FENOMENA FESYEN TUNJUK TALI BRA | impianku dalam mimpiku

Tuesday, May 31, 2011

FENOMENA FESYEN TUNJUK TALI BRA

Assalamualaikum....

FESYEN.. Bra atau coli ialah pakaian dalam bagi wanita. Tujuan utamanya adalah untuk menyokong payudara tetapi juga digunakan sebagai tarikan nafsu. RUJUK SINI

Disini aku nak bincangkan tentang fenomena fesyen muda mudi zaman sekarang ni iaitu suka menunjukkan tali bra... sekali lagi ditekan kan, entry ini bukanlah untuk menghentam kaum hawa yerk.. hehehe...

dan disini kita bincangkan bagi kaum wanita yang biasa2 iaitu masyarakat sekeliling kita ni yerk... bukan la dari golongan artis2 or model2 macam zila bakarin or zizie ezetti ke yerk :)... hehehe...

sape nak pakai "spek mata" ni ek :)

Apakah sebenarnye tujuan segelentir wanita memakai macam ni ek.... adakah kerana fesyen.. atau pon memang saje nak tarik prhatian orang sekeliling.. xpon memang baju tu selalu terlondeh sendiri.... hehe...

tapi kebiasaannye yang wat fesyen cam ni selalunye yang memakai bra yang warna mengancam2... pink or merah lah... haha.. cam ne aku leh perasan ek.. sebab aku ni kan lelaki normal.. pantang nampak pompuan "terdedah" siket... mecanak la.. maksud aku mencanak la mata.. hahaha

Mungkin ini sume adalah trend sekarang ek... aku xnak cakap dari sudut hukum agama sebab memang dah ternyata berdosa kan.... aku nak cakap dari sudut fakta dan keadaan sekeliling... apakah kesan dari perkara ini...

bukan la nak cakap lelaki ni nengok tali bra pon dah leh "mencanak" kan.. tapi ia menunjukkan seperti wanita tersebut telah beri green light kepada lelaki untuk ehem2 kan beliau... haha.. ape aku merepek ni.... sebenarnye aku xde ide... ko orang layan kn je la entry aku ne ek.. haha

Sekian...


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

19 comments:

Eza said...

sbb diorg dah x kenal erti dosa pahala dah...dunia akhir zaman...nauzubillah...

amir aizat said...

ish2 dunia semua nih,mmg akhir zaman pun.huhu

lalink7 said...

well pempuan camtue mmg nakkan perhatian yang lebih..slalunya yg muka xcantek mmg akan buat perkara nie..kalau yg cantek pulak pkai camni muungkin nak bgtau yang dia sangat 'UP to date'...uhuhu

♥Mrs.Eady♥ said...

ekekekekeke.....haduiii..besar mcm tu siap boleh buat buai main ngn anak-anak oooo....:)

Khairul Antasha said...

kena tnya mereka yg sendiri..buat survey kat shopping complex..haha..suruh mereka2 ini jwb dgn jujur..agak2 apa la jwpn diorg ek


sy xtau nak komen apa...

cik azeya said...

mereka saje menempah maut. rasa diri cantik sangat lah tu agaknya. -_-

Shaherah said...

saje nk menunjuk yg die hot.. shera ramai gak kawan yg macam ni.. saje jek nk menunjuk.. kkdg ada kawan lelaki shera main tarik2 tali bra tu.. die suka lg ade lar.. haiyaaa..

kAmi dAn mEreKa said...

fesyen semata2 kot,

entahlah,

cuma dorang je yg mampu bagi jawapan sebenar,

mOon jOhari said...

uihhh...lucahnya entri...ko tertarik dengan bra kaler merah dan pink ek..hikhikhik...

ko nak taw sebab pe deme tunjuk g2?? sebab nak bgtaw org depa pakai bra....dan nak jeleskan orgg laki..yela...laki kan x buley pakai bra sebab payudara mereka kecik... :p

gambaQ 2 aku suka..hambOiii..besaQ kOlam renang 2....

...:i'm ezza haniza:.... said...

bra tu apa ?kahhhkahhhh

p!q4h b@guss said...

fuhh.. berpeluh membaca..haha

Fyqa said...

umanggaihhhh

-.-

blog-tips-kurus said...

macam termalu pulak tengok saiz itu..!

mas saari said...

macam2 fesyen zaman sekarang!

salam singgah sini dan follow blog kamu..

b a m b a m ' s said...

malu baca sebagai seorg perempuan..huhuhu..

ღ p!nk veLvet ღ said...

seyez memalukan lah downg tuh, huhu!
konon seksi lah tuh ... seksa lak korunk kat SANA kang :(

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sbb pompuan tu bajet dia hot!pdhal x hot pon..

cucu umie said...

mybe diorng rase sgt cantik untuk memakai tali bra mcm tu kot..haha meang xad kerja nk pky yg nampak2 tu..wakak

Robdtsv said...

mereka saje menempah maut. rasa diri cantik sangat lah tu agaknya. -_-