TUTORIAL AUTO PUBLISH ENTRY | impianku dalam mimpiku

Saturday, March 26, 2011

TUTORIAL AUTO PUBLISH ENTRY

Assalamualaikum...

TUTORIAL... ari ne aku nak share cam ne nak wat autopublish entry k.. Benda ni sesuai untuk blogger2 yang busy dan xsempat untuk publish entry mengikut jadual yang sepatutnye.. hehe :)

Step 1...

Ko orang type je la cam biasa entry ko orang kt "New Post"

Step 2...

Bile dah setel ko orang type entry ko orang... Ko orang click "Post Option"

Step 3...

Kemudian ko orang set je la masa dan tarikh yang ko orang nak entry tu dipublish...

* berhati2 semasa setting masa dan tarikh... pastikan hari/bulan/tahun, jam/minit/am@pm

Step 4...

Click je la button "Publish".. setel...


Akan keluar notis; Your post will be automatically published on dd/mm/yy at hh:mm pm@am.




Senangkan.. ne adalah tutorial untuk version new editor k...

Sekian...


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

9 comments:

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. said...

bagus nie..nanti nana nak cuba try la..tq top...muah!!!

chii said...

kirenye kalo sape2 yg byk idea..wat post byk2..pastu biar dia auto post kan...

cam wp,chii da cuba..x bleh pun..kena tanya pakar wp ar camni

dunia maiza said...

PALING TERBAEK LA..suka sangat tuto ni...klu ada yg best lagi kongsi ek

Khairul Antasha said...

terima kasih top.. :)

nabilah_2908 said...

yupp...begitu lah caranya.... :)

sy selalu buat macam ni...takut tk smpt nk update pada esoknya... :)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
HAPPY BIRTHDAY BFF

mykhalis said...

aku ni taat la menunggu depan komputer..hahha..sejam sekali post.. lepas ni fokus 2 jam wat 20 entry dah selamat untuk 2 hari punya post...kan??

mrs.sabri said...

amat berguna utk mereka yg masih x tahu cara ni utk buat sticky post :)

topimagine said...

ok.. jgn lupe mencube ye all my friends :)

KHRLHSYM said...

baru tahu, sebelum ni pakai samurai autoblog. hjihi