PERLU KE WAT LAPORAN HARIAN KEPADA AWEK/PAKWE | impianku dalam mimpiku

Monday, May 9, 2011

PERLU KE WAT LAPORAN HARIAN KEPADA AWEK/PAKWE

Assalamualaikum...

LAPORAN HARIAN.... hehe.. rasenye zaman sekarang setiap remaja, xkire la masih bersekolah ke, dah habis sekolah ke, dan apa2 la mesti dah pandai selok belok dalam bercouple2 ni kan.. :)... ingatlah wahai readers, bercouple tu boleh, tapi jagalah batasnye yerk :) ( nak bagi nasihat siket je.. hehe)

Hari ni aku nak bincang kan pasal satu ragam remaja sekarang ni.... perlukah ko orang wat laporan harian apa aktiviti ko orang kepada awek/pakwe ko orang... kalau baru couple dah macam ni, anti dah kahwen mesti ko orang leh jadi isteri yang solleha or suami yang solleh kan :)


k la, kita rujuk pasal awek terhadap pakwe je la yerk... senang siket nak tulis... hehehe... bagi aku kalau nak pergi jauh2 tu cam nak g rombongan sekolah sambil belajar atau pun nak g melancong dengan family ke sweden ke, rasenye wajib ko orang kena bagi tau pakwe ko orang kan..

tapi kalau setakat nak g kedai pak mat kat depan umah tu nak beli coki2 pon nak kena bagi tau pakwe ko orang, rasenye bek lah ko orang kawen awal2 kan... nape jadi cam ni ek?... adakah untuk menunjukkan kesetiaan ko orang... maknenye kalau xbagi tau pakwe ko orang kire curang la yerk.. haha

Adakah kalau xhantar laporan harian tu, pakwe ko orang akan murka dan kecewa... mungkin nak menunjukkan ko orang ni menghargai pakwe ko orang .. tapi rasa nye kena agak2 lah juga... Ko orang xtau lak aktiviti harian pakwe ko orang tu cm ne... adakah die nak beli nasi lemak 50 posen kat depan tu die bagi tau ko orang????

Pikir2 kan lah.. hehe jangan nak bile ko orang da sedar n dah tua ni anti, ko orang gelakkan diri sendiri atas sifat terpuji ko orang tu... hehehe

Sekian...

p/s : CHELSEA saje bagi can kat MU..


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

26 comments:

YaNa YassiN said...

yy x suka camtue,.. rasa cam xperlu ja nak bgtau suma,.. kita perlu ada ruang untuk diri sendiri kan, kan, kan.

Eza Ridzwan said...

laa..baru pakwe je kan..bkn laki lagi...klu laki, yelah...nak kena mintak izin dolu...gegege...

Mrs.Yie said...

tak perlu buat laporan la..tu namanya MENGONGKONG..nanti pasangan kita tu x selesa ngan kita..faham??hihihi :)

Khairul Antasha said...

kalo nk g kdai dpan tu je pun nak buat report..baik benam kepala dlm baldi je...

hahahah...

tp sy selalu sms dia mcm.."nak g beli burger nih..jatuh chenta kat abg jual burger tu...sedap burger dia buat"


:) lalalala

✿....rossa alina....✿ said...

err..alamak..kdg2 bukan sengaja nak bg report2 ni..dah terbiasa pun..hahahaha..ehh..ehh..tapi bukan secara paksaan tau..masing2 rela nak bagi report..tu pun kalau ada masa la..kalo busy,kdg2 sampai 1 hari xpegang handphone tu..kuikuikui..

mOon jOhari said...

mestila kena repOrt...hehehe...2 masa mOon remaja dulu...dh tua2 ni xde nya nk report sume...

kAmi dAn mEreKa said...

membazir kredit je kalau tiap masa nak kena bgtau. bukan dapat pape pon, haha ;)

nabilah_2908 said...

tergelak sendiri....pernah juga lalui situasi macam ni...haha..

sampai nak g toilet pun kena bg tau...time kemaruk bercinta..mcm gtu la....tp bila hubungan tu dah melebihi setahun..dah xde dh nk kemaruk mcm tu..biasa2 jer.. :)

MaiRa QuEeN said...

xperlu la..bukan suami pon nk report2...xde pape lagi..klu suami isteri laen la..isteri kne mnx izin dulu..

husna mukhtar said...

lantak je dorang tu

lalink7 said...

ELEY TOP..KALAH TAKNAK TERIMA KENYATAAN PULAKKKKKKKKKKKKK...hahahahhaa..
CHANCE LE SANGAT..hahahahah..wekkss

bagi sis..sis n jbwood buat bnda nie dan so far langsung xde rasa terbeban malah lebih menyukai apabila seseorang mengambil berat pasal diri kitee..

memasing nye pdngan la top..huuuh..kalau rasa nyusahkan tue mmg tak pyh la repot2 segala niee..wat skit kpla je

KAMIHIDUP said...

benda ni trend je top. tahniah man u. good job. :)

FariehanIbrahim [LBC] said...

pakwe murka xpe,
jgn mak ayh or Allah murka sudaa..
:D

Liena Cutez said...

x suke btol dpt pakwe mcm tu. nak control plak. sekali dia bwat, time2 tu jgk reject dia :P

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. said...

suka tul anna tajuk nie..mula teringat couple lama...terlalu konkong..
1)lambat balas msg je terus dia call...dia ckp kiter msg org lain...
2)panggilan dia tak dijawap...comform dia tuduk kiter gayut dgn lelaki lain
3)kuar dgn kwn perempuan pun takleh lama2..
4)list kat hp semua dia check..takut ada nama lelaki..
5)setiap saat kena g tahu dia kalu nak gerak selangkah..

banyak lagi la...

last2..nana mintak putus!!! lega skit jiwa ni...

...:i'm ezza haniza:.... said...

hahahha.......kalau aku jnis kuat memberontak...

sebab tu smpai skrg aku tade pkwe tetap..

harrrrharrr...mane taknye ,aku nak g jamban pn sebok nak tahuu...aku marah,majuk pulak..ceh..geli aku nak layan...tak romantik kan aku ?hahaha..

at last aku ptuskan tok jdi single..egokah aku ?heeeeeee

Cik Mila said...

tak boleh blah bila si pakwe/makwe nak p jamban pun nak bgtau

kakngah said...

mengarut la..
orang dah kawen pun tak gitu..

nelly said...

tak ada makna nelly nk buat mcm tu~ hahaha

chii said...

rimasnya..nak kena wat2 laporan ni..

pendekar laut said...

haha..pedas..tapi untuk org yang buat cmni la..sepatutnye la kan kita kena selalu hantar report or mengadu padaNya .betul??

aizamia3 said...

ek eleh.. sorilah kepada yang terasa tu..

memula memangler best.. sikit2 nak bgitau.. sikit2 nak report.. orang tengah sayang..

percaya tak.. dari mula2 cenggitu lambut-laun confirm langkah korang kena sekat dek couple korang tu.. boleh tahan ke...?

Puan Kutu said...

tak perlulah buat laporan,tp klu dh bercinta tu msti sms 24jam,jadik secara tak langsung mesti nk bgtau.hahaha..tu sy dulu2 la sebelum kawen!asalkan kita selesa sudah.terpulang nk bgtau ke tak..bknlah nk report segala hal.perlu ada ruang utk diri jugak..

eddy said...

bagi saya..up to you... rasa nak bg tau..bg jelah..x nak bg tau pun takpe. :)
tp, kalau yang rasanya penting, bg la tau... x dose atau salah pun kan..kan..kan..kan....

Norfidayu said...

semua komen kate TAK PERLU BUAT CAMTU, n TAH HAPE2 LA BUAT CAMTU.. walhal bile dah terkene kat btg hidung korang baru lah tahu wajar atau tak untuk wat laporan harian.. heheh.

jia said...

no need.. :)