SETIAP SEKOLAH ADA HANTU SENDIRI | impianku dalam mimpiku

Saturday, March 5, 2011

SETIAP SEKOLAH ADA HANTU SENDIRI

Assalamualaikum...

HANTU... Tiba-tiba teringat lak aku mase zaman2 sekolah dulu.. maksud aku hantu kt sine bukanlah student2 yang perangai cam "hantu" ne k.. hehe.. maksud ak hantu betollllllll... Betol ke setiap sekolah kat Malaysia ni or may be satu dunia ade hantu2nye sendiri?

Mengikut pengalaman ak mase zaman "muda2" dulu memang semua sekolah ada hantu kut.. kat Melaka ni pon, setiap kali jmpe member2 dari sekolah lain, sume cter kt sekolah dieorang ada hantu.

Biasanye, student2 ne tau sejarah hantu sekolah dieorang daripada senior2 dieorang. terutamanye mase sesi orientasi. sume senior cam good2 je nk cter pasal hantu ni.. nak takot2 kn budak junior la kononnye.. :)



Cam sekolah ak dulu pon xterkecuali la ada sejarah hantu die gak... banyak jugak la version yang diceritakan pasal lagenda2 hantu ne.. meh sini aku list kn antara hantu2 yang femes kt sekolah aku dulu yerk :-

1- Pompuan Hijau (Green Lady)
2- Hantu Tangan Keluar dari lubang jamban (Man Kind)
3- Keranda Terbang
4- Pontianak
5- Kepala dalam baldi bawah katil
6- Hantu yang kire budak2 ( 1 dah tido, 2 dah tido, 3 lom tido.... hehe)
7- dan lain-lain :)

Hehe.. banyak kan.. Lom tambah lagi ngan lagenda malam keramat. malam keramat ne dieorang kata setiap tahun, pada satu tarikh tu, 3 sekolah yang geografinye segitiga bergilir2 akan menjadi tempat sume hantu2 ne berkumpol.. :) ..Wallahuallam...

Sebenarnye bagi aku, benda2 ne leh percaya. sebab syaitan ne ada kat mana-mana untuk menganggu umat nabi muhammad kan. Cume kita perlu tetapkan iman dan sentiasa ingat kepada Allah dan mengikut suruhannye. Syaitan lagi suka bile umat islam sentiasa berada dalam ketakutan dan menjadi lemah.

Jangan Biarkan Hidup Anda Diselubungi Misteriiiiii...

Sekian...

IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

34 comments:

Anis Anisa said...

hantu kak limah

risa said...

saye peminat citer hantu..latest nengok hantu penanggal yg amy mastura belakon tu..hehehe

RoSeS said...

hahahaha...dari sekolah rendah sampai la ke sekolah menengah...mesti ada cerita pasal hantu!
Kat dalam toilet la..kat asrama la...ish3...
sebenarnya,dalam perut kita pun ada hantu!!sebab tu kadang2 malas,degil..melawan cakap mak ayah!!hihihhii :P

topimagine said...

anis >>> tu hantu yg paleng popular skrg ne kn :)
risa >>> hehe.. ye ke.. sy dh lame xcampor ngan duni hiburang terkinine.. katak bwh tmpurung kt kn :)
Roses >>> tau xpe. setiap sekolah ada lagenda nye sendir.. yg tukang cter lak mesti tambah2 cter.. bg best sket :)

Yana Mus said...

Aah, kat skul mmg bnyk hantu.. Penunggu kot.. Esp lau kwsan tapak lama.. kot......... ;-P

miss husna said...

versi cter antoo zman skola kite hamper same laa..haha ;D

topimagine said...

yana >>> haha.. tau xpe.. kebanyakan sekolah mesti cakap bekas tapak jepun pancung orang.. haha
husna >>> ye ker.. ntah2 kiter satu sekolah kut.. :)

nazirafarahinomar said...

hehe,yeah.mane2x je mesti ada 'hantu'.
hm, yg lemah semangat jumpe ler.

Solihin Zubir said...

hantu green lady? haha.. menarik! 1st time dgar..
alhamdulillah spnjg idup ni blom pernah jumpa hantu.. heheh..

topimagine said...

nazira >>> tau xpe.. biasanye bdk yg lemah sangt n yg berani sangat yg slalu jmpe :)
solihin >>> hehe.. sekolah ak fames siot hantu tu.. :)

A z ! said...

1 dah tido, 2 dah tido, tiga dah tido.....ha3

topimagine said...

AZ >> yg dh tido selamat la.. yg lom tido??????????

muhsin aminudin said...

jom tengok pendedahan rumah antu di shah alam..

rumah antu shah alam

b a m b a m ' s said...

hantu dlm tandas...pastu dok main cak2..eeeeeeeeeee~!!
ape kejadah lar antu tuh nak main cak2 kan..huhuh

mrs.sabri said...

kat sekolah rendah akak dulu ada hantu nippon tau..hait..!!!! potong kepala..hahaha..

Puteri Iqa Izyan said...

hahahaha.
klaka pulak kalau igt2 balik..

nk2 hantu yg kire budak2 tuh. selalu tkut bile tdo kat hostel.
skang seram pocong pulak. huhu..


lepas tuh hantu org jual nasik lemak kat tingkap. huhu

topimagine said...

muhsin >>> dh terjah pon :)
bambam >>> haha.. hantu tu bosan kut.. tu yg die maen cak2 :)
kak Mrs Sabri >>> hehe.. bekas tapak pancung jepon la tu ek :)
puteri >>> hehe.. hantu jual nasi lemak kt tingkap :) xpernh dengar pon :)

Dilla Nur said...

hamoi2...maen antu2 lak die ye...hahak!

topimagine said...

haha.. saje je teringat zaman sekolah dulu ;)

Nurul Atika said...

mule2, ika bace tajuk je, xnk bace sume..pstu, sl0w2 bace sume.haha..tak0t la nk bace..*bdk ni mmg pnak0t..heee~
kt h0stel ika dlu pn ade gak..bdk histeria la, mnak0tkn..

shereena said...

1 suda tdo,2 pun suda tido,yg 3 nie blum tdo..hahaha

kat skola dulu ada hantu jepun..seram..h0h0h0

topimagine said...

atika >>> haha.. entry sy bkn seram pon.. xtakot pon bace :)
shereena >>> kenapa mesti hantu jepon.. nape xhantu sweden ke, sri lanka ke :)

SYAFIQAH / S said...

haha :D

chii said...

dulu skolah omputih..so penah gak ar ada member2 yg penah nampak ..lgik2 ada satu bilik kecik bawah blk guru..smpai skrg dok tertanya2 gak..ape ada dlm tu..

tanda cross dpn skolah sgt jelas kelihatan..perkara aneh yg berlaku..piano kat dewan..berbunyi sendiri..wuwuwuw

Nurfazilah Cipa said...

dlu cipa dok ostel..uisy,kdg2 mmg ade je dak2 histeria..huuuu~tkot!

bunga said...

firt tengok tajuk xnak bc..hahaha..

rupanya bukan seram [pom..

mmg tertipu..haha..

Miss Tira said...

Malam Keramat tu waktu hantu buat gathering. Hehehe. Ingat bekas student dan blogger je ke boleh buat gathering. :p

nelly said...

Haha ...hantu2 !!!!

topimagine said...

syafiqah >>> haha :)
chii >>> hantu owg putih memamng suka men piano ek :)
cipa >>> hehe.. histeria tu memang slalu kena kt student pompuan kn :)
bunga >>> memang xseram pon.. xreti nk wat story seram :)
tira >>> haha.. sape la yg organize gathering tu kn.. pontianak or pochong ek leader :)
nelly >>> haha.. lariiii !!!

| cik azeya | said...

ee ape ni top cite sal hantu. tahu tak sekarang kul bape. 3.07am. huu takot. -_-

Tuan Muda Naim said...

hantu langsuir ngan pocong kalau masuk hostel laki sah 100% hantu yg kena kacau wkakakaka

farhan said...

aku penah dgr banyak cite hantu...yg aku dgr sendiri suara hantu wuarghhhhhh ......rumah aku yg lama dah tinggal

topimagine said...

azeya >>> haha.. kalo cter ne seram xpe gk.. bkn seram pon :)
naim >>> haha.. ckp besar nampak :)
farhan >>> wah.. terkencng x :)

MOHAMAD said...

skolah ko je ade hantu??