JAWATAN POLIS - MANE LA TAU ADE REZEKI | impianku dalam mimpiku

Thursday, March 3, 2011

JAWATAN POLIS - MANE LA TAU ADE REZEKI

Assalamualaikum...

JAWATAN POLIS... Permohanan untuk Jawatan Konstabel Polis Diraja Malaysia telah dibuka.. adakah aku layak untuk memohon... Jika terpilih, banyak kemudahan yang kita akan dapat, cam nk wat loan senang, elaun tinggi coz PDRM adalah satu cabang jabatan kerajaan..

sebenarnye dulu ak pernah g sekali interview polis.. tp awal2 lagi dh kena reject sebab xbawak surat beranak.. dh la jauh ak datng, tp level pertama lg dh kena reject sebab benda basic ne.. tension gler... :)


So, sebab sekarang memang susah gler nk dapat kj ngan gov kn, ak nk try ar lg sekali. mane la tau rezeki leh dapatkan. Sebenarnye ak xla berminat sangt nk jd polis ne, xdpt kj ngan gov pon xkesah. rezeki ada kt mana2 kn.. cume orang tua ak je mengharap sangt ak dpt kj gov.. mase depan terjamin katanye.. :)

Mase ak g amek borang td, ada lah wat sesi ukur tinggi dan berat badan.. hehe... tinggi ak leh thn gak la.. dlm 178cm.. cume berat ak ade over dos sket.. 86kg.. mak oi.. anak gajah ke ape.. haha.. tp abg polis tu ckp ok.. sesuai jd polis.. :)

Pada sesiapa yang berminat nak apply jawatan ne leh amek borang kt mana2 ibu pejabat polis daerah yang berdekatan k.. tarikh tutup 9 mac ne bg semenanjung.. so cepat2 lah yerk.. :)

Sekian...

IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

30 comments:

Eza Ridzwan said...

gud luck Top..
akak doakan semoga Top berjaya menjadi anak gajah..
ehh!!typo error okeh!
berjaya menjadi konstable polis...
musti hensem nanti kan...
uniform cantek...
tapi akak x suka polis..
dgn erti kata len, sgt menci!!!!
bkn pasai slalu kena saman..
ohhh tidak...
akak pemandu yg sgt berhemah okeh..
tapi sbb memg menci semulajadi..
dolu, kini & selamanya...
tapi suka tgk encek polis...
gegege...

p/s: memg byk pekdah gheja gomen nie...contohilah akak...

topimagine said...

haha.. time kaseh kak eza.. sebenarnye sy pon xmengharap sangt dpt polis.. saje je nk cube2.. kalo xdpt xkesah pon... kalo dpt rezeki namenye kn :)

KHRLHSYM said...

selamat berjaya top!, harap ko dapat jangan tembak aku nanti. aku kan penjenayah. hahaha

topimagine said...

haha... ko adalah penjenayah yang dikehendaki.. anti wat poster wanted muke ko nak!... haha :)

marshmallow said...

wah! gud luck ya.
smoga awak dapat :)

*errr saya nak jadi poLis jugak.
untuk perempuan macam mana ek?
dah open jugak ke?
tlong tlong! :)

mrs.sabri said...

nak masuk polis ke top?bagus2x..... :)

topimagine said...

marshmallow >>> saje try.. mane la tau ade rezeki.. hehe.. saya rase tu pompuan nye open skali kut :)
kak mrs. sabri >>> hehe..ye kak.. try cube test :)

.::cintabungablogspot::. said...

good luck top! encik tunang cintabunga pon da pegi semalam ;)

Alin Marlini said...

jadi Polis semata2 nak bawak Evo ek...hehehe

topimagine said...

cintabunga >>> huhuu.. nape cik cintabunga x mintak skali jd polis.. laki bini polis anti.. stylo ape.. haha..
alin marlini >>> ahaha.. xpe kak.. xjd polis pon leh bwak keta cm tu.. proton INSPIRA kn leh.. :)

| cik azeya | said...

sy tak boleh jd polis sbb pendek.
kekeke.
btw
gud luck awk.
:)

hakimfaridzul said...

all the best!
good luck!

topimagine said...

cik azeya >>> pendek sangt ke... hehe.. tp ada gak pernah nmpak polis yang pendek2 ni :)
hakim >>> thankz :)

azharr said...

good luck...practice apa yg patut angkat besi ka baru ada stamina..hehe

-Incek Fik- said...

Best woo jadi incek polis.. nampak macho! Hitam kan kaler elegan! Maskulin bergaya gitu~

topimagine said...

azharr >>> tu la pasal.. stamina ak xde ar bro.. i'm smoker :)
incek fik >>> huhu.. best ek jd polis.. tp susah ak nk dapat kn :)

chii said...

nak gak jd mcm inspektor aliza..x pun dpt bawa motor bsr..best gak kan

fyna said...

uuiikkksss....
surat beranak tertinggal?
hehehe..
dulu teringin gak nak jadi polis..
tapi tak cukup ketinggian lak..

topimagine said...

chii >>> xjd polis pon leh bawak moto besar kn.. :)
fyna >>> tu la psl.. bnda yg simple je pon leh lupe.. :)

Miss Tira said...

Waaa Top nak jadi polis mcm AC Mizal. Hehehe. Mesti segak mengenakan pakaian uniform. Anyway Tira ucapkan semoga berjaya. Betul tu rezeki Allah s.w.t ada dimana-mana yang penting usaha kita untuk mendapatkannya. Lakukan dengan ikhlas.

topimagine said...

hehe.. thankz tira.. ne baru amek borang je la tira... cter mcm dh dapat je kn.. :0 anyway thankz again k :)

DaK CoMoT said...

waaaa....gudluck2!!!^_^ polis punye uniform semattt..teeheee

shereena said...

x lama jd pak pulisi ya..hahaha.
congrats!gud luck yah^^

topimagine said...

dak comot >>> kalo dpt bawak keta lancer tu lg sematttt :)
shereena >>> thanzk.. tu pon kalo dpt la... haha :)

nelly said...

Gud luck ! !

Bakal polis lah ni ?
hehehe ..
all the best !!
=)

Dilla Nur said...

cuba jgn x cuba..hehe...dilla sokong top...kwang3 :)

topimagine said...

nelly & dilla >>> tahnkz for u all supporter k :)

b a m b a m ' s said...

sila simpan jambul di depan ek..hahahahha

aida4eva said...

waaa~ nak jadik polis ye? ley men polis entri pas ni. hihi...

p/s: bru prasan template gmbar gajah. haha

topimagine said...

bambam >>> xnk la.. cm pekan dlm cter dongeng tu je.. hehe
aida >>> nk kena jentik idong tu kn.. haha :)