SELAMAT HARI PEKERJA PADA DIRI KU | impianku dalam mimpiku

Sunday, May 1, 2011

SELAMAT HARI PEKERJA PADA DIRI KU

Assalamualaikum...

HARI PEKRJA.. setiap 1 Mei setiap tahun, kita kan menyambut hari pekrja kan.. so disini aku nak ucapkan selamat hari pekerja pada diri aku sendiri yerk... jangan jeles tau aku xwish kt ko orang... hehe.. SELAMAT HARI PEKERJA MOHD TAUFIQ BIN ARIFIN!!!!

sumber pakcik google :)

Tapi, nama je hari pekerja, tapi tiada cuti rehat bagi aku... ari ne aku kena masuk kerja untuk part time cashier tu... kalau aku cuti anti, bankrap la Giant Melaka sebab aku xde kn :) Tu lah rutin harian aku.. tiada cuti dalam kamus hidup ku.. ceewwwaahhh :)

Aku xtau lah semenjak bila hari istimewa untuk pekerja ni di mulakan.. tapi, sempena hari pekerja ni, aku nak cakap sikit pasal hak... hak sebagai seorang pekerja... sape2 yang selalu ikuti blog aku tau la kan pasal masalah gaji aku ditempat kerja aku di ofice pagi kn... pergh... menyirap siot bile cter pasal ni..

Mane hak aku kan.. rasenye salah aku jugak kan sebab xrujuk kat tempat yang betol untuk menuntut hak aku.. kalau ari2 aku membebel kat blog ni pon bukannye aku leh dapat hak aku kan.. hehehe

K la kawan2.. aku pon xtau nak bebel ape lagi pasal hari pekerja kan... n aku harap ko orang cube jadikan lah sesuatu pekerjaan tu suatu benda yang indah dan x membebankan kan ko orang yerk.. barulah kehidupan seharian ko orang lebih ceria dan indah...

Sekian..


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

17 comments:

Nur Hawa Mohd Zin said...

yup..cari la pekerjaan dan tempat kerja yang tidak membebankan benak .... :)

YAYA AZURA said...

org trg ke?
harap cepat-cepat dapat gaji ..

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. said...

takpe..nana pun bekerja gak..tapi kamu update blog guna ape??? masuk keja kul brape??

nelly said...

Yeah ! Cuti sakan Top !

Selamat Bercuti !
Nelly dah puas cuti .hahaha

kAmi dAn mEreKa said...

takpe, kan susah2 dulu baru senang2 kemudian,

sat g rezeki makin mencurah2 la kan, :)

MaiRa QuEeN said...

sabar ye...

Mrs.Yie said...

slmt bercuti top :)

Miss Tira said...

Selamat hari pekerja Top. The best of luck. :)

chii said...

selamat hari buruh top..eheheh...

Nurfazilah Cipa said...

slmt bkrje top...!!hehe~cipa dpt 2 ari cuti..yeay!!huhuhu~

Fyqa said...

untglah cuti ye top.

hehe

zora said...

samat hari pkerja bro..:P

KAMIHIDUP said...

untunglah dapat 3 kang!

hanim azhari said...

slmat hari pekerja top

afiqazizan said...

selamat bercuti bro.

b a m b a m ' s said...

selamat hari berkeja jugakkk!!! :P

puanbee said...

suri rumah ni lg tak de cuti mana hak kami ? hakhakhak sambil tepuk2 meja...