MOOD SESEORANG MEMPENGARUHI KEPENGGUNAAN JENIS RINGTONE TELEFON | impianku dalam mimpiku

Tuesday, September 27, 2011

MOOD SESEORANG MEMPENGARUHI KEPENGGUNAAN JENIS RINGTONE TELEFON

Assalamualaikum....

RINGTONE.. pada zaman teknologi ni, boleh dikatakan setiap orang mempunyai telefon yang canggih manggih .. kalau kita duduk ditempat awam, bermacam bunyik kita dengar yang keluar dari telefon dieorang kn..

Kalau dulu, hanya keluar bunyik padu dari nokia 3310, sekarang ni lak dah bermacam irama ringtone kita leh dengar.. ada yang bunyi baby menangis la, ayam brkokok la, azan la dan pelbagai variasi lagu dari local or antarabangsa kan....

sumber google

Ape yang aku aku cube nak sampaikan ialah.... nak tanye pendapat ko orang apakah ciri2 utama yang menyebabkan ko orang pilih sesuatu ringtone tu ek? adakah ini dipengaruhi oleh mood seseorang itu pada masa tersebut...

Contohnye, pada bulan puasa, banyak yang gunakan azan, selawat or lagu-lagu nasyid... pada hari raya lak confirm lagu raya kan.. pada bulan kemerdekaan lak, gunakan lagu tanggal 31 kut..hehe :)

Kalau dari sudut emosi lak cam ne?.. kalau ngah baru bercinta ko orang gunakan lagu-lagu cinta ke? hehe.. seperti lagu dari misha omar or anuar zain... kalau ngah putus cinta lak?... ko orang gunakan lagu SOLO dari Iyaz kut... hehe..

Aku terpikir nak wat entry ni sebab aku terprasan ada sesetengah orang selalu tukar ringtone dieorang.. biasanye diorang akan gunakan lagu latest yang ngah hot... maybe lagi latest ringtone yang digunakan lagi canggih sesuatu handphone tu kn :)

So, sekarang ni apekah ringtone latest ko orang yerk :).... n ape sebab ko orang gunakan ringtone tu :)

Sekian...



IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

13 comments:

Anum said...

betul
anum pilih ringtone berdasarkan mood

KAMIHIDUP said...

KAMI pilih ringtone berdasarkan bunyi yang kuat. :)

siti kektus said...

aku ikut suka lah. biasa dua ke tiga bulan baru aku tukar. sekarang aku lagu rihanna-run this town. haha ;p

Isteri Encek Bard said...

pilih ringtone sebab lagi feberet

cik ayin said...

suka lagu rancak..baru syok nak angkat..ekeke

Lya Colours said...

ringtone aku lagu jar of heart - christina perry. best !

Shaherah said...

ringtone shera kisah dongeng.. ringtone tak suka yang laju2.. nanti macam kelam kabut nak angkat phone..

blog-tips-kurus said...

suka ati je.. asalkan jangan lagu sedih. :-)

ikatankasihku said...

kalau guna ringtone bunyi kentot, makne tengah sakit perutlah kan...keh keh keh

LydSunshine said...

Aku suka ringtone yg orang lain jarang pakai atau lagu yg org tak penah dengar. COntohnya lagu berbahasa Russia, donlod kat internet. Cool giler rasanya bile org lain mcm blur dgr ringtone aku. ~Ceh perasan. Ntah2 org nyampah.

wahida said...

saya tak ikut mood pun...dari dulu sampai skang sama jer...malas nak tukar2..hehe...


salam kenal..terus follow sini..

Ini Kisah Tia said...

heh .. ikut suka hati boleh ? ngee ~ ikutlah , kalau rasa best .. pakai yang bestlah :)

afiqazizan said...

ringtone henset saya biasanya ikut mood diri saya..hehe.