KONTROVERSI BANTU UP TRAFFIC | impianku dalam mimpiku

Wednesday, March 2, 2011

KONTROVERSI BANTU UP TRAFFIC

Assalamualaikum...

KONTROVERSI.... wah... sudah menjadi lumrah manusia, suka pada benda2 yang panas, gosip or yang berkontroversi ne.. btolkah kontroversi ni membantu meningkatkan traffic sesuatu blog?

Dulu aku perhatikan, ramai blogger menggunakan tajuk2 entry yang panas2 or berkaitan gosip artis untuk menarik perhatian readers.. cara yang paling senang dengan membuat entry pasal benda yang lucah2 kan. lagi ramai lah orang ghairah nak memabacanye.. hehe..


Tp, semenjak dua menjak ni (padahal ak br 2 bln dlm dunia blogger ni.. hehehe ) , ak nampak konsep hentam menghentam blogger2 lain untuk menarik perhatian orang kerap digunakan. semua sedia maklumkan tentang satu blogger yang menghina blogger len dengan samekan ngan pelacur. ak bukan nk cakap pasal blogger ne coz dh banyak entry pasl die kn.

Aku cume nk bincangkan psl konsep yang die gunakan tu.. sungguh tidak bermaruahkan cara tu.. adakah ini cara paling mudah untuk up traffic sesuatu blog?.. dh la menghina orang len, tp xmenonjolkn muka sndiri di blog tu. ne leh disamakn dengan "baling batu, tp sorok tangan"..

Adakah selps ni, konsep ne juga akan digunakan oleh blogger2 len, terutamanye kepada blogger yang kurang mendapat perhatian.. dari segi undang2 ak rase memang ada akta untuk mendakwanye.. cume penguatkuasanye je lom cukop mantap.. dari segi moral lak, faham2 je la .. suatu yang menghinakan..

Ingatlah kawan2, tujuan kita berblog ne adalah untuk berbincang or berkongsi tentang sesuatu perkara. memang lah kita nak blog kita ne dikenali, tp gunakanlah dengan cara yang lebh bermoral kay.. sesuatu yang ikhlas tu lebih memberi kepuasan pada diri kita kn..

Sekian...

IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

29 comments:

.::cintabungablogspot::. said...

mcm mami jarum la mat top, bergosip jekk :P

Nurul Atiqah said...

i like ur statement..wawa:)

topimagine said...

cintabunga >>> cam cik cik cintabunga la.. kuat bergosip... huhu
tiqah >>> thankz.. :)

Warna Warni Kehidupan said...

berblog la secara berhemah..kurangkan kontroversi tingkatkan prestasi...layannn

Finaz Jaafar said...

setuju !
kte pn ad taip entri ttg hal blogger pelacur tu

topimagine said...

wwk >>> MELODI !!!!!!! huhu :)
finaz >>> sy dh baca blog tu.. tp xingat dh ape yg die tulis .. hehe :)

syafirah said...

btul3!lagi stu pesanan,,x yah laa guna konsep 'ko follow aku,aku follow ko balik' !haha

i am S!L4H.. said...

btol2. asal kontroversi je mencanak lah ia. tp kurgkan kontroversi lebihkan kualiti. erkkkk~
hee

topimagine said...

syafirah >>>hehe... that's right :)
silah >>> tol tu.. kualiti most important.. jom terjah :)

noell_vb said...

tulisan ne ane rada2 gak ngerti...
maklum wong jauh gan..hehe

mrs.sabri said...

adat resam dunia blog mcm2 kan untuk dapatkan perhatian..

topimagine said...

noell >>> salam nusantara.. kalo xfhm leh rujuk kamus dewan bahasa dan pustaka k.. (just joke.. huhu )
kak mrs sabri >>> tol tu kak... macam2 ada :)

KHRLHSYM said...

kalau kutuk mengutuk di dunia blog aku rasa normal. azwan ali dulu lagi la siap kutuk kaw-kaw kat blog dia dulu. tapi dia ni jenis manusia ntah apa aku nak label.

sebenarnya kadang-kala kutuk tu kawan kita, dari tu kita tau kelemahan kita. tapi kutuk tu kenalah ada fakta yang kukuh. :)

Dhia Delisha said...

1000x btl top... dhia sokong apa da diaorg nie buat cara mcm nie x baik tau lantak la bloger2 tu nak buat apa2 pun x suke jgnlah folo or buka blog tu tapi jgn kutuk xbaik tau... kite kt sni nak share apa yg kite lalui smga apa yg kite lalui itu blh dijdkan tauladan n sempadan utk kengkwn...

topimagine said...

khlhsym >>> tol tu bro.. tp bg ak la, kutuk ngan kritik tu len kut..:)
dhia >>> thankz dia.. yup dengan berblogger la kita dpt cari member2 baru dan berkongsi dan berbincang sesuatu dengan profesional kn :)

With Julia said...

good info..ermm yup blog adalah cerminan diri sebenar...so be positive! :)

Miss Tira said...

Itulah dia Top. Isu ni kadang-kadang buat Tira rasa takut je. Ada je yang tak kena dimata mereka. Kalau ditegur dengan cara berhemah tidak mengapalah jugakan. Ini tak... Terus dia kasi label yang bukan-bukan.

topimagine said...

julia >>> yup.. kite kena sntiasa positive kn :)
tira >>> tu la pasal.. so kita xpayah la kacau2 orang kn.. kalo die nk kritik kite, kite terima je la.. kalo melampau sangt xpyh la lyn sngt kn :)

KHRLHSYM said...

kutuk dan kritik memang lain, tapi dalam kritik tu mesti ada kutuk. so aku pointkan lebih kepada kutuk pasal setiap kritik itu biasanya orang rasa benda tu kutuk.

kalau tengok rancangan tv lebih-lebih lagi rancangan realiti tv, kita gelak-gelak tengok, kita terhibur dengan kelemahan orang mungkin. aku tengok mereka-mereka ni semua tak makan pun kritik, dorang rasa itu adalah kutukan, tiada rasa untuk berubah, malah kita ikut lagi menyebabkan kualiti vs quantiti.

topimagine said...

huhu... dunia hiburan jgn same kn dgn dunia blog bro.. memang dh lumrah manusia akhir zaman ne, lebih suka nengok kelemahn orang.. ape2 pon i agree with u about kualiti vs quantiti :)

.::cintabungablogspot::. said...

sharing is caring dr cintabungablogspot :)


jom meh

http://ikmalira87.blogspot.com/2011/03/eh-cik-bunga-pon-amek-epo.html

Dilla Nur said...

agreed...huhu :)

kay_are said...

tau xpe.. x patut r men hentam2 ni.. watpe nak jatuhkan orang len.. ish ish

topimagine said...

cintabunga & dilla >>> thankz :)
kay >>> tol tu.. setiap orang saling memerlukan :)

Mrs Tyara said...

kurangkan kontroversi.. betul.. Pentingkan kualiti SETUJU.. Biar ada identiti tersendiri, BEST!

author said...

kalau moral takde, akhlak apetah lagi kan...

Afzainizam said...

Dalam kehidupan ini
Yang terindah
Melalui usia remaja
Senda gurau suka duka
Sering berganti
Meninggalkan kesan abadi

Oh berdebar-debar hati nya
Kali pertama bertentang mata
Inilah pengalaman
Harus ditempuhi tiap insan

Kenakalan atau kesungguhan
Sukar mencari perbezaan
Betapa kau cuba melindungi
Jelas di wajah rahsia hati

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

topimagine said...

mrs tyara >>> tol tu... yg pnting kualiti n ada identiti yg baik kn :)
author >>> akhlak yg baik melambang keperibadian diri :)
afzainizam >>> thankz for the nice puisi :)

Nurina Izzati said...

mudah-mudahan kita gunakan cara yang terbaik bukannya cara 'murahan' seperti ini. insyaAllah
salam ukhuwwah
=)