TERINGIN NAK WAT ENTRY IN ENGLISH | impianku dalam mimpiku

Monday, March 21, 2011

TERINGIN NAK WAT ENTRY IN ENGLISH

Assalamualaikum...

ENGLISH.. aku mengaku la semenjak dari kecik lagi aku memang lembab dalam english ne.. xtau la nape, padahal bertahun2 aku belaja bahasa ni, tp x fasih2 gak.. :)

Maybe sebab life aku yang kurang mempraktikkan bahasa ni kut.. ye la, kt umah malays, kt tempat kj pon malays.. memang rezeki kerja aku pon sume nye kat company melayu.. susah la aku nak asah kemahiran speaking ni :)

Aku pon sebenarnye teringin nak wat entry dalam english... tp kang hancus lak bahasa international ni.. dah la sume xpaham anti ape yang aku tulis.. confirm aku kena hentam nye..

Setakat ni pon aku pernah sekali je wat entry dalam english... hehe :).. entry pasal kekalahan team feveret ak, chelsea kt tangan liverfool.. :) "LIVERPOOL VS CHELSEA" ... rasenye ko orang faham kut, sebab aku guna bahasa mudah je :)

Ape2 pon, hope one day aku dapat wat entry dalam english n dapat menarik2 readers dari luar... cewahhhh.. hahaha... tinggi menggunung lak angan2 ak... :)

Sekian...

IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

26 comments:

shereena said...

apa slh nya mcuba kn^^

josrevalution said...

betul tu bro..huhuhu..folo u bro..folo me back yer..

Cekodok said...

btol tu.. tak salah mencuba.. tapi kena berani terima teguran jika salah... psssttt.. gua pun bukannya reti sangat.. haha

hanim azhari said...

top..aku kt umah cakap bhse jawa..ckp melayu pon aku tak fasih..apelagi ckp omputih..wakakaka BTW try la top kipidap ok ;)

topimagine said...

shereena >>> i will try :)
jos >>> ape yg btol, jgn trlampau mengejar follower bro sampai komen tanpa read entry :)
cekodok >>> hehe.. memang xkesah pon kena kutuk.. lg suka :)
hanem >>> ko ne jawa barat ke timor... haha :)

Khairul Antasha said...

hehe.. tak salah mencuba.. nah saya bg satu tajuk.. sila buat dlm english.. title : Human

topimagine said...

alamak.. letcure dh bg asignment la.. nak wat ke x ni... nk copy paste member nye leh x... hehe :)

Eza Ridzwan said...

ehem!bagus laahhh...x salah kan klu mencuba...akak sokong ko Top...teruskan usaha anda...klu silap tatabahasa, akak akan jadi org pertama menggelakkan kat ko..muahahaha..<- sunggoh jahat kan!!!

topimagine said...

hehe.. jahat giler makcik ne.. bukan nk support , k gelak lg ade la ek.. kang sy guna english sweden, xpaham lak :)

Yaya said...

I totally support you 200% top! if you got the willing to improve your english! Just do it!

topimagine said...

thankz yaya.. i don't know what to say because my english very2 broken.. :)

Opah Kentang said...

muler2 biar la kite broken english dulu.
lame2 nnty oke la kan??

tak kan tibe3 je nk jadi perfect..tol tak? ;P

Zalin said...

try la buat entry dalam bahasa inggeris..:)

forever love said...

gne english simple je..

topimagine said...

opah >>> hehe.. yup.. thankz.. akan cube walaupon akn bertmbh2 broken :)
zalin >>> i will try :)
forever >>> hehe.. memang nk try yg simple jerk :)

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. said...

jom cuba nak?? hehe nana pun kureng sikit "skeaping" BI..heheh

Aris Catatan si Boy said...

hehehe... belajar terus bro... ^^

http://arissugianto.blogspot.com/2011/03/fenomena-supermoon-bulan-super-gemuk.html

topimagine said...

nana >>> memang nk cube.. tp lom sampai masenye lg.. ehhehehe
aris >>> thankz bro :)

cik azeya said...

top. buat entri bahasa korea lah jom. :)

topimagine said...

cik azi >>> top xminat ar korea ni.. top minat europe je.. haha . lagi2 sweden :)

i am S!L4H.. said...

wahhh semangat lah die. bgus2, teruskan niat itu. sambil2 tu org lain bole bace sambil blaja jgk. hehe

Dilla Nur said...

wat jgn x wat...hehe...ni penyokong tegar ni...haha ;o

topimagine said...

silah >>> semangat tu mesti ada :)
dilla >>> semua nye die sokong.. cube la bangkang siket.. :)

Isteri Yang Comel said...

TAKPER TOP, YANG PENTING KENE USAHA... MESTI BOLEH PUNYER.. IEB MASIH KURANG LAM ENGLISH NIE

mykhalis said...

wat je slow2..mamna tau jadi blog antarabangsa..hehe

latest entry di blog khalis : tutorial wat link dalam komen camni..cam yg korang baca nie

topimagine said...

IEB >>> hehe.. yup kak.. ngah usaha la ne :)
khalis >>> xde maknenye la bro.. :)