JELAJAH BLOG 2011 : AKU INI BLOGGER LELAKI ! | impianku dalam mimpiku

Friday, March 11, 2011

JELAJAH BLOG 2011 : AKU INI BLOGGER LELAKI !


JELAJAH BLOG 2011 : AKU INI BLOGGER LELAKI !

Assalamualaikum...

BLOGGER.. hehe.. ak nk gak melibatkan diri dalam segmen ne.. thankz en. ben wat segmen ni.. pendapat aku tentang nape blog lelaki lebih kreatif dan mudah mendapat perhatian dari blog wanita... :) Aku berblog ne pon pada mulanye member ak yang ajak. mula2 xminat la.. tp skrg leh jd minat lak. member ak yg ajak tu lak lingkop ntah kemana.. :)

1. KREATIF

Bagi ak, kebanyakkan blogger lelaki ni, berkarya berdasarkan pengalaman masing2 dan menulis berdasarkan fakta. bukannye emosi atau pon perasaan.. hehe.. lg pon lelaki ne xmengutamakan benda yang remeh temeh cam background blog, color yg berwarna warni ke, xpon widget2 yang lip lap lip lap.... hanya sekadar simple tp entry yang mantop ... tu pendapat ak la.. (padahal entry ak hancus.. hehe). So, semua readers selesa n suka la baca entry2 tu n akan berkunjung lagi ke blog tersebut..

2. MUDAH DAPAT PERHATIAN.

Pendapat aku pasal ne, ak xbersetuju la blog lelaki mudah mendapat perhatian.. hehe.. bg aku blog wanita lagi senang kut, coz, bile blog wanita ni, edit sket gambar dieorang bg cun2, ramai la yang nk terjah blog tu.. hehe.. kekuatan bagi blog lelaki rasanye terletak pada entry yang mantap n promosi yang baik.. hehe..

3. BLOG WANITA YANG SELALU DIKUNJUNGI

CINTABUNGABLOGSPOT - Sebab blog makcik ne banyak contest. n suke nengok die bile masok contest.. haha lagi pon entry2 die kebanyakannye berdasarkan kehidupan seharian die... terutamnya pasal tudung..

MRS. SABRI - Satu blog yang bnyak mengajar tentang lumrah kehidupan. Bagi ak, die seorang yang friendly dan sentiasa berkomunikasi dengan blogger muda seperti ak ne.. :)

Sekian...

IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

19 comments:

KAMIHIDUP said...

KAMI xde? promote lah, hahaha, wei ni review, amcm gian x?
http://kamihidup.blogspot.com/2011/03/review-hikayat-merong-mahawangsa.html

BAKAWALI said...

yela....

bee said...

kihkih..lawo ke belog perempuan haa..

adeii perempuan biasa lah penuh dgn emosi ...tahniah kak rafina mimi uh glemer di nanti..

KHRLHSYM said...

hidup blogger lelaki. yeah!

topimagine said...

KAMI >>> wei, bond, kalo blog ak femes, xpe gak nk promote blog ko.. hehe.. ko join la segmen en. ben ni :)
Bakawali >>> nape ne nana.. :)
bee >>> emosi dan perasaan.. itulah wanita :)
hisyam >>> yeh yeh... hidop blogger lelaki :)

nabilah_2908 said...

blog2 lelaki yg sy ikut.....bnyk pengisian...fakta...walaupun cara olahan bahasa dia tu santai n gila2... :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
MOSQUES AROUND THE WORLD

Siti Safiyyah said...

heh aku pon suke gak blog lelaki sebab kemas kot..entri tak bersepah..bab widget liplap tu ade gak blogger lelaki buat.. -___-


psstt : Sanggup ke kita tengok jek Nabi Muhammad s.a.w dihina???

.::cintabungablogspot::. said...

hahaha.... seb baek la ko tak kutuk aku dok tag ko aritu kan, law tak mmg nak kene lempanggg~ kah3... tenggsss TOP! ;) join segmen abg ben, cayalahhhh!

topimagine said...

nabila >>huhu.. tol tu.. top sokong 100%... :)
siti safiyyah >>> hehe.. lip lap2.. top pon teringin nk wat la :)
cintabunga >>> hehe.. ingat pesanan beta.. kalo nk tag, tag benda yg xmelecehkn yerk :)

Miss Tira said...

Hahaha. Tira terfikir untuk menjemput editor Tira untuk menjadi penulis dalam blog Tira. Ini kerana dia orang lelaki dan cerita yang dia tulis semua santai. Tira letak dia dalam bahagian "Celoteh Ery Is Me". Apa pandangan Top? Try check this out: http://efyery84.wordpress.com/2011/03/10/perkara-perkara-yang-aku-tak-suka-di-tandas-awam/

nadiemsharmz said...

salam..jengok2 dr BA punye segmen...=)

topimagine said...

miss tira >>> hehe.. yup boleh2.. lg tira dh kenal sangat2 ngan die kn.. die mesti tau citarasa tira.. :)

nadiem >>> thankz.:)

solo molo said...

singgah dari segmen En Ben Ashaari...


http://solomolo.blogspot.com/

apisv2 said...

salam,
menjelajah kawan2 blog;)

blog apisv2

Zik said...

hehe... blogger lelaki dan perempuan.. masing2 ada kelebihan... :-)

bun said...

salam jelajah

nak takluk blog

dari BA

QaRr JaliL said...

sies entry ko oke..
bro..aku follow loe :)

| cik azeya | said...

sonok bace blog lelaki. kelakar. haha

Qaseh dalia adelia said...

dtg ngorat boleh hihi