ULANG TAHUN KELAHIRAN MY MOM | impianku dalam mimpiku

Friday, March 4, 2011

ULANG TAHUN KELAHIRAN MY MOM

Assalamualaikum...

4 MAC 2011... Hari ni adalah hari ulang tahun kelahiran mak aku yang ke 50.. hope tuhan sentiasa beri kesihatan dan kehidupan yang lebih baik kepada mak aku... aminnnn...

Aku nak tanye ko orang la, biasanye ape hadiah yang ko orang bagi kat mak or ayah ko orang sempena ulangtahun kelahiran dieorang yerk?... kalo leh yang leh wat mereka terharu dengan pemberian kita tu. :)

Bagi aku yang penting sekali ialah ucapan ikhlas dari seorang anak. kira wish la kat dieorang . lagi satu bagi barang yang leh wat kenangan cam umah sebiji ke, keta BMW ke, rantai emas ke.. hehehe.. just joke k..len la kalo kita ne anak tan sri .. :) Bagi ak sekurang2 kita bg satu benda la.. xkire la benda tu murah or mahal .. janji mereka tau yang kite menghargai dieorang kn :)

Tradisi keluarga aku lak, bila ada ulang tahun sape2 dalam family ak, (family ak xramai, mak, ayah, ak n adik ak), biasanye kita orang keluar mkn besar. xkire la sape2 yang belanja kn. dulu mase ak study lg, ayah n mak ak yg gilir2 belanja mkn. tp sekarang bler ak dh kj, ak lah yg kena support sume. xkesah pon.. :)

Apa2 pon, kita sebagai anak, hendaklah sentiasa taat dan menghargai jasa-jasa dieorang yang tidak ternilai tu. berilah yang terbaik sementara dieorang masih ada.. SELAMAT HARI LAHIR PUAN ROSAYA BTE JUSOH... ikhlas dari anakmu.. :)

Sekian...


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

24 comments:

cik ayin said...

hepi besday too :)

.: iEyLa :. said...

happy bufday mak..
eyh..silap.happy birthday makcik..
moge dipanjangkan umo & dmurahkan rezki..

post kite tuk arini same la..hehe

nelly said...

Wishkan dekat mak dari Nelly ..
=)

Eza Ridzwan said...

hepi besday kat mak yee...
pelok cium adalah hadiah yg terbaik dari seorang anak utk seorang ibu...
pengalaman akak laa...
udah lee dok berjauhan, jarang blk plak...
cuma stakat telefon tanya khabar...
wish guna sms & kol pon dah mencukupi..
ketahuilah, seorang ibu tidak megharapkan sebarang hadiah mahal² dr anaknya...
cukup skadar ingatan kita sbg anak...
ehem!!
baru pas tipon mak...
bgtau minggu dpn cheq nak blk noooo..
mak kena masak sedap² tauuuu...
gegege...

Fyqa said...

happy birthday. huhu

Cik Ungu Kamila said...

happy birthday puan rosaya ^_^
moga panjang umur & murah rezeki.

.::cintabungablogspot::. said...

Happy Bufday MAK mat top! ;)

mimie azam said...

wish bufday kt mak yer...he3

Cik Diana said...

wah! wish hb tO ur mOm.. ;)

KAMIHIDUP said...

wei, pic tido xboleh blah, lol, mak selamat pnjg umur dn murah rezeki, amin. :)

KHRLHSYM said...

selamat harijadi kepada emak encik top, harap jadi top gak macam encik top. hehe

Kerja Kosong said...

hepy buffday!!
beli rantai emas ker..

suri skaliskaLa said...

happy birthday to your mom :)
singgh klik HB skali.yeay :D

Cheqna said...

Semoga ur mum sentiasa diberkati dan dirahmati Allah SWT

hafiz hafizol said...

membalas komen top.. ok.. heppy besday gak untuk yr mom.. heheeheee

Alin Marlini said...

Selamat Hari Lahir Makcik. Semg dipanjangkan usia & sihat tubuh badan.

Top...buat suprise pi makan2 ker..mesti dia terharu...kalau adiah tu ..mak2 kita ni tak kisah punyer..

.izzatul.hazwani. said...

happy birthday utk mother awak.
untung dpt anak cam korag.:)

Miss Tira said...

Sampaikan ucapan Selamat Hari Jadi Buat ibu Top ye. Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, bahagia bersama orang tersayang dan diberkati oleh Allah s.w.t.. Selalunya kalau Tira buat makan-makan dan beli sedikit hadiah seperti selendang. Makan-makan ni dapat mengeratkan hubungan sesama kita anak beranak..

Hafzan Sarah said...

mak top bace ke dak entri ni..he he
nak wish jugak bole,

indah sungguh hari ini
langit cerah tiada hujan
kasih ibu tidak ternilai
selamat hari lahir sy ucapkan

entri terbaru: Beranak Sendiri arr

shereena said...

happy befday 2 ur mom^___^

lea said...

hepi besday to ur mum
kim salam kat die ye

Dilla Nur said...

slamat hari lahir mak cik..hehe... :)

kamarukom said...

xpyh hadiah mahal top, kasi kiss kat mak ko ye..msti die menangis trharu :)

risa said...

semoga makcik diberkati dan dirahmati..selamat ulang tahun!