TUTORIAL BUANG MALWARE DARI BLOG | impianku dalam mimpiku

Wednesday, May 11, 2011

TUTORIAL BUANG MALWARE DARI BLOG

Assalamualaikum...

TUTORIAL.. semalam tiba2 ramai member2 blogger yang cakap blog aku ade malware... aku pon gelabah unta la kejap..tapi dari nasihat2 dan tunjuk ajar rakan2 blogger aku dapat selesaikan maslah ni... di sini aku nak kongsi macam mana nak mengatasi malware ni....

malware jahanam tu :)

1) ko orang bukak webmaster tools di google dan log in account ko orang.. akan keluar seperti dibawah ni...

*update : mase first time nak add link blog kita tu, anti ade satu instruction yang kite kena copy satu coding n paste kat html blog kita... sory ar aku lupe nak printscreen page tu.. aku xtau cm ne nak dapat blek page instruction yang ada coding tu...

Kalau dia mintak verification tu, caranye :: KLIK SINI


2) Akan keluar ni lak


3) pastu keluar ni lak. daripada sumber2 yang leh dipercayai lepas kuar page ni blog kita dah xde malware tu :)

Sekian....

Senarai member2 yang prihatin terhadap blog aku ni.. terima kasih banyak2

1) GADIS KAMPUNG (amek tutorial dari sini)
2)
INI KISAH TIA - (orang pertama yang bagi tau aku)
3) LIENA CUTEZ - (mesej aku kat fb)
4) GULA-GULA HATI MASAM - (print screen malware n post kat group blogger fb)
5) PANDAI KE AQ BERCELOTEH - (print screen malware n post ke wall fb aku)
6) ISTERI ENCEK BARD - (bagi tahu di komen2 group blogger fb)
7) dan lain-lain


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

29 comments:

chii said...

nk wat gak la...da ar blog chii pun kena serangan yg sama..huhu//thanks top

MaiRa QuEeN said...

mesti la perihatin kawan2 kan...

~uǝǝʇɐɟ said...

Haritu pun kena jugak akibat SYOK.ORG. lepas tu try removed link yg ada paste dkt blog psl syok.org, baru la tade malware.. klu tak rasa cam nak mati je T.T

Khairul Antasha said...

nsib baik cepat settle kan..

KAMIHIDUP said...

baru ok blog kau top. :)

~uǝǝʇɐɟ said...

hahahaha :'D
Rasa nak sambung pengsan balik. omjaaayy! sebab anda komeb blog rin :)

mykhalis said...

kalau dibiar lama2,, nanti apa jadi blog ek?

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

@mykhalis >>> aku pon xtau la bro... tapi bil ada malware ni, ramai blogger len xleh masuk blog kita... terutamanye yang guna google chrome :)

eddy said...

btw, aku dah buat tutor nie lama dah..tp aku dpt kesan, ianya x beberape sesuai digunakan bg mereka yang berblog dan bnyk menggunakan "external" image

aku dah pernah solvekan masalah nie menggunakan kemampuan browser itu sendiri..lebih sukar sket..tp konfirm working :)

Isteri Encek Bard said...

wah thanks top for the info.. klu blog akak jadi cam nie gitau okeh...

mOon jOhari said...

aku pOng ada buat entri sal blOg ko kena malware...tekejut aku...aku kan suka (tipu!) bertenggek kat blOg ko

♥ Mrs.Eady ♥ said...

baru kene minggu lepas !mmg naik hantu ngn virus nie..huhuhu..

SyedGraphiX said...

owhhhh....macam tu ekkk.. tp,nseb bek aku tak kena lagi

gilastats said...

Tq 4d info, very helpful.....

Liena Cutez said...

kene bookmark entry ni. langkah berjage2. :)

nelly said...

banyak blog ada serangan ni ~~~~

shahjiehan said...

blog org hensem,mmg kene serang la... hehehhehe

jom baca dan komen Roman Abramovich kini bersama "Luna" | ! !shahjiehan [dot] com ! !

shahjiehan said...

fan chelsea kan...hahahha... me too

Bigdaddyz said...

hmmm tak tau apa benda ni...

Miss Tira said...

Akhirnya ketahuan juga. Hehehe. Cool laa Top. Sempoi je troubleshot ye. ^^

farrafieqa redza ^^ said...

salam, kite diserang macam nih. tapi bile bukak, still ade lagi. macam mane ek?

fareiyka said...

kenape ek ?? kat webmasters tue kate not detected,, tapi,, still yak leh bukak lagi ?? cer tolong siket ??

waN Mohd Salim said...

kalau ps gune linux pon kene ke???????

mushroom said...

hate malware seh. nyusahkan tol

.::nany dingding::. said...

dah buad macam tu dah. tapi knp ade lagi ? =='

Dayana AZ said...

nak amek link ni, :) kasik link kat kawan hehe.

♥ Nur Hazlina Binti Mohd Fisol ♥ said...

salam, tolong...sy baru kena malware ni...n ada tulis wamwma.com

apa tu?tolong bantu..

emel saya espiranza_90@yahoo.com.my

zainun jisni said...

xboley pown ;(

wonder me said...

Salam.
Terima kasih berkongsi tutorial ni.