FENOMENA COUPLE TUKAR-TUKAR NOMBOR HANDPHONE DENGAN AWEK/PAKWE | impianku dalam mimpiku

Monday, September 26, 2011

FENOMENA COUPLE TUKAR-TUKAR NOMBOR HANDPHONE DENGAN AWEK/PAKWE

Assalamualaikum...

COUPLE.... aktiviti bertukar nombor handphone di sini adalah bermaksud ko orang dah couple... pastu nombor ko orang awek/pakwe ko guna... nombor awek/pakwe ko orang lak ko orang yang guna.... bukannye bertukar nombor dengan awek/balak yang ko orang baru usha tu yer :).. "nk no tepon boleyyyy"

sumber google :)

mesti ko orang pernah lihat fenomena ni kan... ntah2 ko orang sendiri yang buat... :)... bagi ko orang sama ada positif or negatif ye kesan daripada aktiviti tukar2 nombor handphone ni... ???

Bagi aku la, kesan negatif die lagi banyak kut... hehe.. kalau setakat tukar2 handphone xpe gak kan.. tapi kalau dah tukar ngan nombornye sekali tu namenye dah nyusah kan member2.... mane xnye... kite bukan main nak rak mesej2 or call die sebab ada hal penting.. tapi sekali awek die lak yang jawab.. xke nyusah kn :)

Kalau call tu leh jugak la kita tau kn.. cube kalau mesej?.. lagi2 kalau awek/pakwe die wat bodoh je xbagi tau kepada empunya nombor tersebut... kita mati2 la ingat maklumat yang kita nak sampaikan tu dh tiba kepada orang yang sepatutnye ..... :)

Aku pun xtau la atas dasar ape menyebabkan fenomena ni terjadi... adakah sebab tiada dasar kepercayaan dalam sesuatu hubungan dieorang tu... :).. mungkin kepada yang pernah wat bnda ni ada penjelasan masing2 kn :)... semua orang ada hak asasi manusia masing2... :)

Sekian...




IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

15 comments:

schaze zainn said...

ehehek aku penah buat =,="

sbb enpon beliau tertinggal dlm kete aku..kehkeh xP

selalunya, takde sape kol die pon sbb die tak de kawan sangat.muahaha

Anum said...

kena ada kepercayaan

mizzkechique said...

xpnh lak.. haha

Wawa Amran said...

x pernah buat & rase cam x perlu kot..

:: Mrs.Eady :: said...

tak pernah tukar hp tapi dpt sebijik hp ade la..hahahahah....tapi mane ntah dh ku campakkan lepas putus dulu!hahahahahaaa...

siti kektus said...

tak pernah try lagi. tak nak r tukar. menyusahkan je.

weh aku tag kau. tu pon kalau sempat join sebab tutup pukul 12 pm ari ni. ;)

http://sitikektus.blogspot.com/2011/09/jom-menonton-filem-libas-by-mak-dara.html

Shaherah said...

dulu pernah masa zaman sekolah.. form 5 gtu.. serius menyusahkan.. bayang kan.. kalau mak or ayah call nak bgtahu die lupa nak tutup suis nasi.. tapi call2 x angkat.. leceh glerr..

chii said...

ade ke org wat cmtu..takat ni chii x jumpa lg..tp kalo takat tuka2 tepon tu ada la..mmg biasa dgr..pastu tlg jawabkan or reply kan sebab si dia bz pun..biasa.

kalo tuka2 ni..byk bahaya woo..cam top kata arr..sgt susahkan olang maa :p

KAMIHIDUP said...

kau pernah buatlah tu. :)

Lya Colours said...

heh menyusahkan je. kang skandal nak call, tercall pakwe, habislah pecah tembelang. har har har har har =P

Ini Kisah Tia said...

memang sangat membengangkan .. Tia kol kawan , tapi orang lain yang angkat . dengg!

Nurjia Naiem said...

btul3.. dah mcm ikutan... ble ad org bwt, semua nk wt jgk... haha

Isteri Encek Bard said...

erkkk IEB penah buat dolu.... hihii teringat amsa zaman kanak2 ribina bercinta camni lah jadinya

Ahmad Haziq Azlan said...

pernah terjadi.....hampeh punya kawan....tukar nombor punya pasal....semua tak dapat contact....padan muka kau tak jumpa kelas kat mane

Liza @ Adzriel AB said...

ini sikap yg tak matang namanya. takut membahayakan diri sendiri nanti. malang tak berbau...kita tak tahu.