BIODATA PENUH NOOR QALISHA AHMAD RASHID | impianku dalam mimpiku

Saturday, December 17, 2011

BIODATA PENUH NOOR QALISHA AHMAD RASHID

Assalamualaikum...

QALISHA... ni lagi satu artis yang cuba untuk menembusi pasaran tanah air kita ni.. dengar citer beliau yang juga sepupu kepada Noor Neelofa ni ada talian persaudaraan dengan kerabat DiRaja Terengganu. Betul ke?

Semuanya kerana ibu saudaranya, Toh Puan Sri Noor Intan Zurina Noor Mohamed berkahwin dengan adinda Sultan Terengganu, Tengku Seri Temenggong Raja Tengku Baharuddin Sultan Mahmud.

Tidak cukup dengan itu, ibu saudaranya itu jugalah yang menjadi pendorong utamanya dalam bidang nyanyian sejak dulu.

---------------------------------------------------------------------

sumber google :)


Serba sedikit info pasal Noor Qalisha Ahmad Rashid

NAMA PENUH: Noor Qalisha Ahmad Rashid

TARIKH LAHIR: 15 Julai 1991

UMUR: 20 tahun

TEMPAT LAHIR: Pasir Mas, Kelantan

KELUARGA: Anak kedua daripada empat beradik

KERJAYA: Penyanyi dan model

NAUNGAN : Wake The Baby Sdn Bhd

SINGLE POPULAR : Satu Januari

STATUS: Bujang

ALBUM: Qalisha

SINGLE: Satu Januari

IKLAN: McDonald’s, Yamaha dan Sendayu Tinggi

---------------------------------------------------------------------

Sekian...


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

10 comments:

Lya Colours said...

tak kenal. huhu

dhiera said...

umur baru 20 tapi nampak macam matured dan sikit tua dari umur dia~

sama macam lya colours, tak kenal~ wuwuwu

Bella Bell said...

aku tak kenal. haha

Daddylicious said...

tapi mmg mengancam...hehe

CIK CHIPSMORE said...

urrm??nie ilam ker or nonislam??huhuhuh nampak cam umor hujung 20an jerk..xcam umur 20 pown..

thanks coz sudi terjah n comnt blog aye..hehe..aye dah 4low blog kamu dah..

Ca Cik Duyung said...

xkenal pon...huhu

blog-tips-kurus said...

ooooooooooo... begitu.. ;)

LydSunshine said...

Belum kenal lagi buat masa ni. Sape je la yg ko perkenalkan ni Taufiq. Advance sangat ko ni. Hehe.

Anonymous said...

Adui... Aku jumpa dia ni live, kurus cekeding macam badan budak darjah 3! N tak mekap agak out la! Tapi suara mmg besar ntah dari mana dtg suara aku pun tak tahu?? Sebab perut sekeping mcm papan lapis!
Aunty kawin dgn adik sultan mizan je tapi bukan talian darah dgn neelofa n qalisha ni.
apa2 pun all the best n jgn lebih kontroversi dari bakat dah la!

Anonymous said...

btw qalisha ni lebih pandai menembak,sepupu dia yg neelofa tu sebenarnya pandai berkickboxing tau..ramai yg x tau,hu3 sb cara mereka berdua ni agak feminin :)