PERLU KE INTERNET DI TEMPAT KERJA | impianku dalam mimpiku

Thursday, March 24, 2011

PERLU KE INTERNET DI TEMPAT KERJA

Assalamualaikum...

INTERNET...zaman sekarang ne sape yang xreti nak explore internet memang leh dikatakan ketinggalan zaman kan.. lagi2 lepas nye lahir laman sosial cam facebook, twitter or myspace :)

Ape yang aku nak ketengahkan kn sini ialah, pasal internet di tempat kerja.. bagi aku memang pentinglah.. lagi2 untuk urusan penyampaian maklumat dalam dunia perniagaan ni kan.. xkn nak guna faks or pos laju.. hehe..


tapi, bagi staff lak cm ne... adakah sume staff akan menggunakan kemudahan ne dengan sebaik2 nye.. jawapan nye mestilah.. haha.. lagi2 yang gile chatting n blogging kn... hehe.. mase bos ade mesti cover2 kan, cube kalo bos xde.. perghhh.. bermaharajalela ko orang kn... file syarikat ntah ke mana peginye anti... :)

Bagi aku, walaupon kemudahan ni disediakan, staff jangan lah terlampau mengabaikan kerja kerana untuk on9... ingat siket, kite berkerja dibayar gaji.. jangan sampai sume kerja2 ko orang terabai k... jatuh bangun sesebuah syarikat adalah berdasarkan pekerja2 yang cemerlang...

Nasib baik ofice aku xde internet... hehehe

Sekian...


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

23 comments:

Tuan Muda Naim said...

Tapi office jiran ada internet

husna mukhtar said...

rumah aku ada internet

topimagine said...

NAIM >>> mane ko tau ni... haha..:)
husna >>> umah aku pon ade bengong :)

Khairul Antasha said...

eleh..dia curik line wifi ofis sebelah..hahaha

keja oii..keja...jgn dok ngadap blog je.. (komen ni berkuatkuasa pukul 2-5pm.) hehehhe..skang pukul 1.54pm

chii said...

pada chii penting ada tenet kat memana skrg ni.kalo x..nnt lambat kita nak tau sebarang update..lgik2 dr blogger2 yg suka update ttg isu semasa dan gosip2 hangat kan :D

ekeke..opis sendiri tade.tp opis sebelah.ada je

CahayaCintaIlahi said...

erk terasa lakkk
hehe kat opis cahaya
ada internet hehe
tp takde la smpi terabai
kerja pndi2 la kita
gunakan jangan melebih2 pulak kan
sbb bila da habes keje
baru chy on9.. ;))

nabilah_2908 said...

ha..sngt penting....kalau xde internt...rasa tak lengkap je...huhuh...

ya...kita tk boleh salah gunakan kemuadahan yg disediakan di office...kerja keutamaan kita...lepas tu baru buat bnda2 lain.. :)

mcm boss sy selalu kata..

"sy tk kisah awak nak bukan facebook...chatting..( blog dia tak sebut..myb tak tau..) asalakan semua kerja siap dgn baik..."

jom ke APA KATA HATI pulak,
KESAN KOMEN MELALUI EMAIL

mykhalis said...

sensitif isu nie.kalau semua terbaca kisah Khalifah umar, anaknya dan lilin, khalis percaya rmaai yg terkesima kerana gaji, dan kerja adalah amanah..tapi khalis tak berani ulas sbb ramai yg on9 masa di pejabat.. soriii

hottest entry di blog khalis :
Games Upin Ipin sudah jadi kenyataan

Fakta untuk mengetahui kegemukan

Miss Tira said...

Sesebuah ofis yang berwibawa harus mempunyai internet. Ini menunjukkan mereka mengikuti era teknologi maklumat dalam perniagaan.

topimagine said...

KA >>> haha ko pon same.. jgn nak on9 je yerkkk :)
chii >>> tol tu.. susah cm ne pon kena update entry gak :) hehe
CCI >>> kita memang rasa kj kita xterabai.. cube tanye oficemate.. hehe :)

topimagine said...

nabila >>> hehe.. sempoi ar bos nabila... g la ajar die wat blog :)
khalis >>> hehe.. memang xleh disangkal lg.. memang kalo free je cnfirm on9.. daripada mengumpat kn :)
tira >>> tol tu.. teknologi internet amat penting skrg ni :)

lalink7 said...

giler ahh..terasee...hehehehe..

hehehe..betul tue kena sedar tkut gaji yg dapat tak berkat kan? hehehe

Dilla Nur said...

walopon opis die xde tenet...tp die curi wifi sblah...muahhaa... ;p

topimagine said...

lalink >>> bagos la kalo terasa.. ni la tunjuan entry ni dibuat.. hehe
dilla >>> lalala... bukan curi k.. pinjam je.. haha :)

b a m b a m ' s said...

HARUS ada internet lar.. meningkatkan motivasi pekerja! ehhehe..kang kejung kat opis..hehehe

makdara TERdiva said...

kat opis kena ade intenet sbb terima dwg trhru email..penting tu.. lagi penting sbb nak hapdet blog..haha!

tp yg pnting, kerja mesti siap baru leh bertenet

topimagine said...

bambam >>> haha.. tol tu.. mental pekerja kena jaga gak kn :)
makdara >>> aik jmpe lg sorang mak dara .. hhe.. tol tu, setel kerja baru on9.. jgn jln seiring.. haha :)

Piasara said...

"skrg ni boleh kata semua pejabat pun ada internet..dan ramai juga lah yg dok curi tulang time kerja kan..tp itu kena fikirlah kan..tepuk dada tanya imannnnn.."

Eza Ridzwan said...

xleh klu xde tenet..sbb xleh nak donlod lagu & game...muahahahaha... ~ gila men game plak skang!

Nobita Sensei said...

perlu sebab keje adalah sesuatu yang membosankan.

topimagine said...

piasara >>> hehe.. tol tu kak.. yg penting cam ne nak mengawal masa keje kita kn :)
eza >>> haha... makcik ni.. rajin men game ek kt opice :)
nobita >>> tau xpe... kalo leh nk goyang kaki je kt umah :)

shereena said...

perlu ada!baru semangat nak pegi kerja..hahaha

Lyna said...

pedaah r kat opis ko xde tenet..
ko la yg no 1 brmhrajalela ble bos ko xde kan.mcm la aq xtau.
nnt aq adu kat beliau