PEREMPUAN LEBIH SUKA BER SMS | impianku dalam mimpiku

Tuesday, March 29, 2011

PEREMPUAN LEBIH SUKA BER SMS

Assalamualaikum...

SMS.. short form bagi "short message system".. teknologi ni adalah untuk memudahkan kita menghantar mesej secara ringkas kepada sesiapa pon melalui handset :)

Teknologi ni amat penting kepada couple2 yang sedang hangat bercinta untuk mesej pasangan masing2 kn... (sesuai untuk yang kedekut kredit nak call... hehe)


Kat sini aku nak ketengahkan tentang betol ke perempuan lebih suka untuk ber sms berbanding lagi... jawapan aku betol!!!!!!!!... Aku selalu bergadoh ngan si dia pasal benda ni... hehe.. aku rase perempuan ni kalau leh, sentiasa nak bersms kn..

Bagi lelaki lak, mase start nak usha2 dulu boleh lah.. belom dapat kata kan.. sumenye boleh.. hehe.. bile dah dapat, nak sentiasa ber sms xdpt la der.. hehe.. bukannye lelaki xsms, maknaye lelaki xingat kat si dia kan.. lelaki cume xnk rase terkongkong dan rasa macam bersms ni dah termasuk dalam jadual ketat harian kita lak..

Bagi perempuan lak, busy macam mane pon mesti nak bersms kan.. hehe.. caring la kata kan.. ngah dalam kelas or ngah kerja pon nak sms gak.. cam tu, jatuh lah graf pretasi kerja dan komitmen ko orang kan.. cewahhhhh..

So, hope semua orang perempuan ni dapat lah memahami keadaan pasangan ko orang kan.. may be die banyak lagi benda yang hendak dibuat nye, contoh nya, kerja banyak, nak berblogging lagi, nak lepak ngan member2 lg, nak tido, nak rehat, nak nengok tv, dan macam2 lg la.. hehe..

Apa-apa pon, kedua2 nye mesti lah pandai memainkan peranan k.. jangan sampai sesuatu hubungan tu terlampau kerap dilanda badai.. dan sentiasalah ingat dan bertanya khabar walaupon sekali sehari.. :)

Sekian...

IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

29 comments:

Eza Ridzwan said...

ehem!!..terkena batang idong sendiri nie...sgt sentap bila baca stetmet bwh skali tuhh..huhuhu...perli kaaaa...

agak benar entri Top nie...pompuan lebey suka berSMS..itu tandanya kita sentiasa hengat kat dia..tapi klu dah bperang, hahahaha..phm² sendiri laa...

eh Top..akak sukaaa laaa entri ko pagi nie...

Balkis said...

oh tidak yee..sy tdk suke bersms..prefer call..heee...tp majority pompuan mmg suke msg..mmg adat la kan..tak slh pun ..kan kan?

beeha ben said...

hehhe..sentap! kalau gf sms dgn soalan tu..maka harus lah dijawab...hehehe..bukan setiap saat pun...kan3x..hehe..

Isteri Yang Comel said...

warghh betol tu top... pada ieb biler ader sms romantik nie rasa bahagia sangat

topimagine said...

kak eza >>> padan muka.. so, jgn la nk asyik2 suruh abg mot mesej2 k.. :)
balkis >>> haha.. naseb bek mengaku.. :P
beeha >>> lelaki ni kadang2 baca, tp xreply :)

sicomot-comel said...

hm..

tp scc hnye msj ngn org2 yg btul2 rpat jek..
yg lain tu,agak kedekut kredit skit la..
haha

law nk contact jgk, call je lah.. mls nak tekan2 keypad..lenguh jejari halus ni ~,~"

topimagine said...

IEB >>> orang dah kawen romantiknye len kn :P
SCC >>> tau xpe.. wat hp mahal2 tp kedekut kredit kn :)

Sunah Mohammad said...

oooo...camtu ek? hahaha~

Nurul Afifah said...

sabar2 je bila dia xreply..huh..

topimagine said...

sunah >>> mcm tu la gamaknye :)
pipah >>> bagos... anda cukop memahami pasangan anda :)

Putri Malu said...

betul la tu.. kebanyakkan perempuan suka ber SMS. kalo lelaki, masa nak ngorat, je suka ber SMS. Tapi kekadang, lelaki ni langsung x suka balas SMS. Alasan lain.Padahal dok bersms dengan pempuan lain.. ada terjadi tau.. jum la percaya..haha
tak ke sakit hati tu?

mahfuzahmardy said...

haaaa... sye xsuka SMS.. hahahah!

nelly said...

Aiseh ! Sentap !
Ini namanya perempuan tak kedekut kredit ..lelaki kedekit ..=p

nelly said...

Aiseh ! Sentap !
Ini namanya perempuan tak kedekut kredit ..lelaki kedekut ..=p

topimagine said...

mahfuz >>> bagos2.. i like :)
nelly >>> wekkkk... cm tu lak.. xditerima fakta tu :)

Miss Tira said...

Hahaha, errr.. Tak tahu nak komen apa. Sebab macam terkena je dekat diri sendiri ni. Hehehe.

Dayana AZ said...

haha best bce ni :)! tp mmg btol pun..

topimagine said...

tira >>> haha.. bagus.. motif berjaya disampaikan :)
dayana >>> tau xpe.. so, harap pompuan dpt memahami.. haha

Khairul Antasha said...

alah top..lelaki memanggggg.. sbb tu sy suka saat mula2 br kenal..

ex sy penah cakap, yg penting ingatan pd yg tersayang... tp btl gak kan..

pompuan ni lain sikit, tp pas kwen xde plak nk buat mcm tu..hehehe... sbb pompuan pun sama cam lelaki..dh jd suami kan.. hehehe..cam menyimpang je komen sy nih..hehehheeh...mintak ampun top..haha

mykhalis said...

betul tue..kalau tak balas msg kata tak sayang.. yg kite beli hadiah dia taknak sebut pulak..yg tengah2 malam kite kol tak ingat,, yg kite kejutkan subuh setiap hari tak sayang lagik? ini main lumba kete pun pause2 sbb sambil berlumba saling balas msg..

topimagine said...

KA >>> jangan salah kn lelaki.. lelaki xmintak dilahirkan jd begini... haha
MYKHALIS >>> haha.. sampai cm tu sekali ke bro.. orang dh kawen len ek :)

hanim azhari said...

top..ko pape pon tido tu mesti ade ae..wakakaka sms ? ape tu ? aku tepon pon xde top..pakai public phone jep

SANYO OSAKA said...

sokong2..tp nape ler laki cm tu kan???
belum dapat..makk ai..nset nie dok berbunyii jerk..msj n call mesti owg yang same nye no naik..kekeke..tp xsume laki cam tu ler..ader gak yang suke sms n call..tp xder la lame sesangt cam baru2 nk ngurat tu..tp xder la begayot lame2..ader pown bile time gaji dah masok baru ark lame2..kekeke

risa said...

sama dengan le ngan laki akk tu dik non...org sms dia..ingat dapat balasan..terus call plak adehhh..kengkadang perempuan ni bukan ape..tulisan tu kan kekal..so, kalo rasa marah2 or down..bila baca balik kan jadi cool..ape daaaa

topimagine said...

sanyo >>> haha.. bukan ke kalo lelaki dapat gaji, org pompuan yg terlebih rajin nk contact2 ne :)
kak risa >>> cm tu ek kak... tol gak.. cm awek sy pon, bnyk mesej2 sy die simpan lg.. xnk delete :)

| cik azeya | said...

haha. setuju. perempuan mmg suke menaip. lelaki jarang nak taip mcg setiap mase. err tp nseb bek encik C suke. ahaha.

aty shakira said...

hmm..just nak btaw. I prefer call dri sms. and call pon sekejap tak lebih 1/2jam and just sekali je..
to me..if tiap masa nak sms n call nnt I cpat bosan. haha nnt jumpa2 tataw nak cakap pe da..da hari2 tye buat ape kan..huhu tak rindu2 la nnt..
I trust my partner. if dia curang pon.pandai2 la jujur dengan I..simpan lama2 nnt pecah rahsia lagi teruk :)

lalink7 said...

smenjak2 prepaid dah tuko pakai line niee..lebih suka call and video call jee..almaklum PJJ..hmm..tp sms di kala kat opis je..sbb nak cakap tkut mengganggu org lain..

b a m b a m ' s said...

alar...den tak suko bergayuttt.. mcm monyettt~!! kekekekek..

prefer sms lar.. aklau ade bnda penting jek leh call.. boleh?? hahahah.. sore mahal... bak buluh meriam..hahhaha