KONGSI PASSWORD FACEBOOK DENGAN SI DIA | impianku dalam mimpiku

Monday, February 14, 2011

KONGSI PASSWORD FACEBOOK DENGAN SI DIA

Assalamualaikum...

FACEBOOK.. sekarang adalah zaman berfacebook.. dari budak kecik sampai ke warga emas, majoritinya dh tau n ade acc fb sndiri kn.. sebb fb la bnyk jadual harian kite xsesempurna cm dulu kn.. :)

Ape yang ak nk bincang kn ialah pasal "Berkongsi Password FB Dengan Si Dia".. ak rase mesti ko orang fhm kn.. bg ak, fenomena berkongsi password skrg ni mungkin dh berleluasa kut.. kenapa la dieorang nk berkongsi hak privacy sndiri ek.. walaupon dengan orang yang tersayang yang belom tentu leh dipercayai dan kekal sampai mati.. :)


Ak rase bnyk kesan buruk dari yang baik kalo berkongsi password ni kut. ye la, tengah hangat bercinta, sumenye ko orang nk kongsi kn, kalo clash cm ne. konon2 nye lepas clash ko orang xsempat nk tukar password fb ko orang. kalaulah si dia nk wat pedajal kt ko orang, senang2 je . bnyk jenis dajal yang leh die wat kn.. :)

Lagi satu, bile berkongsi ni, hak privacy ko orang dh xde lagi.. life ko orang macam dikawal walaupon si dia xwat pape kt fb ko orang.. ade certain2 perkara si dia xperlu tau kn... member2 jgak maybe leh salah fhm kalo dieorang nengok ko on9, tapi xtegor ko orang.. kalo tgor pon xreply or reply dengan cara yang len.. :)

maksud ak bukan kita takot kita ada wat salah or kantoi pape kn.. tp kita kena jaga gak hak kita sebagai pengguna fb yang sejati .. hehehe :)

Sekian...



IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

43 comments:

bakawali said...

AAH...nana pun tak suka nak share pasword nana dgn tunang nana.. itu kan hak kiter.. teringat masa dgn exbf nana dulu..siap suh buang FB dgn BLOG lagi... peh!!! sakit hati dibuatnyer...

topimagine said...

huhu.. agak poyo disitu exbf nana.. jgn mare k :)

mrs.sabri said...

ish..kongsi paswod??lebih baik jangan tapi akak ngan hubby tak apa la nak tahu paswod masing2..hehe bukan apa..utk buat spotcek..ekekeke :)

Ezay Hadry said...

haa tak pyh la nk share2 pswrd..bahye2
walau bf/gf atau kawan baek pun..rambut sama hitam, hati lain2

topimagine said...

mrs sabri >>> hehehe.. owh kalo husband n wife leh ye kak :)
hadry >>> btol tu hadry.. saya sokong!!!

Adzriel AB said...

nak kata share password tu idok juga, tapi akak tau le password dia. tapi tak ambil port pun coz akak pun ada fb sendiri. pandai2 le dia..

nelly said...

nasib tak pernah kongsi dengan sapa2 ..hehe

topimagine said...

adzriel >>> hehe.. tu dh kire konsep berkongsi gak tu kak :)
nelly >>> alhmadullilah.. bagos la kalo cm tu.. :)

ayushida said...

a'ah. akak pun rasa kompius bg coplu yg macam tu, mcm akak, husband tau password akk, tapi dia x pernah cek pun, dia punya pon akk tau, tp akak tak kisah pun, apa2 kepercayaan tu penting dalam apa jenis hubungan pun...jadi takkan datang masalah, tp kalau couple tu, lom masanya tuk share PW kot.....(panjang nya, heheeh )

topimagine said...

tol tu kak.. dasar kepercayaan lg penting kn.. ingt sekolah ke nk wat2 spot check.. hahaha :)

Puteri Balqis said...

kalau dah jd suami isteri tak salah berkongsi..huhu...kalau yg belum ader ikatan sah nak kongsi tu terpulanglah..kalau ape2 terjadi tanggung sendirik..(",)

Cik Cammy Lia said...

dulu mmg xde rahsia..tp skrg ni jd geram plak bile fb di ceroboh hehe

topimagine said...

balqis >>> tau xpe.. berani wat, berani tanggung la kn. :)
cammy lia >>> belajar dari pengalamn.. :)

eqa said...

xpyh nk kongsi pswd fb ngan si dia..seriously menyusahkan n skit aty je.haha
nak2 law kne y kuat jeles!abis2!hehe

Miss Tira said...

Errr xberani nak komen.. Hehehehe (sebab mmg berkongsi password FB dgn si dia) :p

topimagine said...

eqa >>>haha.. yg over jeles tu lg bahaya :)
miss tira >>> hope xde pape mslh k.. :)

Sha Amane said...

hurm, btol2. cam x de privasi je kan.kalu dah wife/husband ok ag lah nk share.kalu setakat bf/gf baek xyah.
heh. ;)

Miss Tira said...

alhamdulillah buat masa ni takde masalah lagi. Lagi pun atas sebab-sebab tertentu. Tira tak tahu sangat pasal bab IT ni. So perkongsian tu hanya sebagai langkah supaya dia boleh maintainkan certain thing dalam website Tira. Tu je..

topimagine said...

sha amane >>> privacy adalah hak milik setiap insan. that's right amane :)
Miss tira >>> tira jgn la terasa sangt k... setiap orang ada sebab bile wat sesuatu kn :) pndapat masing2 :)

missSenget said...

buat masa ni xrasa lagi kot nk share...hahaha...

eh..ayat cm ade bF plak..

kakakakakaka...

tapi rasa xperlu share pon..isk..

amiYo said...

kalau nanti senang nk buat spotcheck..??hahaha

:P

topimagine said...

missSenget >>> cewahhh.. ayat pancing.. pd hal berderet BF yg kongsi FB :)
amiyo >>> tau xpe.. tu maknenye xde kepercyaan dlm hubungan :)

Dilla Nur said...

arwah dlu pon bg pswod fb die kt dilla...x mtk pon tp die yg nk bg...tp x pnah bkk pon fb die, cme pas die ninggal je pnah bkk...tp xde la jupe pae yg x elok utk kesihatan pon...haha...tp pswd dilla die x mtk pon...huhu...

AtiQ ieQa said...

haha...paling x suke bile kongsi password dgn org laen...tp 2 boleh d terima lg kot...tp yg sukar utk d terima bile couple kongsi 1 fb n 1 password...

TeAqArH said...

a'ah..menyampah jugak....
mcm xde life je bile g gtaw pasword..tolong la...
jage privasi sendiri...gatai nk kongsi....

khairul hisyam said...

privasi tu nak share password facebook hohoho

RaNiA said...

setuju..byk buruk dari baik...

topimagine said...

dilla >>> hehe xadil la cm tu.. pape pon arwah adalah yg terbaik untuk dilla kn.. kite yg hidop ne bnyk2 kn la sedekah alfatihah...
ieqa >>> wah dh ade blog sndiri.. hehe.. yg kongsi 1 FB untuk 2 orang lg gedik :)
teaqarh / khairul hisyam / rania >>>> i agree with u all :) thankz.. :)

cik sasa said...

walaupun dh couple, xsmue kita blh kongsi kn.......hehehehehe.....biarpun org ckp xjujur, but penting tuk diri sendiri....

Encik Luncai said...

takde maknanya nak share password dengan si dia..kalau dia mintak pun luncai tak bagi punya..nanti kantoi la kebohjanan ku..wakaka (gurau)

topimagine said...

cik sasa >>> hehe.. tol tu... kite kena jaga privacy kite kn :)
Luncai >>> susah gak kn jd bohjan ni.. hahaha gurau je Mr. Luncai :)

Fashionista said...

haha..dulu ye...tp byk kali gado..trus xkongsi dh..hahahah

topimagine said...

haha.. pengalaman mengajar erti kehidupan.. cewahhhh.. :)

LiNdA ZaiN said...

aku dulu kongsi pasword dgn dia..lepas break aku kena hack,,mmg siot gile la..

kay_are said...

sebab wa single so xde r alami masalah camni g.. dulu2 tu ade gak.. x di bagi majuk lak.. ish ish..

topimagine said...

linda >>> hehe.. sabor je la.. jd kn tu satu tauladan :)
kay_are >>> nk wt cm ne .. dh sayang kt kn.. brkorban ape saje :)

MiMie AddNin said...

jom join ni..
khas ni ajak top join..
hehhee
http://chinky-winky.blogspot.com/2011/02/cabutan-bertuah-bernilai-rm100.html

s.y.a.r.q said...

huhu...kalau jujur sama jujur tak perlu risau nak cek2 FB pakwe or Makwe kite. biarkan je FB dye... kalau di cek2 lagi lah menimbulkan prasangka. Kadang2 boleh jd salah sangka. baik xyah cek

topimagine said...

mimie >>> insya'allah.. tp setakat ne sy xpernh join mane2 contest lg :)
syarq >>> hahaha.. tau xpe.. kesimpulanye, yg pnting dasar kepercayaan kn :)

arenyss dyla said...

huhu..btol2..if saling percaya xperlu la tuh suma kan..

DaK CoMoT said...

hurmm...kongsi2 tapi xmasok campur hal masing ok tak??teeheee sekadar nak keje lebih bukak dua fb..hahaha

topimagine said...

dyla >>> thats right :)
comot >>> 1 fb xcukop ke :)

atiey azha said...

wekk ~~ takmau . haha . sorry degil . ekekek !