RASA CAM NAK SHOOT JER MUKA BUDAK KECIK NI | impianku dalam mimpiku

Thursday, May 5, 2011

RASA CAM NAK SHOOT JER MUKA BUDAK KECIK NI

Assalamualaikum...

BUDAK KECIK... keletah kanak-kanak ni kadang2 leh mencuitkan hati kita.. ialah budak2 kecil ni apa yang die orang wat mesti nak yang happy je kan... tapi pernah kah ko orang terkena dengan keletah budak2 yang membuatkan kan ko orang naik hangin.... hehehe


Cube ko orang baca dan teliti ape yang aku senaraikan kat bawah ni....

1. Bila di klinik atau pun hospital mesti ramai ibu2 yang bawa anak kecik dieorang.... bile ko orang nengok budak2 kecik mesti geram je kan.. mesti ko orang nak kacau... mase ko orang ngah cuit budak2 kecik ni tibe2 die muntah.. xpun ludah kat muka ko orang... "apa ko orang akan rasa/buat"

2. Mase nak beli kat ais krim kat apek motor, tibe ramai budak2 berebut2 depan ko orang sebab nak dulu dapat ais krim... ini bermakna ko orang akan terkebelakang... "apa ko orang akan rasa/buat".

3. Ngah bersantai-santai kat tepi taman permainan sambil nengok gelagat budak2 main baling bola..tibe2 bola tu terbaling ke muka ko orang... "apa ko orang akan rasa/buat".

4. Ngah lepak ngan awek kat shopping kompleks, pastu ada budak kecik gelak2 kuat2 depan ko orang sambil cakap, eeee, xmalu jalan pegang2 tangan, or dah besar pon nak makan bersuap... hahaaha.. "apa ko orang akan rasa/buat"

5. ada budak2 main kejar2 ngan kawan die, pastu die leh nyorok2 belakang ko orang sambil paut badan ko orang.. hehe... " apa ko orang akan rasa/buat"

Hahaha.. ada banyk lagi contoh.. tapi cukuplah lima ni yerk... ape yang ko orang akan wat bile berada di situasi ni yerk... nak marah budak2 lagi kan.. cukup lah sekadar senyum2 sambil cover ensem/cun..nasib bek la anak orang.. kalau adik sendiri dah lame kena lempang kang.. hahaha..

Sekian..


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

24 comments:

hawiz said...

aku suka contoh no 2 & 5..sbb aku suke budak2..

Tuan Muda Naim said...

usap kepala dorang sampai lebam...mwhahahahahaha

TeAqArH said...

bengang je tp x wat ape2 la kt depa..sbb tqah pun suke budak2...
tp yg no4 tu tqah suke...hahaha...sape kene,mmg best...

MaiRa QuEeN said...

name pon bdak2 xkan nk marah kot...huhu..sabo je la..

kAmi dAn mEreKa said...

aish, tak pernah pulak kite kena sampai ludah2,
senyum je la sambil cakap, 'takpe2'. hehe ;)

Izzuddin Fauzi said...

Budak kecik tau ape kot... Parentz la kene jaga... Time ak kecik2 pn x igt ak wat pe... Lg malu kot,...

myetech9[dot]com @ Enchik Nine

Eza Ridzwan said...

budak kecik jugak yg disalahkan...kesian depa...

♥ Mrs.Eady ♥ said...

susah nk jwb sb ade anak yg makin nakal & bijak bertnye itu ini & buat itu ini...hehehe...

lalink7 said...

mmg rasa cam nak cubit je pipi diaa..hahha..emo jugak ekk..tp kalau dah anak sdara sndiri yg buat kene pendam jele..

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

ha dulu ms kecik² ko buat x apa ko tulis tu..hehe

Shafiq Hashim said...

Budak2 tak thu apa lgi, kt yg mencorakan mereka..sabor je la..

Khairul Antasha said...

no.2 & 5... sy suka... hihihihi

sbb suka budak2..

tp kalo yg lain tu..buat bodo je.. erkkkk..

beeha ben said...

2,3,4,5 semua boleh diterima..budak2...hahha tapi yang n0.5 paling best...tolong sorokkan yg sorg lagi..pastu kesian yg sorg lain tercari2...hahah..*gelak jahat*

tapi budak2 yg suka meludah sy xsuke..hoho...

NuruL SyuhadaH said...

buat2 nk cubit2 mnje pp dorang..kunun2 dorg cm cumey..tp cubit kuat2..muhahaha..:P

chii said...

sabo je la..da kata budak2 kan..xkan nak berebut ngn dorang *eventho dlm ati rasa mcm nak lempang laju2 je..ahaha

mOon jOhari said...

aku ni kategori penyabar...so biar je la wlpn dlm ati mcm nk lempang je...bebudak...masa aku kecik2 lagi hebat dr depa kOt...lalalala~~~~

nelly said...

1. geram !
2.skip barisan .haha
3.marah !tkpun ambik balik bola tu baling kt muka dia .
4.nelly cakap : kenapa ? ko pun nk juga? haha
5.sabar je la ..
hahahaha

Mrs.Yie said...

heheh..budak dalam gambar tu mcm terpengaruh ngan cite2 ultraman,superman la tu.. :)

cik azeya said...

hahahha. takle blah berebut eskem ngan orang lain. hiks

rase macam nak lempang laju laju budak yang main kejar kjar lepas tu memekak menangis bila terjatuh. grr

MOK&SONS said...

sabor jer la..ekkeke..

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

Mintak diri dulu...isk²...

KAMIHIDUP said...

tangankan.

Puan Kutu said...

no1 dan 4 tu rasa nak lempang jer budak tu.haha..tp nama pun budak2 nk marah pun tak guna.maki dlm hati cukup.haha..

shereena said...

sy suka baby je,x suka budak2..hoho