BARU COUPLE, PERLU KE KENAL KAN KAT FAMILY | impianku dalam mimpiku

Monday, March 21, 2011

BARU COUPLE, PERLU KE KENAL KAN KAT FAMILY

Assalamualaikum...

COUPLE... sekarang ne budak sekolah pon dah pandai couple2 ni kan.. lom habis belajar lagi dh sebok nak menggatal...

Yang lelaki ne, lom ade punce pendapatan sendiri dh berani bawak anak dara orang kesana kesini... Yang pompuan lak, mase bercinta bukan main sorok ngan sume orang, bile dah "berisi" sape nak tanggong.. pakwe ko ???...


Ape yang cube aku nak perkatakan ialah, perlu ke baru beberapa bulan couple, perlu bagi tahu famili pasal bnda tu.. kalo ikut adab dan logik nye, mesti perlu kan.. sekurang2 nye family tau ko orang keluar ngan sape, kawan ngan sape.. xde la risau sangat kn..

Tapi, cube kalo lepas bagi tau family ko orang, family ko orang xsuke ko orang berkawan.. macam mane tu.. huhu.. cnfirm panas kn ko orang.. ialah remaja sekarang kn anggap die je yang betol.. mesti ko orang memberontaknye la..

Nak citer siket ni, member aku sorang ni, muda lagi, baru 20 tahun.. awek die lak budak mentah lagi, baru abes spm.. belom sebulan lagi dieorang couple, pastu dah sebok nak kenalkan kt family masing2.. aku xtau la ape citer sebenarnye.. tapi dari sumber2 yang leh dipercayai, mak bapak dieorang xsuke dieorang berkawan.. hahaha.. no komen la.. ko orang piker2 la sndiri ek..

cinta.. cinta adalah perasaan kasih sayang.. sesungguhnye tiada cinta yang teragung melainkan cinta terhadap Allah s.w.t.. renung2kan lah.. :)

Sekian...

IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

27 comments:

Syuhadah Razali said...

adah pertama kali jumpe lepas setahun dalm handphone je terus jumpa family lelaki..alhamdulillah..dapat restu..dan akan ke jinjang pelamin soon..sebenrnye ni subjektif..kadang2 orang boleh terima..family adah open minded..sebab semua perempuan..perlu kenl sape kawan ngan kami2..adah suka renungan yang kamu bagi..=)

topimagine said...

syuhada >>> bagus la kalo dapat restu kan.. xlame lagi nak kawen ek.. jelesnye.. huhuhu

mykhalis said...

khalis lagi best, jumpa reunion, jumpa mak dia, tunang, ambik keje ngan khalis(kami tak pernah dating,,jumpa kt tempat keje je..hehe)kahwenn..dah ada anak dah..

Dilla Nur said...

ermmm...cne nak ckp eh... better kalo da kompem kot bru bwk jumpe...kalo x, ssh gak...bila tetbe putus ke, bila dah libat famaly ni ssh sket laa...huhu...juz my opinion.. :)

topimagine said...

khalis >>> hehe.. so, abag dating kt tempat je lak yerk.. so sweet... hahaha
dilla >>> rasenye cm tu la.. jgn baru couple baper ari dh bawak jmpe family kn.. haha

Nurfazilah Cipa said...

eerrmm,,bg cipa lak sumenye serh kt ats tu.so better xmltkkn hrpn yg tggi pd satu hbgn..(eh,cm lari tjok je!)haa~

topimagine said...

cipa >>> hehe.. xleh terlampau berserah je.. kita kena usaha jaga n pertahan kn jugak :)

cik ayin said...

tak jumpa lagi bakal mentua even da lama berkawan..takut la :)

Miss Tira said...

Ramai yang cuba sorokkan dari pengetahuan keluarga sebab menyedari mereka masih belum layak untuk bercinta tapi gatal nak bercinta juga.

Nurul Afifah said...

bg aku..kapel pon just mcg2 je..xyh lbih2..xpk lgsong nk kenal2 semua tu sbb dri sendiri pon x rse akn kkal relationship tu..

topimagine said...

cik ayin >>> hehe... xjmpe xpe.. janji dieorang dh tau.. :)
tira >>> tu la. kgn nk gatai2 sangt.. :)
afifah >>> haha.. kira ne geli2 je la ek. :) hampeh :)

Isteri Yang Comel said...

wah tengah bunga-bunga cinta lah nie

husna mukhtar said...

aku er mak aku tau kt fb. hehehe. bkn aku bgtau :p

topimagine said...

IEB >>> hehe.. xde lah kak.. sy dh 5 tahun pon ngan si die :)
husna >>> haha.. tu la.. len kali jgn add mak sndiri... :)

fyna said...

klu bley tak nak kapel lame2...payah...

Khairul Antasha said...

kalo family sy..kalo umur awal 20 an & masih study..pastu bw jumpa family..memang nak kena bahan..

kalo cinta sekalipun biar bersederhana.. jgn lebih2 sangat.. hehehe...nanti kalo jatuh sakit sgt wooooooo...

topimagine said...

fyna >>> hehe.. so, nak kawen tros la ek.. gatai :)
KA >>> haha.. may be 1 bulan direct kena bahan kn.. yup, biar bersederhana dalam sume perkara.. haha :)

Piasara said...

"top...akak pulak anak2 kecik lagi,tapi yg sulung tu dah 15 thn,akak ada juga ckp kat dia kalau ada teman lelaki mesti perkenalkan kt akak, tak kiralah biasa atau special...setakat ni kawan2 sekelas tu pun dia cerita gak..mmg dia suka bercerita pasal kwn2 dia.."

topimagine said...

kak piasara >>> hehe.. wah baru 15 thn dh dapat permision ek.. bagos2.. anti kalo date leh la mak nye tolong support kn :)

.::cintabungablogspot::. said...

jgn byk cite mat top, da cukop 10k baru bole ajk jumpe. heheh... gedik siot ko..


pejadahnyer, mane aku taw ko kat giant dowh... ko watpe sane?

WEEKEND KALI NIE MEMANG TAK HENGAT

topimagine said...

tu la pasal... dalam bank aku ada 80K je.. cukop ke x ye.. hahahahaha

mrs.sabri said...

jaga lembu sekandang lebih senang daripada menjaga ank dara sorang..itulah perumpamaan org2 tua kita..memang btl pun kan..hehe..

topimagine said...

mrs sabri >>> tol tu kak.. lagi satu perumpamaan, mak ayah leh jaga 20 orang anak, tapi 20 orang anak lom tentu leh jaga mak ayah dua orang tu :)

chii said...

muda sgt..lg plak budak pompuan br abih spm..perjlnan idup pun baru nk mula...

DaK CoMoT said...

haishhhh..lawan tokei neyh depa...comot dah tua neyh xkenal2 lagi pown mr comot kat family...aishhhhh hahahaa

topimagine said...

chii >>> tau xpe.. kiteorang mls je nk masok cmpor.. :)
comot >>> haha.. mesti ko ne penakut kn budak comot :)

Lyna said...

ko to ?
mcm aq xtau pas abis spm da brcinta..