AKU NAK MENGADU LAGI KAT KO ORANG | impianku dalam mimpiku

Thursday, May 5, 2011

AKU NAK MENGADU LAGI KAT KO ORANG

Assalamualaikum...

NAK MENGADU LAGI... hai kawan2... aku nak mengadu lagi ni... aku masih xdapat gaji lagi la... ari ni dah 5/5... maknenye dah 2 bulan 5 hari aku xdapat gaji.... tension la beb... jangan bosan yerk, aku asyik2 mengadu pasal benda ni ni jerk...


Ko orang nak tau x, sebenarnye sekarang ni ofice ni memang ada masalah kewangan siket... sewa ofice pon xbayar 3 bulan... owner bangunan ni dah cakap, kalau masih xbayar lagi die akan antar orang untuk kunci ofice ni...

Cube ko orang bayang kan kalau die kunci ofice ni... aku lak ada kat dalam ofice ni... xke naya aku kena penjara dalam ofice ni... dah la sekarang ni aku sorang2 jerk kat ofice.. yang len sume ntah ke mana... wat pengetahuan ko orang, company ni company family.. so banyak staff adalah family dieorang...

Sekarang ni orang luar aku sorang jela... sebelom ni ada 3 orang.. tapi sumenye dah berhenti 3 bulan yang lalu...

Pada sape2 yang ada lubang kerja, sila la roger2 kat aku yerk... jangan lah ko orang kesian kat aku yerk... aku nak ko orang sayang kat aku jerk... cewwwahhhhh.... hehehe

Sekian..

mood : dalam ketakutan sebab risau diserbu oleh samseng2...


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

25 comments:

qellissa said...

uit da 2 bulan x dpt gaji tp masih boleh bertahan?syabas2..xpe pelan2 cari insyaallah dptlah keje tu nanti

mOon jOhari said...

hadOiii...penyabaQ jgk hang ni...berenti je weh...lebih baek hang keja full time jd cashier lg bgs...ni keja mcm kuli batak dh...gaji x dapat lak 2...pas2 anak bOs sll pnjam laptop hang lagik...adOiiii...blah je la dari kurungan 2...

nik rosmawati said...

still boleh bertahan.dah 2 bulan kot tak dapat gaji.cari la keje baru.bahaya dah kalau company mcm tu.

afiqazizan said...

kesian kat kau bro..dah dua bulan tak dapat gaji..try cari keje lain la kalau nak.

Dilla said...

try cari keje len la tgk top...hmm...ssh la klo camtu...

kAmi dAn mEreKa said...

kalau kena kunci, jerit je kuat2,
nanti mesti ada org dtg tolong, ;)

cari je lah keje lain kalau dah sampai tahap macam tu skali,

KAMIHIDUP said...

reportlah. :)

Eza Ridzwan said...

repot dgn kementerian sumber manusia laa...

Piasara said...

"akak nak tolong pon tak tau la top...cuba la pegi daftar dgn pejabat buruh ke.."

sha said...

la, company dah nak bankrap, masih tunggu lagi? klu yakin diorg mampu bayar, tggu jer.. tapi klu terus gulung tikar, better cari kerja lain la.

chii said...

ishk..susah tul ar kalo jd probs cmni..nasib baik top bujang lg..kalo ada anak2..kan ke susah...rasanya mmg kena wat tindakan drastik arr..mati woo kalo slalu camni.

CahayaCintaIlahi said...

insyaAllah cubr carik ek keje len
pelan2 carik mane taw ade rezeki esok lusa ;) chaiyok2..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

keje kat melaka kan?

KHRLHSYM said...

kerja free. kesian kau top, tapi kalau dapat gaji tu, apalagi open table lah.. kehkehkeh.

mykhalis said...

ko try la berniaga top.. wat pinjaman mara ke..tekun ke

i l y l i n said...

cari je kejer lain terus..... agak2 ar..lame da tu..ingt kte ni ta makan ke... better prepare cri keje lain wat sementara waktu ni

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. said...

nana pun tgh cr keja kosong nie..hehehe

Cik RoSs said...

ish..dah kes naya ni...

cepat2 la cari kerja lain

TeAqArH said...

sabar ye incik taufik...rezeki ALLAH ade dimana2....

Henry Zackery said...

syarikat ape nie ?? apesal sampai 2 bulan x bayar gaji ?? try buat loan kat bank dan berniaga je.. lagi untung :)

AMARAN 18 SX : 1 ONLINE USER & 2 OFFLINE USER

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

akak cadangkan ko berenti sekarang..watpe ko keje kalau takda gaji..lebih baik ko tumpukan pd keje cashier ko..lepas tu ms yg ada waktu siang tu ko guna pegi cari keje lain..ko ni kan..akak baca cerita ko jd geram tau..

Miss Tira said...

Berhenti kerja, buat aduan kat jabatan buruh untuk menuntuk hak anda mendapatkan gaji yang tertunggak. Sebelum keadaan lebih rumit dan merugikan ambil langkah segera.

Puan Kutu said...

berenti jer la top..penat jerawk kerja tp gaji takde.boleh p report pejabat buruh cam tira kata..

lalink7 said...

kesiannye ko top..sabo laa...kalau ade ako kaborkan la..keje camne top nak?

shereena said...

kesiannye..baik tukar keje je la..rasa teraniaya plak..