ADOHAI, AKU RASA TAHAP KESABARAN AKU NI DAH SAMPAI KEMUNCAK | impianku dalam mimpiku

Wednesday, May 11, 2011

ADOHAI, AKU RASA TAHAP KESABARAN AKU NI DAH SAMPAI KEMUNCAK

Assalamualaikum...

KESABARAN... ko orang nak tau x, pagi tadi dengan semangatnye aku merempit nak pergi kerja.... tapi bile sampai2 je kat office, perghhhh, grill pejabat dah kena solex... ini membawa maksud, owner pejabat dah xtahan sebab bos aku dah xbayar sewa pejabat selama 3 bulan...

So, aku terus la menelefon boss aku, dan beliau berkata, "xpe, awak balik dulu, anti tengahari beliau akan cube pungut payment dari client dan akan setelkan sewa ofice tu"... Aku tau apa nasihat ko orang... "carilah kerja lain kan"... aku rasa tahap kesabaran aku pon dah sampai kemuncaknye...


Petang ni, maybe aku terpaksa cter kan sumenye kat family aku, sebab nenek aku dok sebelah ni je, makcik2 aku pon same dok sebelah umah ni.. cnfirm die orang cakap ngan mak aku yang aku ari ni pergi kerja sekejap je... sebab dieorang ne sedara mara yang prihatin..

Sebenarnye kerja lain memang banyak.. member2 aku pon ade offer kerja kat KL... tapi aku tangguhkan dulu hasrat tu... sebelom ni pon aku dah tolak dua tawaran kerja sebab nak cube ngan company ni dulu..

tapi bile dah macam ni, better aku blah je la dari syarikat tu kan... aku cube berlembut dulu la pasal gaji aku yang xdapat 2 bulan tu. kalau xleh jalan gak, memang aku terpaksa wat pengaduan ke jabatan buruh la...

Kalau ko orang ade pape nasihat untuk aku cubalah ko orang lontarkan yerk :(

Sekian...


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

16 comments:

KAMIHIDUP said...

kan dah cakap.

CIK TOM said...

kalau dah 2 bulan xdapat gaji baik tukar kerja lain...

Piasara said...

"dah tau dah akk nak ckp takpa la..senang sikit...sabar la top,zmn la ni zmn mencabar...."

Ujang9897 said...

ini mcm pun ada ker...

lalink7 said...

knape ko xnak dtg keje kl?? ceciter sikit top oii?

Puan Kutu said...

pegi jer pejabat buruh tu...

hawiz said...

kesian kt ko topek..huhu

Nurul Afifah said...

top ni baik sgt la..top xnak berenti dari awal kenapa? carila kerja lain..pentingkan diri sekali sekala xpe..

Isteri Encek Bard said...

buat jer aduan ker jabatan buruh top.. kiter ada hak sebagai pekerja

mOon jOhari said...

AdOiii...ko ni syg sgt dengan cOmpany 2...pelik aku...bersabaQ biaQ kena tempat...ni dh siksa diri sndri dh ni...

Eza Ridzwan said...

hurrmm....minggu nie adalah minggu kita bermasalah dgn tpt keje..xpe Top..cuba ko carik keje len...berhijrah le ke tpt yg lebey baik...i pray for u bebeh!

AizA said...

heheh... berbincang and minta elok2... kalau x jalan baru g buat aduan... then cari kerja lain...

chii said...

gle arh..sampai tahap da kena solex..nmpak sgt company ada financial problem..

nasihat yg berguna..carilah rezeki di tempat lain ya..insya Allah mana tau lebih baik dr yg skrg ni

Mrs.Yie said...

nasihat akak senang je..CARI KERJE LAIN..hahahaha :)

nabilah_2908 said...

mmg patut cari kerja lain...

kalau boss tu mmg tgh xde duit...rasanya..tk perlu la report kt jbtn buruh...kesian dia...mana nak settle kan hutang lagi...lain la kalau dia ada duit..tp sj xnk byr..mmg patutu report.. ;)

Miss Tira said...

Kalau dia tak bayar gaji 2 bulan tu Top buat je report. Jangan biarkan majikan macam ni.