FENOMENA PAKAI BAJU TERBALIK | impianku dalam mimpiku

Friday, September 30, 2011

FENOMENA PAKAI BAJU TERBALIK

Assalamualaikum....

PAKAI BAJU TERBALIK.... idea untuk wat entry ni datang apabila terbaca entry dari puan kutu yang mana kejadian beliau pakai baju terbalik mase g makan kat kedai bersama anak-anak beliau.. hehe (LAWAK UJANG BENAR-BENAR BERLAKU)

Pakai baju terbalik ni ade dua kategori.. pertama--> baju sebelah depan dipakai belakang dan baju sebelah belakang dipakai kehadapan.. kedua---> baju sebelah dalam dipakai ke luar dan baju sebelah luar di pakai ke dalam... :)

gambar hiasan je dari google :)

Rasenye dalam seumur hidup mesti ko orang pernah mengalami fenomena ni kan walaupun sekali.. aku prnah mengalaminye.. agak kemaluan melanda diriku bile perasan dirini pakai baju terbalik :)

kalau kantoi ngan member2 xde la segan sangat kut.. sebab kita leh senyum cam kerang busuk sambil control macho.. dengan mase yang sama kita leh betol kan balek pemakain kita tu kn...

Cuba kalau kita ngah sorang2 berada di tempat awam dengan orang yang kita xkenal.. dan kita perasan ramai yang memerhatikan kita sambil tersenyum2.. pastu baru kita perasan yang kita pakai baju terbalik.. confirm rase kebas je muka kita ni kan.. ap lagi, angkat bontot, buka langkah dan terus pecutttt 100 meter la kn... hehe :)

Mengapa fenomena pakai baju terbalik ni boleh berlaku ye.. adakah sebab baju yang kita pakai tu baju baru kita.. kita masih xtau lagi kondisi cara pemakaianye.. atau pu semasa kita nak pakai baju tu kita pakai dalam gelap.. xpon mase tu kita ngah tergesa kerana terlewat atau pun nak cepat sampai main sarung jerk.. :)

haha. apa2 pon, benda ni sume kenangan manis dan pahit kita kan. cube kita kenang balik kejadian tuu... mesti kita leh tergelak sorang2 kan.. :)...

Sekian...



IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

21 comments:

ikatankasihku said...

malu woo, malu, kalau pakai baju terbalik

sailaaf said...

orang kata kalo pakai baju terbalik ni, bakal dapat untung.
haha.saya pernah tudung terbalik. nak cepat sgt.

:: Mrs.Eady :: said...

hahahahaa..nasib tak pernah kene!

chii said...

chii pun pernah alami nya gak. nak cepat sgt..tp nasib baik kalangan family je..tu pun jenuh gak than telinga kena gelak..ampeh je

Fathiah Hamim said...

hehe orang kata kalo pakai terbalek nak dapat duet

hud aikara said...

tapi sekarang memang ada fesyen baju yg dijahit terbalik. Aku ada sehelai jaket berjahit terbalik dan biasanya yg suka tegur ialah makcik-makcik tempat kerja...tapi bagi org muda ia cool..

siti kektus said...

aku pernah weh!
masa tu aku guna cardigan je. nasib baik lah bukan baju lain. aku pakai yang dalam ke luar. haha :p

ekceli terpakai macam tu sebab nak cepat. dah balik rumah baru perasan. hampeh.

cik sakdi said...

pernah pakai cardigan terbalik.. member sound2 pastu bukak la kat situ jugak.pastu pakai tudung terbalik pon ada...manik2 kat dalam. haha

Shaherah said...

pakai baju or tudung terbalik semua pernah.. selalu nyer terbalik sebab tak perasan.. n nak cepat siap.. malas nak belek lame2..

tapi orang cakap.. pakai baju terbalik murah rezeki.. >.<"

Chuu Muqhlis said...

alah., ckp je mmg pakai terbalik. trend sekarang mmg pelik2 wakaka

Bro ahmad said...

PAKAI BAJU TERBALIK BIASA JE..MCM MANA KALAU SELUAR ? JAWAP ?

Pia said...

"akak penah..masa tu t/hari akak antar ank akk pi skolah..yg dalam ke luar...tp nasib baik akk naik moto..mungkin takde yg perasan kot.."

Puan Kutu said...

top sebenarnya akk terbalik baju dalam tu ke luar.klu depan ke belakang boleh lagi accept pasal pmpuan kan pakai tudung,tak nmpk sgt.nie blouse akk tu siap ada manik, macam mana boleh terbalik.mmg rasa diri nie bodoh gila.mesti org kedai tu igt akk gila.hahaha..

intan.maisarah said...

pernah pakai tudung terbalik..

Ezad Skytech said...

haha...aq pon pernah pakai baju terbalik..nasib baik masa tu kat rumah..takde la segan sangat..kah3~

schaze zainn said...

penah pakai tshirt tebalik tp nasib baik tak de sape perasan, sbb baju tu kosong jek.. =,="

Peah Glemer said...

mak aihh segan nak mati la kalau cam tuh, hahha

MiszCoMoT said...

sogan den haa...hahahahaa...
comot penah pakai shawl terbalik..tapi naseb bek masa tu malam,so orang xperasan sangat..dhla memang shawl tu nampak kalau terbalik..tapi xpe..boleh cakap trend kann...hahaha grrrrr

nazirah said...

hahaha taw takpe. stkt ni bju trblk tak nah lagi tapi tudung terbalik selalu hahahha wakaka malu betOI

wahida said...

tak pernah jadik lagi dan tak nak terjadik..hehe...


salam..tengs drop by my blog n drop ur comment...awat tak follow sekali? huhu...

dah follow sini...

aizamia3 said...

pakai tudung terbalik penah.. kalau baju.. tang t-shirt ye pernah.. tapi kat rumah jelah pun berlakunya..