LELAKI TAK BOLEH PAKAI CONTACT LENS? | impianku dalam mimpiku

Saturday, February 19, 2011

LELAKI TAK BOLEH PAKAI CONTACT LENS?

Assalamualaikum...

CONTACT LENS... Sekarang dh memang ramai yg pakai lens ek walaupon mate dieorang xrabon..terutamanye wanita. macam2 color dh ak nengok. biru, hijau, pelangi.. hehehe. tp, sape yg mate bulat tu, memang cun abis la kalo pakai lens.. (ade ke mate empat segi?.. hehehe)

Bagi lelaki lak cm ne?.. sesuai ke pakai lens yang bercolor ni. hehe.. jambu sangt ke kalo pakai lens biru ke, kelabu ke.. hahaha. tp bg ak, zaman sekarang sape2 pon leh bergaya, xkire jantina kn.. :)


"Si dia" ade lens kelabu. ak mintak la nk pinjam.. "Si dia" cakap mane ada lelaki pakai lens. ak xkire, ak mintak jugak. nk gak rase jd ensem sket.. haha. ni dh seminggu lens tu terperap kt bilik ak tu. dh berpuloh kali ak cube nk pakai, xmelekat2 pon bnda tu kt mate ak.. hahaha. tu la, orang xbg, gatal gak nak kn.. pdn muka ak..

Sekian...

IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

30 comments:

Wawa Zameri said...

hee, kalau lelaki pki lens sebab betul betul memerlukan tkpelah jugk kan :)

alinac lover said...

heheh ala klo dekat nak je ajar ha..
saya pon pakai lens :)

topimagine said...

wawa >>> nk pakai saje2 xleh ek.. nk gak rase jd ensem .. :)
alinac >>> haha.. yg jaoh2, leh didekatkn.. :)dunia tanpa sempadan.. cewwahhh

fara khairuddin said...

haha.cara xbtl la tu.sbb tu xlekat...

Novelgurl said...

Assalamualaikum

okey pe ! pakai je la

Jejaka Terhangat said...

JT pakai contact lens dah 5 tahun..tapi bukan yg kaler punye..=)

topimagine said...

fara >>> so, cm ne cara yg btol nye :)
Nobelgurl >>> memang nk pakai pon :)
JT >>> hehe.. lens yg ade power ek :)

Nizam said...

suka tengok orang pakai contact lens ni..
tapi... tak bahaya ke kepada pemakai?

| cik azeya | said...

pakai kaler pink la. comel. haha

topimagine said...

Nizam >>> rasenye xbahaya kut.. aknengok lens tu lembik je.. cm getah je.. xtau la tu cap ayam nye :)
cik azeya >>> comel ke bendanye..haha .. biru n grey stylo :)

faisal apardi said...

ingt ke lens camera tadi..huhu
bahaya oooo pki cntct lens ni.
nnti dah umur makin naik rs effect die

kakchik@ella said...

kat kotak tu tak da tulis 'Utk perempuan shj', kan?

so bole apa .. polis tak marah pun .. tak tangkap pon .. haha ..

Miss Tira said...

Pakai lens untuk tujuan perubatan hukumnya harus. Tidak kiralah lelaki atau perempuan selagi syaratnya bukan untuk menunjuk-nunjuk dan membazir. Kita pakai lens lepas tu tukar kaler mata seumpama menipu untuk mengubah ciptaan Allah s.w.t.

s.y.a.r.q said...

errrrrrrrrrrr...takot nak pakai lense...takot sebab dgr mcm2 kes...lense termasuk kat kelopakj mate lah..haha..

topimagine said...

faisal >>> nseb bek ak muda lg :0
kakchik >>> kt lipstik pon xde tulis untok pompuan je kn.. haha :)
miss tira >>> insaf :)
syarq >>> hehe.. tu sume adalh suratan takdir.. cewahhh :)

♔ alice charlotte ♔ said...

ramai gak mber lelaki pakai lens.. ^__^

mohd sasuke said...

contact lens klu pompuan pkai nmpak ok sikit..klu laki cam x kena plak..hehe..pndpat je ni..=)

Abza Bazliey said...

hati2..silap aribulan contact lens ko tu pergi ke belakang mata br tahu...

Encik Luncai said...

lelaki pakai lens..mata biru ke bro

yaya_flanella said...

isk mane boleh share lens.
tp kalau 1st time nak pakai mmg susa dia nak masuk. make sure urut lens tu dgn air dia lama2 baru pakai. ;)

topimagine said...

alice >>> kire sesuai gak la yerk laki pakai lens :)
sasuke >>> buruk ek laki pakai lens :)
bazliey >>> pernah trjadi ke tragedi cm tu :)
luncai >>> haha.. xnk la biru.. anti nk nengok bnda biru je :)

topimagine said...

yaya >>> owh.. xleh share ek.. sy dh bnyk kali cmpur ngan air die.. xgak lekat kt biji mate ni :)

Rockstar Chan said...

boleh.. la pakai..:)
kte pun br nak blaja pkai :) nnti kan entry sy kai lens oke :)

cayok2.. ye .. blaja la..

.:Nana Farhana:. said...

boley je laki nk pkai lense..xsalah pun..kene prktis lu seblom pakai..nti lama2 terer r tu =p

topimagine said...

rockstar >>> hehe.. ok.. anti dh wat entry pasl lens jgn lupe g tau k :)
nana >>> haha.. dh malas nk praktis lg.. xlekat2 pon :)

Nurfazilah Cipa said...

cipa dtg bwk awrd..amek k..

http://nurfazilaharsat.blogspot.com/2011/02/award-utk-sume-follower-cipa.html

penyejuk hati said...

x kisah pun..sape2 bkeh pkai..cuba better gi check mata ngan doctor mata dulu..xsemua org leh pkai contact lens sesuka hati..

Nurfarahana Abdul Aziz said...

mula2 dulu mase amoi kdai tu ajar,dekat stgh jam la gak..tp pastu dah okay da,kjap jek...bukak pon da xyah pkai cermin...

cara salah tu..sbb tu xleh masuk..

topimagine said...

fazilah >>> thankz :)
penejuk hati >>> yup.. anti drpada xrabun leh leh jd rabun :)
farahana >>> dh malas nk blaja pakai lg :)

RhiyadZhツ said...

Oh, lelaki ta boleh pakai contact lens eh? --