PING ENTRY KT GROUP BLOGGER FB, PASTU BLAH | impianku dalam mimpiku

Wednesday, March 30, 2011

PING ENTRY KT GROUP BLOGGER FB, PASTU BLAH

Assalamualaikum...

PING PONG... Banyak cara untuk mempromosi blog kita kan.. antaranya ialah dengan menjoin kan diri di group2 blogger yang ada kat fb ni...

Tapi, betulkah cara nye dengan ping entry kat sesuatu group, pastu blah macam tu je.. tanpa beramah mesra dengan ahli2 yang len kt group tu.

Bagi aku, xsalah untuk kita ping kat semua group2 ni.. tapi kita kalau boleh cube lah beramah mesra siket dengan ahli2 yang lain.. sekurangnye kita kenal sape admin yang mengwujudkan group tu. or kena tau sape otai2 or abg2 long group tu kan.. hehe
(perumpamaan : xkn kita men terjah sesuatu rumah tu, lepas wat sepah kita blah.. )

Kita jangan samekan kita dengan blogger otai kita, en. ben ashaari.. bukan la aku nak bodek or takut ngan die.. tapi die sememangnye dah popular.. so, kalo die xping kt mane2 group pon blog die cnfirm ramai orang terjah kan.. :)
(perumpamaan : dalam dunia artis.. sebelom popular, artis yang cari wartawan.. bile dh popular, wartawan yang cari artis kan)

Memang kadang2, dalam sesuatu group tu , kadang2, sukar untuk kite tembusi nak beramah mesra dengan dieorang kan.. tapi xsemestinye dalam beratus2 orang dalam group tu, sorang pon xleh terima kita kan..
(perumpamaan : dalam sesuatu rumah tu, xkn 1 family benci kat kita. kalo abang ngah xsuka kita, mungkin abg lang or kak cik leh terima kita kn.. hehe)

Apa-apa pon kita kena lah pandai untuk menyesuaikan diri dalam sesuatu keadaan.. berlambak group2 blogger kat fb ni untuk kita jadikan alternatif kan.. :) ada jugak group2 yang hanya aktif ping entry masing2 je tanpa aktiviti "update2 status".. hehe

(nasihat kepada diri sendiri gak, sebab aku pon banyak jadi silent reader jerk..hehe)

Sekian...


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

16 comments:

husna mukhtar said...

KICK KICK KICK HIHIHI

Tuan Muda Naim said...

sbb tu la wujud admin...utk kick golongan mcm nih

Eza Ridzwan said...

tepok dahi!ngeh3!terima kaseh teguran itew..

topimagine said...

husna & naim >>> alamak, admin kaki blogger dah datang mengamok... haha :)
kak eza >>> sape tegor akk.. haha :P

chii said...

...takat ni chii just bw je..nk ping2 bagai..masih blur2..ahah

hanim azhari said...

huwwaaaaa...top nk lempang aku..eleh igt aku takot ke wakakakaka..ni mesti istilah tempek & lari ni..nk kne kick wat la hahaha

b a m b a m ' s said...

alar... bukan x nak beramah mesraaaa... masuk kat situ mcm masuk dunia baru.. xkenal sape2.. pernah gak tegur kat sana.. then minta tlg ssape2 solve kan prob blog lagi..

tp dorang bohlayan jek.. nyembang jek.. mujur ada SEGELINTIR yg notice.. so salah saper?? ehehheh

yelar...kiter bukan blogger femes orang nak sapa..kekekekek

lalink7 said...

alamak tak pernah terfikir selama niee..hehe..lepas nie kena bagi salah hormat kat tuan tanah..heheh..

tq ye

shereena said...

btul2..kta hnya blogger biasa..xleh nak tiru blogger yg dah otai

nabilah_2908 said...

sy join juga group2 kt fb ni...tp kurang nak ping blog kt situ...

dtg buat pantauan je...kot2 ada entri2 yg best.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
BLOG REVIEW : LIFE IS A WORD

mykhalis said...

khalis tak ping dah aiihh.. hahaa..sbb memasing sibuk nak promote blog memasing,,ngn admin2 skali..ngelat betoii

hottest entry di blog khalis :
Dunia coklat paling lazat

Diskusi lucu antara Bill Gates dan Steve Jobs

Miss Tira said...

Ye. Tapi kalau dah duduk diatas biarlah makin merendah diri umpama padi makin berisi makin tunduk. Jadilah blogger yang mesra pembaca. Hehehe :)

sicomot-comel said...

hoho..
kat grup2 tertentu jek aku akn ping dan beramah..

kalau tak,,mmg dasar ping dan blah la jwbnye..haha

topimagine said...

top same perangai ngan sicomot-comot :)

wandisini said...

oh..kena beramah ke.haha...semua buat hal masing-masing je..aku pun tak tahu macam mana nak beramas mesra

hawiz said...

haha..gedik la ko nie broo..haha