NAIK MOTO JE MAT REMPIT | impianku dalam mimpiku

Friday, March 11, 2011

NAIK MOTO JE MAT REMPIT

Assalamualaikum...

MAT REMPIT... hehe.. memang topik ne dh dianggap basi.. tp ade ak kesah.. ak nk wat gak entry pasal ne... Sudah menjadi sinonim dikalangan masyarakat kita ne, bile nampak je budak2 muda nek motor, dicop mat rempit..

Bagi ak budaya ne memang xdpt dikikis lg, sebab sekarang ne dh trlampau bnyk remaja2 yang terlibat ngan dunia rempit ne. so, xsalah tanggapan dieorang kn. cume ak harap, cuba la bertolak ansur dalam memberi tanggapan tu. kira macam xadil la kepada yang yang hanya mampu bermotosikal dan menunggang secara berhemahkan.

Aku pernah lalui situasi ni.. Ak terlibat dalam satu kemalangan. memang ak menyungkurlah kt tengah2 jalan sebab jalan licin n elak dari dilanggar oleh keta yang membabi buta tu. :).. orang2 ramai yang ada kt kedai tepi jln tu tolong lah aku, tp yang orang2 yang ada dalam keta, ada segelintirnya gelakkan aku dan cakap.. " tu la, merempit je keje ko", "padan muka ko".. leh dikatakan yang cakap cm tu kebanyakannye budak2 muda.. ntah2 die orang yang merempit agaknye..

Aku harap, semua dapatlah membuang tanggapan ne kn.. xsume orang mampu beli kereta sendiri atau pon mesti die ada sebab xguna kereta n selesa guna moto sahaja.. ak pon sebenarnye xsuka mat rempit ni.. sebab die orang ni slalu menyusahkan orang lain n berani bile ramai2 je.. bile sorang2, pijak semut pon xmati.. hehehe

Sekian...

IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

15 comments:

Eza Ridzwan said...

pantang bebenor klu mat rempit dok selit² atas jln..
nak² time tgh jem giler!!
mcm dengki pon ada..
tapi time jln clear, sakit ati betoi!!!
udah lerrr roadtax byq RM2 cuma, dibantainya rempit moto tuhh sampai tgh jln!!!
bengong ke apa!!!
nak jee akak langgaq sampai kemek moto tuhh!!!
tapi hanya berani hon je...
gegege...

Cekodok said...

kak eza oiii.. kan jalan jem.. adoiii. takkan moto nak tunggu kat bontot keta akak kot.. haha...



top.. itu la.. kalo cara pakaian kita berbeza sikit.. rasanya orang tak cop kot.. hehe..

topimagine said...

Kak eza ni >>> kak iza ne.. emo lak die.. haha.. memang la roadtax dua ringgit je.. tapi penunggang moto ada gak hak atas jalan raya kt malaysia ni.. :P
cekodok >>> tol tu.. xkn nk ikot je belakang moto.. hehe. nk dress up cm ne lg ek :) hehe

BAKAWALI said...

kalu pakcik naik motor g masjid..kira rempit gak ke?? heheh..rempet maknanye, 'mengepitkan' kaki...yela, org bawa motor je kena kepit kaki kat body motor..heheh...sebbtu org naik motor dipanggil rempet..(memandai je aku ni..heheh)

topimagine said...

cm dialog dalam film adnan sempit je.. hehe.. pandai2 die je wat kamus sndiri ek.. :P

Finaz Jaafar said...

kita saja jeh guna istilah rempit untuk gantikan perkataan bawak atau naik motor..hahahah

Wan Hafisah Collection's said...

OK. dalam hati ada taman.

sy tak pnh gelakkan mamat naik motor. sbb mamat motor ni juga adalah encik suami. meskipun dia punya kereta, dia suka bw motor dan itu mereka punya pslla nk bw motor ke kan. tapi kalau eksiden tak tlg, tp gelakkan pula adalah BANGANG.

Kalau dia mmg rempit dan kita tgk dia mencilok merempit mmg sy SUMPAH"Minta-minta kau eksiden".

Jahat mulut aku nih. PANG.

SEKIAN.

topimagine said...

haha.. tol tu kak...yang bawak moto cm br first time dapat moto, tu yg bawak giler babi tu.. hehe.. sampai menyusahkn org len :)

Eza Ridzwan said...

bkn nak soh ikot bontot org...tapi cuba laa bwk moto tuh dgn cara yg berhemah..jgn bagi org dok maki hamun..ini, bwk moto mcm nak g mati...menyelit sana, menyelit sini, menyusahkan idop org len sapa soh...huh!!...byq roadtax RM2 je kan, so sila dok lane khas utk moto..bkn dok tgh² lane..kang ada gak yg kena langgaq...gegege..

KAMIHIDUP said...

rempit terus maju, lagi satu rempit kat melaka dah xde jadual, ari2 merempit, dulu malam minggu je, haaaa. :)

topimagine said...

kak eza >>> haha.. benci tol makcik ne kt budak moto ek.. :)
KAMI >>> haha... maybe dh jd mat rempit sepenuh masa kut.. :)

DaK CoMoT said...

comot pown naik moto jugak...xkan panggil mat rempit...huhuhu

s.y.a.r.q said...

tak semua orang yang naik motor tu mat rempit. Sape yg berfikiran mcm tu, maksudnye fikiran dye sempit lah yang amat.sekian.

KHRLHSYM said...

haha itulah dia kopompong besi. aku mahu keluar dari kepompong itu.

topimagine said...

dak comot >>> jom kita "merempit" same2 nak. hehe
syarq >>> adnan sempit tol la kn.. hehe :)
hisyam >>> ingat ko tu ulat beluncas ke nk kuar dr kepompong :)