TIPS HENDAK TAMBAH BILANGAN FOLLOWERS | impianku dalam mimpiku

Wednesday, May 4, 2011

TIPS HENDAK TAMBAH BILANGAN FOLLOWERS

Assalamualaikum...

TIPS... wah.. cam good2 lak aku nak bagi tips kat orang kan.... tapi ape salahnye aku kongsi ilmu dan pengalaman kan walaupun xde la banyak sangat pengalaman aku ni.. baru je start berblogging awal tahun ni... tapi aku berpuas hati la dengan jumlah followers aku sekarang dengan usia blog aku yang masih muda ni....

Kat sini aku nak bagi tips cm ne nak tambah followers yerk.. di ulangi lagi sekali "tambah followers"... bukan tips untuk tingkatkan traffic yerk... sebab traffic aku pon hancus.... nak sampai 500 satu hari pon susah...


Nak start bagi tips ni:)------>


1. Selalu kan la menjoinkan diri ko orang dengan segmen yang dianjur kan oleh blogger2 otai.. Contohnya segmen Ben Ashaari kan.. sebab aku pernah dapat 20 followers baru dalam masa 30 minit selepas join segmen beliau..

2. Selalu lah blogwalking dan tinggalkan komen kat blog orang lain.. jangan hanya singgah di shoutbox jer sebab kadang2 tuan rumah malas sangat nak layan orang yang singgah kt SB je ni...

3. Kalau ko orang start berblog serentak bersama-sama rakan2 kelas or rakan sekerja lebih banyak advantage... sebab ko orang leh bekerjasama untuk mempromosi blog antara satu sama lain..

4. Target lak, aku rasa blogger2 lama ni akan follow blog yang terpilih jerk, so kite sebagai orang baru, lebih baik kalau target juga orang baru yang seangkatan ngan kita.. sebab orang baru lebih mudah untuk follow memfollow ni... (ni aku xtau la bagi ko orang cara ni beretika ke x)

5. Join la mane2 grup di Facebook seperti KAKI BLOGGER, SAHABAT BLOGGER, GENG BLOGGER, dan banyak lagi.... tapi jangan sampai mempromosi diri sampai membodohkan diri sendiri yerk dengan spam2 link ko orang... anti daripada niat nak mencari kawan, jadi dibenci lak :)

6. Mengwujudkan keakraban dengan beberapa blogger yang berpengalaman supaya die leh guide kite dan mempromosi blog kita kepada orang lain...

7. Balas komen orang yang mengomen entry ko orang... dengan ini tindakbalas dua hala akan berlaku.. dengan ini, orang len akan lebih berminat untuk follow blog ko orang...

Rasanye ni je kut yang aku ingat.. kalau ko orang ada tips2 lain, sama-sama la kita share yer untuk kemajuan sejagat...

Sekian...


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

26 comments:

...:i'm ezza haniza:.... said...

nice tips

hawiz said...

nice...aku suka ko ade letak KAKI BLOGGER ..dh la 1st lak tu..sbgai admin..terharu..huhu..

Ini Kisah Tia said...

hehee . follower masih cipot . hik3x!

Siti Safiyyah said...

terbaikkkk.. :)

der, lagi 100 lagi nak cecah seribu tu.. perghh rajin2 la blogwalking. tu paling penting la. ini kadang ada yang malas nak blogwalking tapi nak follower ramai. kalau kite ni femes cam hanis zalikha ke takpelah. huhu. skang pon tengah nak merajinkan diri gak ni.

btw, nice tips der. :)

nelly said...

semua betul ..nelly amalkan nanti ^^

tq ^^

MaiRa QuEeN said...

wah2..dh wat tips daa...huhuhu..leh jd abg beng la...nice tip ye top...nk kerjasama promosi blog dgan top leh??xthu malunye...hukhuk

puanbee said...

hee akk tk rajin follow jugak tapi akk suka org koemn blog akk mesti akk follow ekeke..sbb tu follower akk sikit kot :) top promot ah blog akak...weee

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said...

suka tips number 7.

ohohoho sy ni jenis memilih follow..adess~

Shafiq Hashim said...

Sama ar, tip ke 7 sllu gna..

hanim azhari said...

kaki blogger best!!!

chii said...

chii setuju ngn tips yg diberikan..sama2lh kita amalkan ye :D

Tuan Muda Naim II said...

apakah rahsia kejayaan abang topek

Encik Luncai said...

tahniah bilangan follower blog ni dah nak cecah 1000..hebat! Aku kenal blog ni topimagine ni masa bilangan follower ciput je..happy blogging ye :)

afiqazizan said...

tips yang berguna dan baik ni bro.

KAMIHIDUP said...

fuh, KAMI tak sehebat topimagine, heeee. :)

cucu umie said...

thnkx bro for the tips..ad yg tips dh biase ayieb gunakan mcm koment blog orng..

fairus said...

terima kasih.. :)

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

top...cik bunga sokong no.3.. ape lag? promote ar blog cintabunga pat. hahahah ^^

lalink7 said...

nak share jugak nie..

ape kata top tukokan cara komen top ke pop up window..kalau buat cara skrang nie dia loading amek masa lama..sedih tau nak komen kat entri2 top nie...

can u consider it..

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

sy punya tarfik lg hancuss berbanding kamu..follower gitew² ajelah..ala yg betul² folo bkn ramai sgt pon blog sy..

mOon jOhari said...

aku suka kOmen2 ni...kalo dia fOllow aku aku mesti nk fOllow dia...nk kenal2 jgk...dan...aku mmg suka tgl kOmen...hehehehe

sha said...

oo, mcm tu ya? boleh cuba..

Puan Kutu said...

bab membalas komen tu kadang2 tak sempat sbb busy.klu pergi ke blog insyaallah sy komen..:)

khadijah said...

owh gitu yer caranya...:)

missdodo said...

aku bkak blog sbb nak follow up ngn entry2 org yang aku follow. sbb aku taw org xkan bc blog aku.sobssobs..

missdodo said...

aku bkak blog sbb nak follow up ngn entry2 org yang aku follow. sbb aku taw org xkan bc blog aku.sobssobs..