BILE DAH MENANG MESTI CAKAP "SAYA TAK SANGKA BOLEH MENANG" | impianku dalam mimpiku

Saturday, May 21, 2011

BILE DAH MENANG MESTI CAKAP "SAYA TAK SANGKA BOLEH MENANG"

Assalamualaikum....

MENANG.... sekarang ni negara kita banyak dilambakkan dengan pelbagai program dan pertandingan seperti, Raja Kelakar, Macam2 akademi la, Pencarian Remaja Hot, Pencarian Model Hebat dan bermacam2 lagi la.. :)


Tapi cube ko orang perhatikan bila juara-juara in diumumkan, apekah ucapan feveret dieorang yerk.. hehe. Meh aku senarai kan siket la ape yang aku perasan ye :)

- "Saya xsangka lak saya leh menang pertandingan ni sebab saya suka-suka je masuk"

- "Sebenarnye mase audition dulu adik saya yang ajak teman, pada mulanye saya memang xterniat pon nak masuk program ni"

- "Saya xtarget langsung pon yang saya ni leh menang sebab peserta-peserta lain memang cukup hebat"

- "Saya rasa performance saya lom cukup mantap lagi tapi alhamdulillah kerana masih ramai lagi menyokong saya"

- "Bukan saya seorang sahaja yang juara, sebenarnye semua rakan-rakan seperjuangan saya adalah juara"

Hehe.. ini bermakna dieorang ni cukup hebat.. walaupon dieorang ni "xwat betol2" mase pertandingan pon dah menang, cuba lak kalau dieorang wat dengan lebih "serius" dan "ikhlas", cnfirm lagi gempak kan.. :)

Sekian...


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

27 comments:

☀ Izzaty Hedry☀ said...

btol2.. ayat2 y d list kn 2 mmg sllu kita dgq bla depa menang 1 pertandingan..;p.. cm dah lali ja..

no_answer said...

aku pun tak puas aty gak bila dorang menang .

lg lg ayat

" saya tak sangke saya boleh menang , saya tak standby ayat , so saya cakap mekaseh je la (sambil nanges palsu) "

ouh damn !

MaiRa QuEeN said...

setuju2..asyik ayat same jer..huhu

nazirah said...

hahaha kjian yg sgt bgs
dan teliti ye huhu :)

mykhalis said...

gila nak wat ayat

saya percaya bahwa malam ini ialah malam saya!! saya memang dah wat yg terbaik dan saya tau im the winner.. wahaha...

Mau kena ketuk kepala...

hawiz said...

wahahaa...ade ayat lain..saya tak tau nk ckp per...syukur alhamdulillah..terima kasih semua kpd yg mengundi..sungguh saya xsangak..wahahah...ayat bajet giloos...

**YaNa YassiN** said...

a'ah erk,.. kunun macam diowg best ja leh menang, walupun x sungguh2 kan,..

Miss Anis said...

eh2 sye mnang ke ni..mcm tak sangka lak ley mnang...huahuahua

mOon jOhari said...

alalalalah...chumilnya gambaQ baby 2....

Piasara said...

"memang ler cam gitu jer ayat diorang...tk de yg ckp mmg saya dh jangka mesti sy yg akn menang...nampak sgt la bongkak dn sombong nyer...jadi nk tk nak kena la kuarkn ayat merendah diri konon.."

cik ayin said...

pakcik menang motor..heee :P

cik azeya said...

alhadulillah. dah rezeki saya. hahah.

dah lame tak menang contest. -_-

afiqazizan said...

saya xtarget langsung pun yang saya ni leh menang sebab peserta-peserta lain memang cukup hebat..aku suka pakai ayat ini kalau menang mana2 pertandingan futsal atau bola sepak..haha.

deeya said...

ayat feveret bakal artis .. aku pun bakal2 gak . ehem2 ~~ "sye tak sangke sye ade peminat .. alhamdulillah !" hahaha !

risa said...

ayat standard ni namanya..ayat selamat:)

NARDtheNERD said...

tu konon2 humble.
kalau dia cakap dah agak dah akan menang..
nanti kena keji plak kan?.

:)

Shiety Myra Chubbyra ;P said...

serius yang ikhlas masuk selalu xmenang.. apa da jadi agaknya dunia nie??
Cth : Pencarian BFF Paris Hilton..
dah sorang tue mmg la dah sampai suku akhir..Mmg dy baik sesangat.. Nmpak ikhlas dan bukan jenis nak duit atau pape jer.. cuma nak berkawan baik ngn Paris N dia asal dari jauh hanya untuk berkawan ..Last2 Paris pilih orang lain sebab owg tu hot n mmg owg tertarik la..

Nmpaknya.. law nak masuk kena saja2 masuk la..

Puan Kutu said...

ada satu lagi top tak sebut..semua org adalah pemenang,tiada pengalah.hahaha..

nelly said...

haha .semua ayat2 tu selalu gak dengar dorang cakap ~~
=='

dah trkenal baru cakap cm tu ~

Miss Tira said...

Hehehem ayat klise yang biasa diucapkan oleh mereka-mereka yang menang. :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

oh tu ayat nk merendah diri namanya kot

syrupmasin said...

haha..tuh ayat semulejadi tuh..sume cakap ayat yang same :D

cucu umie said...

ayat2 memang biase didengar pon bro..dh reality yer mcm tu mereka nak ucap..tpy kalo kalah mcm maner plak..try listkan bro..kuikui

Cik RoSs said...

Hahahaa...

Kalau la dibuat pulak,ANUGERAH UCAPAN PALING POPULAR...mesti la ucapan2 di atas akan termasuk dalam top 5...ehehhehhee :P

Biasa la tu,ayat skema!!Dah sinonim sangat2...Tak cakap pun dah tau!ehhehehee..ye tak??

Cikya said...

Top, ok lar buat ucapan macam tu, standard telinga selalu dengar..
kalau yang wat ucapan penghargaan yang berjela pulak apo cerita.. ^^"
datuk nenek jiran sekampung pom kutip cakap.. :D

vampire's lovex said...

menyampah kadang2 dengar..huehue,,

cakap je la,terima kasih atas sokongan,bla bla bla....

x yah la cakap yg x prepare la bagai,buat org nmpak angkuh nya kamu...heeee terbebel..^^

chii said...

tiada yg pengalah..semua adalah pemenang..ehehe...

ayat2 dr vince af1 :p