ALAM PEKERJAAN AKU YANG TAK MENENTU | impianku dalam mimpiku

Monday, May 30, 2011

ALAM PEKERJAAN AKU YANG TAK MENENTU

Assalamualaikum...

REZEKI... bak kata orang, rezeki ada dimana-mana kan.. sape yang ikuti blog aku ni msti tahu tentang masalah gaji aku yang tidak dibayar selama 3 bulan kan.... KLIK SINI

Wat pengetahuan semua, sebenarnye bos ofice aku mengarahkan aku supaya bercuti semenjak dua minggu lepas.. ini adalah disebab ofice tidak dapat dibuka kerana dikunci oleh pemlik bangunan kerana pihak syarikat tidak juga membayar sewa ofice selama 3 bulan...


Adakah ini cubaan pihak syarikat untuk melarikan diri??... bos berjanji akan cube mencari duit dan akan membayar gaji aku secepat mungkin dengan akan menyelesaikan semua masalah dengan segera....

Adakah aku terlampau bodoh? terlampau lurus? Pengecut?... Aku sebenarnye tahu dimana tempat yang perlu aku rujuk untuk menuntut hak aku ni... iaitu jabatan buruh kan.....

Wat pengetahuan ko orang, segala dokumen untuk wat aduan seperti alamat syarikat, alamat rumah majikan, surat pendaftaran syarikat dari SSM, lesen syarikat sumenye telah tersedia... cume tunggu untuk hantar jer kat jabatan buruh... tapi.. entah lah... aku pon xtau la nape aku belom bersedia lagi untuk wat aduan tu

Untuk menampung "masa lapang" aku sekarang ni, jadual part time aku sebagai cashier di giant telah berubah kepada pagi - petang.. hehe 9-6... ofice hour jugak la tu kan... Kepada peminat2 yang ingin berjumpa dan bergambar dengan aku leh la pergi ke giant pada waktu seperti yang dinyatakan yerk... hahaha

Sekian....

p/s : 3 june 2011 ni adalah ulang tahun kelahiran aku yang ke 13 tahun tau!!!


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

16 comments:

Khairil said...

bro..buat report laa...jgn tunggu...

...:i'm ezza haniza:.... said...

wehhhhhhhhh..kesian glerrr...

cik azeya said...

happy becoming besdae. mude lagi top ni rupenye. ^^

* report lah cepat. jangan tunggu2 dong. biar aku tolong reportkan ae?

(tetibe)

Halimatun Sa'adiah said...

rezeki de mne2..
jgn putus asa teruskan hidup....

happy bufday la abg top ek...

Mrs.Yie said...

cari keje lain je la top..jangan menyusahkan diri..

Nur Hawa Mohd Zin said...

jadi pekerja kena tahu hak..dan awak bijak sebab tahu hak dan cara dapatkan hak..

Shaherah said...

13 tahun ke 31 tahun.. ehem2.. ^_^

cucu umie said...

relqax ah bro..incya-Allah pasti ad jalan penyelesaiannya nty..jgn tension2 yer..kejer cashier pon okay pa..hehe

tia @ Ini Kisah Tia said...

okey nanti kita gambar sama2 ek . hahaa . btw , kenapa tak mengadu lagi ??

kAmi dAn mEreKa said...

dah macam cerita dalam novel pulak siap kena kunci pejabat, -_-'

sabar je lah, rezeki pasti ada,

♥Mrs.Eady♥ said...

sabar je la ape nak buat...mgkn ade hikmah nyer..

ppstt..gaint mane tuh?hikhikhikhik...

Piasara said...

"ish..lama nya tak mai komen blog ngetop ni..akak bizi body la 2,3 hari ni...eh top..dah office hour pulak keja cashier ko tu?ok ler tu...sambil2 tu ushar2 la keja2 mana yg kosong,mana tau ada rezeki..."

lalink7 said...

top..untuk siapa pesanan tue ?? hahaha..3 jun? woww..sis 26 jun..kite sebulan la ek..hehehe

mOon jOhari said...

dik..ko umr 13...upsr pOng x lepas...sibOk nak keje...kan org buli ko x bayar gaji 3 bulan...hehehehe

dari pe yg ko cerita nih aku ase ko ni mesti mmpunyai sifat belas kasihan yg agk tggi...kalo tak mesti ko dah lama repOrt...ko jugak mesti jenis yg amek masa yg lama utk buat satu2 keputusan...ye tak?????

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

lah..ingatkan dah resign dari sykt tu..mmg ah kau ni pekerja setia..keje giant mana? oh ya umur ko 13 kan..pasni jgn panggil aku kakaklah psl umur aku 12 hahaha

sabree hussin said...

eh tarikh kita sambut birthday sama la