HELMI EFFENDY - BAKAL PENULIS NOVEL TERKENAL MALAYSIA | impianku dalam mimpiku

Friday, May 20, 2011

HELMI EFFENDY - BAKAL PENULIS NOVEL TERKENAL MALAYSIA

Assalamualaikum...

PENULIS NOVEL... aku ni xreti sangat review2 blog orang ni.. tapi ari ne tergerak hati aku untuk mereview seorang blogger yang merangkap seorang yang bakal menjadi penulis novel terkenal suatu hari nanti..

HELMI EFFENDY

Aku kenal beliau pon daripada satu group blogger di facebook.. pada pendapat aku beliau memang mempunyai potensi untuk menjadi seorang penulis novel yang terkenal suatu hari nanti.. aku juga difahamkan beliau telah menghantar karya2 Beliau ke syarikat penerbitan yang terkenal iaitu ALAF 21.. jika ada rezeki karya2 beliau akan dibukukan dan akan dipasarkan..

Sebenarnye beliau telah banyak menghasilkan cerita. Tapi, disini aku nak memperkenal antara karya2 yang beliau telah hasilkan.. kepada peminta novel online marilah sama2 kita terjah karya2 beliau ye :)

KARYA PERTAMA : R.A.I.N.B.O.W

R.A.I.N.B.O.W


KARYA KEDUA :TERATAK ADVENCER - THE LOST WORLD

TERATAK ADVENCER - THE LOST WORLD

Buat pengetahuan ko orang juga, dalam cerita TERATAK ADVENER - THE LOST WORLD ni, nama aku telah dimasukkan untuk watak dalam cerita ini... walaupun aku hanya sebagai watak sampingan, tapi aku cukup terharu dan amat berterima kasih kepada penulis ini. Cume aku nak nasihatkan kepada penulis tu agar "memelayukan" kan la setiap tajuk karya-karya nye ye :)

Sekian...


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

15 comments:

Tuan Muda Naim said...

topek punya tak dak idea sampai review 2 blog adik syg dia :P

Helmi Effendy said...

terima kasih abang topik . naim dengki. wuekk ..

Piah Becok said...

wooooooooooo.. malam ni kompemm den terjah sana...


p/s: weh, madu dalam english kite panggil ape? rujuk sini:HONEY? SECOND WIFE? CO-WIFE? =.=''

i l y l i n said...

haha.... tapi pelik..aku tak CUN ae... sakit aty !

アヌム ちゃん said...

wah seronoknye blog di review..

アヌム ちゃん said...

wah seronoknye blog di review..

vanetian said...

as salam..
novel?
hmm? blogger menghasilkan novel?
tajuk boleh tahan menarik.
hehe. terjah dulu..
mahu tengok mutu yang dihasilkan =)

▂ ▃ ▅ ▆ 70%
─▀██▀───▀██▀─▀██──██─▀██▀▀ ▀─
──██─────██───██▄█▀───██▄█───
──██─────██───██▀█▄───██▀█───
─▄██▄▄█─▄██▄─▄██──██─▄██▄▄ ▄

kalau sudi, datang singgah baca entri baru~ hari jumaat kan..tazkirah kena bagi~

terjemahan mata dan minda kanak-kanak vs. orang dewasa

Miss Tira said...

Hebat-hebat.. Semoga menjadi seorang penulis novel muda yang berjaya. :)

Piasara said...

"top..tak mau try tulis novel ker?mana tau kot2 nanti leh jadi top dn femes..boleh akk tumpang glemer.."

nelly said...

rezeki di mana-mana ..
=)

Ainn Hazwany said...

wahh.. comel je lelaki tulis novel..;)

Syafiq Rosli said...

hehe..top ko xnk jadi mcm beliau ke..

fRaMe+LenSeS said...

wahhhh.. cam menarik plak. :D

**YaNa YassiN** said...

bagus lah,.. muda2 dah ada wawasan nak jadi penulis kan,..

Puan Kutu said...

wah top pun ada dlm watak.best2..