BERAPA LAMA TEMPOH SESUAI UNTUK BERCOUPLE | impianku dalam mimpiku

Friday, May 6, 2011

BERAPA LAMA TEMPOH SESUAI UNTUK BERCOUPLE

Assalamualaikum...

BERCOUPLE.. sebelom ni entry aku pasal, berapa lama ikat tali pertunangan kan... bagai nak rak sume bagi pandangan... hehe.. yang lom bertunang pon cter nak best... cam dah ada pengalaman jerk... hahaha... gurau je k... ramai yang bagi pendapat tempoh 6 bulan adalah yang paling sesuai... :)

Sekarang ni lak, aku nak ketengahkan pasal tempoh bercouple lak.... ni cnfirm lagi ramai yang berpengalaman kan... cam aku ni mane la ada pengalaman pasal bercinta.. baru akil baligh la kata kn..:)

sumber pakcik google lagi :)

Banyak orang kata, makin lame bercouple makin jemu... betol ke... besto wat pe couple lame2 kan.. jmpe mak ayah masing2 dan cakap dah gatal nak kawen... ape lagi, g la masuk menikah :) Member aku ada yang couple sampai 9 tahun.. tunang 3 bulan, pastu kahwen... bahgia jerk aku nengok... xde perasaan jemu pon kat dieorang... :)

Tapi bagi aku memang la, makin lame bercouple ni, makin banyak cabaran dan dugaan nye kan... lagi2 musuh no 1 umat islam... syaitan yang direjam.... setiap masa berusaha untuk menyesatkan umat nabi muhammad ni...

Pada sesiapa yang berminat untuk memberikan pendapat, sila la lontarkan pendapat masing2 dengan yakin dan saksama di kotak komen aku tu yerk :)

Sekian...



IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

24 comments:

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

couple..? slagi mane yg mampu la top... heheh, pjg jodoh pjg lah tempoh ^^ heheh

MissNadh said...

tempoh seswai 3tahun kot,tapi den da 7tahun ni dah tak kawen2 gak laie,waaa...

jemu?oh tidakk...makin lame makin susah nak faham adela..grrr

MOK&SONS said...

:D..bagi ambo..kejap ke,lama ke couple..yang penting pasangan tu sendiri la...pandai2 la menjaga adab& tatasusila sebelum kawen..kalo yang tak mampu menahan godaan syaitan tu..baik ler copekkan sebelum apa2 berlaku..pendapat ambo yang tk seberapa..

Khairul Antasha said...

x jemu pun... depend dgn pasangan tu..kalo pandai menyemarakkan suasana xde la nak jemu nya..ni kalo sorg ke laut, sorg ke langit..memang la..

haihhhh..nikah lagi best..auwwwww...hihihi

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

dah 4thn couple... xde istilah jemu.. nak plak setahun xjumpa nie.. masih xde istilah jemu.. yg penting hati & cinta kita tu.. sejauh mana kita kuat menghadapinya...

♥ Mrs.Eady ♥ said...

ntah..ikut org kot...

saya kenal sthn terus couple..tunang sethn kawin skrg dh nak masuk 5 thn..

pokok pangkal terpulang kat individu tu :)

KAMIHIDUP said...

tak payah couple. tangkap terus kahwin je. :)

nelly said...

belum ada jodoh nak kapel
hehehe

Tuan Muda Naim said...

kapel time skola x penah pikir pon benda nih...bila dah abis skola baru fikir..ipta pon blom masuk dah gatal

Nor Suhaiza said...

2tahun cukup kot...
kalo couple lama2 ni wt cepat boring...
ag 1 wt kita tertnya2 die tu serius ke tak ngan kita.bg pmpuan lak, cm malu la couple lama2.bkn pe..wt org ngata je..bcinta bagai nak rak,tp xtau bila nk kwin.smpai mana jodohnya xtau la...

lalink7 said...

hmmm...tinkiu top for the pop up window comment..ahakss =))

mudah dan senang!!!

nak komen ape ek..yg seeloknye mmg la jgn lama2 tp kalau dah duit xde nak camne pulak nak trus kawen..xmo loan2 niee..smpai mati xabes bayar kang..hehehe

Miss Tira said...

Terpulang pada pasangan masing-masing. Sebab tu dalam alam percintaan minda dan pemikiran kita kena matang. Tengok pada budak-budak sekolah yang bercinta asyik putus sambung putus sambung. Sebab tak matanglah jadi macam tu. Huhu :p

Ini Kisah Tia said...

Tia alhamdulillah . dah couple 3 tahun . Tia tak pernh jemu dengan dia ..

chii said...

terpulang pd individu..ada yg perlu masa yg lama..ada gk yg perlu masa singkt utk kenal ati budi sblm amik keputusan nk sunting jd suri hati..ehheheh

puanbee said...

kalo hati dah sayang lama mana pun tk pe kalo tk syg tu yg bebukan jd tu :)

Mrs.Yie said...

x payah kapel2 bagai laa..nikah je terus..buang masa je kapel2 ni semua..buang duit pun ye jugak..hahaha

mykhalis said...

khalis tak reti nak bagi pendapat,. sebab khalis dari berkawan terus ajak tunang,,masa tunag dah rancang tarikh kawen dan baru belajar bercinta,,huuu

afiqazizan said...

ermm kalau aku..taknak lama2 kapel..baik terus masuk meminang..kapel2 ni banyak cabaran..haha.

dina darwina said...

nthlh..kapel byk sgt cabarannyerw..better kawen jer..p kawen pun tmbh tggjwb kat bahu

ct norfariza said...

bgantung kpd stp pasangan tu membentuk perhubungan kot...

yg penting..klaw da jdoh tk kemane.. =)

btw..da follow kmu... jom singgah blog sy lak... ^_^

shereena said...

ada jodoh la la..hahaha

*47!k@# said...

couple??xpenting kot..buat ape yg penting jela~lagipon couple ni byk cbrn..lg2 kite tk tau dia serius ke tak..buang mase n duet jee~n lagi satu couple ni xbest laa~mula2 couple rse best jek sbb ade org minat kite..bile dh jemu tak kesah g kt org laen plak sbb xde tali ikat janji..so,,couple ni bg ika is nothing..leyh dtg n pegi gitu jek..

fRaMe+LenSeS said...

terbaik perkongsian ni. terima kasih. ;D

Nadh suka dengan blog kamu, perkongsian kamu, Jum Nadh nk pomot, join contest Aku Ingin Berubah sahabat Nadh,,.

Mungkin kita leh sama-sama sampaikan message positive pada masyarakat dengan perkongsian dalam ni plak.. :D

sayacomel said...

berapa lama? takde expired date la..