TUTORIAL - LETAK NOTA KAKI BAWAH ENTRY | impianku dalam mimpiku

Tuesday, March 15, 2011

TUTORIAL - LETAK NOTA KAKI BAWAH ENTRY

Assalamualaikum...

TUTORIAL... Bile ak nengok semua orang wat tutorial... ak pon sebok nk wat tutorial gak.. saje nk sharing ngan member2 len..

hehe.. ari ni ak wat tutorial simple je.. Cara nk letak nota kaki kat bawah setiap entry cam yang ak wat tu.. .. "IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE"




STEP 1...

Dashboard>Design>Edit html>Tick Expand Widgets>Tekan Ctrl+F untuk cari code;



STEP 2...

Kemudian amik code di bawah ni dan masukkan selepas (bawah) code yang atas tadi




STEP 3...

Preview dan klik save kalo dah xde sebarang error pada code ko orang tu.

hehehe.. simple kan... aku pon amek tutorial ni kat blog CIK TOM.. thankz cik tom...


Sekian...



IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

19 comments:

mrs.sabri said...

wah..makin meningkat nampaknya ni..bagus top..good sharing..akak nak try buat nanti :)

Fyqa said...

thanks for sharing :)

mrs.sabri said...

dah jadi dah..hehe :)

.::cintabungablogspot::. said...

nice sharing... thanx top.. cintabungablogspot dtg sharing link okeh :)

nelly said...

Maceh ..hehehe ...ada tutorial suda ..hehehe

.::cintabungablogspot::. said...

hehehe... nah utk kamo!



http://ikmalira87.blogspot.com/2011/03/kalau-top-imagine-nota-kaki-cintabunga.html

syafirah said...

makaseh~ dah try dah:)

topimagine said...

huhuhu... thankz all my friend... saya pon nengok tutorial orang nye :)

nabilah_2908 said...

best juga kalau buat macam ni...nampak lebih smart...

thnks ya...nnti nk try... :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
DARI KERANA MATA

.::cintabungablogspot::. said...

top kene tag


http://ikmalira87.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

| cik azeya | said...

wah best best :)

.::cintabungablogspot::. said...

jgn ngade² ar top, pegi join cepat... buat malu org melaka jew lol~ huhu~


http://ikmalira87.blogspot.com/2011/03/segmen-blogger-ikut-kelahiran-cik-bunga.html

a loqman said...

ziarah rakan blogger..makasih.

Miss Tira said...

Bagus tips ni Top. Membuatkan blog itu lebih menarik. Kena simpan kod ni untuk kegunaan masa hadapan. Terima kasih. :)

topimagine said...

cik azeya >>> hehe..dh wat ek :)
cintabunga >>> adohai... zzzzzzzzzz.. wekkk :)
loqman >>> thankz..
tira >>> hehe.. tol tu.. caring n sharing :)

| cik azeya | said...

dahh . hehe :)

sItI hAniSaH said...

Wahhh nota bawah kaki.. cool la.. thnx yea for sharing2

Cikya said...

thanks Top !!

blog dah ada nota kaki.hohoho~

topimagine said...

cik azeya >>> bagos2.. :)
hanisah >>> wekam.. caring n sharing :)
cikya >>> ye ke!!!.. nk g nengok jap :)