PEREMPUAN - AKAN CARI KAWAN BILA NAK MAKAN, TAPI JARANG BELANJA KAWAN MAKAN | impianku dalam mimpiku

Friday, May 27, 2011

PEREMPUAN - AKAN CARI KAWAN BILA NAK MAKAN, TAPI JARANG BELANJA KAWAN MAKAN

Assalamualaikum...

MAKAN... panjang tak tajuk entry aku... aku ni memang suka wat tajuk entry panjang2.. so ko orang jangan mare k...

Ari ni aku nak bincang siket pasal satu perihal orang perempuan ni.. bila time nak makan jerk mesti nak ajak sape2 teman kan.. xkira la awek ke, student ke, isteri orang ke or sape2 la... maksud aku makan disini ialah makan kat kedai... bukan makan kat umah depan tv k :)

dah lama xmakan sushi.... tibe2 mengidam lak :)

Dan menjadi persoalannye, bile time nak ajak makan tu bukan main beriya2 kan.. tapi time nak bayar tu orang pompuan memang susah untuk belanje member2 ek.. kalau kuar ngan member pompuan gak, sape makan, bayar la sendiri.. kalau kuar ngan member laki lak, cuber cucuk jarum siket mane la tau orang lelaki tu nak belanje kan... nak try ego lelaki la tu :) hahaha

cam orang lelaki ni xkesah sangat pasal makan ni.. makan sorang pon leh jalan gak kan.. janji perot kenyang.. xde teman pon xkesah.. kalau makan ngan member2 pon xralat untuk belanje member2 .. walaupun dengan belanje segelas air teh tarik jer.. :) ini bermakna orang lelaki ni bukan jenis yang berkira sangat :)

mungkin setiap perbuatan tu ade sebab nye kan.. orang pompuan kan xleh keluar bersendirian.. bahaya... :).. pasal belanja lak, mungkin orang pompuan lebih banyk tanggungan.. so, kena berjimat2 lah yerk :)

Sekian..


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

18 comments:

Lieyda said...

haha betol la tu.knpa ek.plek jgk.huhu

b a m b a m ' s said...

hehehe..betol2..tp bukan pempuan xnk belanja..dia short duet ler tuh..xde ler lokek bebenau kami nie..huhuhu

Khairul Antasha said...

x suma mcm tu.. ada gak yg jenis suka belanja kwn2 mkn.. ada rezeki lebih haruslah dikongsi bersama..chewahhhh....

nabilah_2908 said...

bab lelaki pemurah tu..sy setuju... :)

perempuan....erm..setuju jugak...hehe..

kalau makan ramai2...msti bayar sndiri2.. (^_^)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
KUALA LINGGI - PART 1

Mawar Berduri said...

pompuan kan pemalu... hehe..

♥Mrs.Eady♥ said...

salah sama sekaliii.....ku tak pernah mkn dgn kwn waktu kerja just tapau mkn kat office sambil buat kerja & BW okey :)

*cik syu* said...

jom kua makan aku ? skali skala kua dgn blogger blogger len an ? heheh :)

~nsar~ said...

dia short duet weh.. hahaha "dia" macam aku laki.. keh keh keh...

sebenarnya bukan berkira... no money maa.. dah tu money nak beli banyak benda... macam tadi.. aku g giant makan kat foodcourt.. bawak 50 jerk.. bajet nak beli benda lain nanti.. haha.. so makan bayar sendiri sendiri..

mOon jOhari said...

sndri ada gaji so sndri tanggung mkn minum...adOiii...

sebut sal gaji...pe cer ko dengan kOmpeni 2 dulu??? aku ketinggalan masa p kursus atau ko dh x berminat nak cerita..?

Shaherah said...

hahahahha.. memang kena kat batang idung sendiri..

shera ngan kawan memang suka keluar sama2.. jalan sama2.. tapi lau bab makan.. semua sendiri2.. wayang pun bayar sendiri2.. hahaha tak mampu nk belanja.. kang bila cakap belanja.. Air satu cawan mula lar dieorang order rm5 keatas punye.. Uishhh.. Kopak kopak..

MaiRa QuEeN said...

bukan kedekut..style kot..ahhhahahaha...

http://ctqueen.blogspot.com/2011/05/jom-join-bloglist-penceloteh-comel.html

jemput join bloglist baru..pembubaran bloglist..

Syakir Rahman said...

pompuan kene simpan duit sbb nk shupping...kalo blanja kawan, habis r duit...hahahaha...
tp kn ade lelaki yg lg teruk dr pompuan, die xnak kuar duit lgsung..kalo boleh nk member2 die blanja...sial btol org mcm tuh...aku kuar ngan die skali je, pastuh dgr member2 dok gosip pasal die, trus aku x kuar dah...diorg pon sme gak..hahaha

KAMIHIDUP said...

bila nak belanja KAMI?

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hmm mgkin tu menurut kajian yg dibuat oleh taufiq.. tapi aku lain arr..klu kuar mkn ngan kengkawan ni.. suka je belanja dorg makan... untung sape jadi kwn aku..ngeee~ puji diri sendiri... hehe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

perempuan lebih berkira dan berjimat cermat kut..

gadis kepastian said...

sumtimes la..tp gk suka mkn ramai2 kat umah jew...law kat luar suka mkn sorang2...

grOundnUt said...

awek tiap² bulan ada benda yang wajib dia beli..tu pasal dia kene berjimat cermat...tak gitewww??ekekkee..^^'

Fathiah Hamim said...

hoho aku tak setuju. aku selalu gila kot belanja orang. laki ke pompuan sama je.