SUAMI BOROI MAKNANYE ISTERI PANDAI JAGA SUAMI | impianku dalam mimpiku

Friday, December 16, 2011

SUAMI BOROI MAKNANYE ISTERI PANDAI JAGA SUAMI

Assalamualaikum...

SUAMI ISTERI... aku lom kahwen, tapi banyak kali dengar pasal bnda ni... hehe.. betul ke orang dah kawen, kalau suami die nampak boroi n chubby je maknanye si isteri pandai jaga suaminya.. hehe

Teori ini bermaksud.... si isteri pandai menjaga keperluan suaminye.. terutamanya dari segi pemakanan... si suami pasti sentiasa berselera makan di rumah jika si isteri pandai buat makanan yang sedap2 bagi makanan kegemaran si suami kan. hehe

Tapi betul ke fakta ni ek... ataupun bila dah kawen suami jadi semakin malas... hahaha... nak g bersenam pon dah malas.. ada isteri kat umah katakan.. nak keluar rumah pun malas kut.. :) ini bermakna si isteri pandai "jaga" suami die kn .. haha.

sumber google :)


Aku ada gak search kat google.. perkara ini adalah normal kut... dan aku terjumpa satu artikel ni.. xtau la kesahihannye cam ne kn :)

Kebuncitan lelaki ini berlaku apabila cecair daripada isteri yang mengalir masuk melalui zakar semasa hubungan kelamin akan membuatkan perubahan hormon dalaman dan sekaligus akan mudah membuatkan perut menjadi buncit. Faktor itu juga menyebabkan zakar lelaki yang berkahwin akan lebih mengembang dan besar berbanding lelaki bujang.

Tapi yang muda2 belom kahwen tu pon ada yang nampak boroi tu pe cer ek.. haha.. dah ketentuan kan.. xleh melawan takdir :)

Sekian...



IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

24 comments:

nazirah said...

pergghh tetibe tak sbr nk kawen wakakaka.. nak jage perot suami gak hehe. tpi tu la ni belum kawen lgi dah boroi makan bnyak kan tanda bahagia haa ape cer bhai hehehe

hud aikara said...

benda yg sama bila wanita lepas kahwin tubuhnya mengalami perubahan dari kurus menjadi chubby. tapi kebanyakkan suami tidak mahu menerima perubahan ini walaupun kebanyakkan isteri sabar dengan perubahan fizikal suami.

hud aikara said...

benda yg sama bila wanita lepas kahwin tubuhnya mengalami perubahan dari kurus menjadi chubby. tapi kebanyakkan suami tidak mahu menerima perubahan ini walaupun kebanyakkan isteri sabar dengan perubahan fizikal suami.

Nini D.. said...

suami den tak jugak boroi2..cuma perot makin keras ke depan.bilo den tanyo apsal tak mau gemok,..dia kato nanti tak ensem..camno nak jawab tu?hahahaha

Anum said...

hahahha
hari2 masak sedap2

hawiz said...

tp kloyg kurus cm aku ni normal lakan..sbb xkwen lgi..ahahah,,klo ko??

Adylia Qarissa said...

faktor usia pon memainkan peranan jugak..

lelaki kalau tak kawen pon bila dah meningkat umur 28++++ 'boroi' itu tetap akan terserlah ~nggeeee~

My Life's Journey said...

Geli hati la bace ayat yang last tu ..menimbulkan keraguaan hahaha.

hrmm bagi umi suami yang buncit tu senang hati sebab semuanya dijaga ..

Bagi umi yang bujang buncit sennag hati sebab .. mama die jaga dengan baik .. die senang hati .. kewangan yang mencukupi ..kadang2 ada jugak buncit sebab stress ..


Hrmm susah jugak nak dipikir hahaha

Ca Cik Duyung said...

aaron aziz mantain jek..hehe..bhagia jugak. :P yang penting jaga makan,jangan sumbat mknn tak berkhasiat kat laki..kang bukan setakat boroi..diabetes pulak kena.

tp bnde ni mmg dah jadi satu ;kewajipan' pada lelaki pas kawen..haha

Ezad Skytech said...

haha...betul ke fakta ni...? kalau tak boroi..isteri tak jaga makan la..eh..yeke...haha~

Alia Rahmat said...

habis tu kalau yang dah kawin still kurus jugak , ape cer?

hik3 :D

LydSunshine said...

Mungkin betul jgk kot. Tapi tak semestinya lelaki jadi boroi tu sebab isteri masak mknn sedap2 je. Ada jgk isteri yg tak masak pun suami boroi. Itu mungkin sebab bahagia kot. Hormon bahagia bleh menggemukkan. *Akak click iklan Hi Shop di nuffnang kamu.

Nonie said...

en.tunang saye dr dulu lg boroi..belum kawen lg ni.Mcamane ler agaknye bila da kawen..alamkkkkkk ^_^

Chuu Muqhlis said...

kalau cmtu kesian la yang kawen tp x gumux2 :P

:: Mrs.Eady :: said...

tetibe bangga sebab laki ai boroi skitt..lalalalala... :D

Finaz Jaafar said...

hahaha..nanti kawen nak soh husband boroi..mbahahahhhh~

ikatankasihku said...

hormon dlm badan gak tu..makan , tido, jarang exercise..+ makan makanan yg isteri masak lebih2 tu..hehehe, jwbnyer kebuncitan melande lah..hehehe

Inani said...

hehehe..betul tu..ramai yang cakap macam tu..tapi..
ada jugak isteri yang tak senang tengok husband dorang boroi..hihihi..
sampai kena catu makan..hihi

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

boroi sket xpe.. jgn terlebih boroi..xhencemm... haha

SAIFUL ANUAR BAHARUDIN said...

yang muda2 lagi boroi ni mesti keje makan tido

uisyh tak mo lah boroi.. tak lawa. hehehehe

Pia said...

"fakta yg last tu tak leh pakai la top...akak rasa yg tepat ialah sbb pemakanan...suami akak agak buncit..tp itu sblm kawin lagi sbb hari2 makan luar dn belasah yg sedap2..kalau hari2 mkn luar belasah mknn seimbang tk per,ni hari2 mkn daging dan ayam,lemak2,goreng2...takde sapa nak halang..lps kawin baru nk kontrol,dah susah lah kan..."

Alin Marlini said...

perut boroi tandanya hati senang lenang...

Bella Bell said...

selalu jugek dengar cam tu. tak pe. buncit itu sexy. hehe

siti kektus said...

dah takdir kot lelaki memang akan boroi. hehehe :p