hafizol said...

wahaha... aku lagik teruk kete kutuk ok... xleh gtawu kat sini... bahye3...

topimagine said...

kak risa >>> haha.. yg penting semangat tu.. huhuh :)
hafiz >>> padan muka ko.. sape suruh berblogger :)

NICK IRFAN said...

aku selalu buat dono jer.. hehe

Tuan Muda Naim said...

nak guling2 golek2 boleh tak..kih3

aleen aiden said...

moralnya,jgn bgtau kwn2 kita jadik bloger.begitukah?wi3 :P

topimagine said...

nick >>> haha.. i dont know :)
naim >>> guling2 je la tuan.. xde sape pon mare :)
aleen >>> nak bg tau gak.. baru nmpak cm good2 kn :)

husna mukhtar said...

alolo

Mohd Fitri said...

hohohoho, saya juga mengalami perkara yang sama. diperli kerana saya seorang blogger. tapi, mereka hanya mampu memerli, bukan menghalang. jadi, teruskan sahaja perbuatan kita =)

nabilah_2908 said...

ha....satu lagi...

" ko sibuk update blog....keje kau siap tak...ke ko tak buat keje..?"

sy pernh terima sindiran ni...mmg agak sakit hati...

tkkn la sampai tak buat kerja...kena la pandai2 bagi kan masa...

kerja dgn blogging kena seiring....

jom ke APA KATA HATI pulak,
BLOG REVIEW : GORENGBAIK

DaK CoMoT said...

hanya yang ada belog je paham perasaan berblogging tu kan!!hehee

admin said...

one word; kita x bulih paksa orang jadi macam kita...eh satu perkataan ke?