"TOWN" SANGAT KE BUDAK KL NE | impianku dalam mimpiku

Wednesday, March 23, 2011

"TOWN" SANGAT KE BUDAK KL NE

Assalamualaikum....

KUALA LUMPUR.... kuala lumpur adalah ibu negara bagi negara malaysia... kuala lumpur adalah sebuah bandaraya yang sangat sibuk dengan aktiviti sosial, ekonomi, dan politiknya... disitu jugalah berdiri megah banggunan yang pernah menjadi banggunan tertinggi didunia.. :)

Haha.. betol ke kalau ade kaitan ngan kl je sume moden.. kat sini aku cume nak ketengah pasal, btol ke kalo jadi budak kl je dah cukop "town".. kirenye kalo jadi budak melaka or budak kampung pisang xgempak ar ek... hehe


Aku perhatikan budak kl ne or budak kampung yang dok kl, kalo balik kampong jmpe member2 sume nk tunjuk good2... kononnye kalo kita tanye, wei lame xjmpe ko, jom ar lepak2.. nak lepak mane ek... dengan bakat raja lawak yg die ada msti jawab... "kita lepak bukit bintang ar... xpon klcc ke".. haha.. adakah jika berada dikampung yang dipenuhi pokok getah die leh wat lawak cm tu...

lagi satu, kalo budak2 kampung dress up maut sket je, ade la yang xkenanye.. "wei, orang kl pon xdress up cam ko la"... haha.. ok2.. orang kl je leh dress up maut ek.. :)

ada lagi ni, bile beli kuih or makanan kt kampung... riaknye cam ni lak... "wah murahnye barang2 kt sini... kat kl susah nak dapt harga cm ni".. padahal harga lbh kurang je... beza 5 sen je.. :).

jap ada lagi, kalo kt tempat len, jalan jam siket je, "wah.. dah macam kl la tempat ne... jam panjang giler... tap kt kl lagi panjang jam siot..."..

Haha.... baru aku tau, kalo yang negative kire moden la ek.. lantak p la... haha.. aku pon pernah dok area sane la.. xde la moden sangat... kat damansara tu, jalan lagi trok dari kampung aku.. kt area gombak tu, umah kt kampung aku lagi besar2 n cantik la.. haha :)

Sekian...


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

31 comments:

♥.::ĈïŇtªβüŇĝªβĽŐĝŜpŐt™::.♥ said...

uhhh...town la sgt. TOWN mane pon tetap asal kampong jugak. sabo top, sabooo... heheh :p

MyRa QuEeN said...

Town penye...dalam lupur gak...KUALA LUMPUR...hehhehe

♥.::ĈïŇtªβüŇĝªβĽŐĝŜpŐt™::.♥ said...

elehhh, ko jeles takde owang amek gambau ko ckp jekkk.. wekkk :p

PENYERANG HENDAP DISINI

topimagine said...

cintabunga >>> haha.. ko pon orang kampung.. jgn ingt ko dok kl dh cukop bagus ek.. haha.. (ko yg suruh member ko snap kn:P)
myra >>> haha.. bernafas dalam lumpur :)

♥.::ĈïŇtªβüŇĝªβĽŐĝŜpŐt™::.♥ said...

memang aku sedar aku org kampong bongekkk. perghh, aku backup ko..ko kenekan aku balik. hangguk muh.. pe brg soh owg amekkn, die yg nk sgt snap pic aku k.. tak mcm ko..PRASAN. heheh


eleh top, mcm good² jek ko kan.. g clubing ngat aku tak taw ler tuh. heheheh :P kantoiiii~~
BUKAN LEBUHRAYA KARAK

Kiera TheMonster said...

setuju woi , aku asal johor . aku belaja kat kl . bile dtg sini jek budak2 sini taknak cam mantol plak . aku rase dak2 asal aku lagi bagus . lagipon tak semestinya duk negeri lain tak bandar . kalau ikut ade banyak jek dak negeri lain lagi bandar dari kl tuh .

*ckp jek duk kl tapi sebenarnye area kampung !

~Eizny Ejan~ said...

town2 pn org town dok sbuk blik kmpg bla ade mse n duet... sbb kmpg la tmpt plg indah
=)

topimagine said...

cintabunga >>> selalu jeles ngan kehebatan aku.. :)
kiera >>> haha... jangan ikut "biar papa asalkan bergaya"... heehe
eizny >>> lagi2 kalo harga getah anik kn.. haha :)

mykhalis said...

khalis lagi redho tinggal di bandar kecik. sewa kedai murah,tak tergoda nak gi shopping mall, takde la naik teksi 10 bangunan je.. damn..sekolah anak pukul7.30 mula, 7.25 blh jalan lagik..kl??

hottest entry di blog khalis :
Benda paling mengarut anda tenngok!!

Rakaman sedetik sebelum Tsunami

Gambar miera liyana kini sopan

topimagine said...

khalis >>> he tol tu cik khalis.. i love my hometown :)

puanbee said...

haha ni nak ngata sapa nih ? ekek biarlah depa nk luah pendapat hikss..

kalau akk pun suka gak ckp kt kl jem giler kampung tenang jer.kalau org fikir negatif seperti ayat awak lah tapi kalau org fikir positif org akan cakap " erm rindu kampung ker ??"

dan akak akan jawab "yer rindu sangat "

akk jugak suka cakap "lauk2 ikan2 di KL mahal, taping murah jer"

fikiran negatif akan cakap "belagak betui"

fikiran positif akan cakap "bertuah org yg tinggal di taiping"

nampak tak perbezaan ? yg penting kita tu fikir positif atau negatif...

maaf terpanjang...

cik azeya said...

ahaha. lau sy. kampung saye lagi kool. cantik. comel. kiut. tenang. semua semuanyelah. KL byk dugaan dan godaan. kos tinggi. byk pencemaran. err tak hot pon. :)

topimagine said...

puan bee >>> thankz kak.. sebijik kena batang idong aku balek... haha
cik azeya >>> haha.. wah kampung pon leh jd cute ek... kampung mane ni.. nak antar rombongan :)

hanim azhari said...

oohhh i loooiiikkee entri ni top..muahaha


KL ibu negara malaysia? tak pernah taw pon..kt mne ek? adekah KL itu sejenis makanan yg bole dikunyah?

~lalalala~ *ayt mintak pelempang*

laaaaarrriikkk

Nizam said...

disini fikiran positif penting...
nizam pun org kg... memang byk kelebihan kat kg..
tapi ada juga kelemahan..
dan memang ada kelebihan di KL tetapi ada juga kelemahannya...
jadi sama2 la kita fikir positif...jgn sama2 negatif.. t lain jadi...

topimagine said...

hanim >>> tros jadi giler pas dpt result spm.. :)
nizam >>> that's right.. terpulang pada masing2 kn.. setiap tmpat ade kelebihan masing :)

Cikya said...

top,

takde kL town nyer..
kalau setakat nak kutuk-kutuk orang kampung sendiri..
kampung pisang apatah lagi..haha

aku lagi suke amat duk kampung dari bertapa kat kL dan jadi budak separa-town~

kan ? :D

missSenget said...

tak suka bila orang kata.. "dressing mcm org kampung.."..mcm laa dressing dia cntik gedebom sgt..

"kt sini mcD pun takde?" macam laa tak bole idup tak de mcD..bangga laa sgt..

huhu..err..mcm emosi plak..keh3...

topimagine said...

cikya >>> haha.. mesti ngah sengkek kn kt KL tu yerk.. huhu.. ne mesti student :)
missSenget >>> xpe.. entry ne pon memang untuk beremosi cm tu.. haha :)

cik ayin said...

urmm...town la sgt

Khairul Antasha said...

sy hanya tahap kampungan sahaja..

:)

mrs.sabri said...

hahaha btl3x..stuju sgt dgn entry ni..dlu akak pernah keje kat bandar damansara,keje dgn kementerian pdidikan malaysia (BPG) masa tu tahun 1996..jalan kat bandar damansara tu bukannya elok sgt pun..berlubang2..kalah kat kampung..huhu..sekali tayar bas terjah lubang,bergoyang kepala..sampa terhantuk kat tingkap..

topimagine said...

KA >>> hahaha.. same la kita.. anak jati kg bukit katil melaka :)
mrs sabri >>> haha.. tu la kak, xsemstinye kt KL sumenye moden kn :)

Tuan Muda Naim said...

nak balik kedah T_T...duk KL x besh...

Nurul Afifah said...

eksen je...mcm bgos tol dok kl tu........

topimagine said...

TMN >>> dok melaka lagi besh :)
NA >>> cam ko la nurul... haha :)

Miss Tira said...

Jadilah orang bandar yang berjiwa kampung dari orang kampung tapi kononnya berjiwa bandar. Hehe.

topimagine said...

that's right miss tira.... kena sedar asal usul.. hehe

sicomot-comel said...

hahaha..

org kampung duk KL,mostly balik kmpg jadi xsedar diri..berlagak nak mampus..

KEBANYAKAN ye lah. kalau yg masih sopan aje perangainya,syukur alhamdulillah la sbb xterpengaruh dgn budaya TOWN tuh.. ^^

lalink7 said...

interesting!!!! =))

CIK TOM said...

cik tom dtg bc artikel ;)