TUTORIAL LETAK BUTTON LIKE FACEBOOK | impianku dalam mimpiku

Wednesday, March 23, 2011

TUTORIAL LETAK BUTTON LIKE FACEBOOK

Assalamualaikum..

TUTORIAL... Tutorial datang lagi.. hehe..ne tutorial yang mudah jugak.. kebanyakan blogger dah wat benda ni..


Button like ne memboleh kan kita tahu sama ada readers menyukai entry kita atau pon tidak.. walaupon rasenye kadang2 readers xbaca pon entry kita.. tapi saje je click button like tu kan..

Tu dieorang nye pasal la... coz kalo dieorang click button like tu, sekurang2 nye dieorang mempromosi blog kita di facebook.. so, secara xlangsung leh meningkatkan traffic kita kan...


STEP 1

Login akaun blogger, dari dashboard > design > edit HTML > expand widget templates (ni mesti ko orang tau nye kan... hehe)

STEP 2


Ko orang cari coding kt bawah ni.. nak senang gune je function find ( ctrl + F)



STEP 3

Pastu, ko orang copy je coding kat bawah ni n paste kt bawah coding atas tadi...



Senang kan... lastly, ko orang preview, xde error.. save je la... :)

Selamat Mencuba!!!

Sekian...



IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

7 comments:

chii said...

chii nk like gak la..eehhe

Khairul Antasha said...

LIKE :) :)

mykhalis said...

nice share..khalis dah wat dah.. tapi jarang orang like.. top tak nak like ke?hee

hottest entry di blog khalis :
Filem Titanic 3D james camaroon mungkin dibuat sempena ulangtahun kejadian itu

Bentuk speaker yang cool dan menarik

lalink7 said...

nak buat ke idak ek..pk jap..hehe

nak buat lah..hehe..tq top

Dda Ly said...

thanks for sharingg...:)

meh ke rumah..
~ku panjatkan syukur~
keep in touch ye..♥♥♥

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. said...

erm...bab ni memng lemah... biler nak ajar traffic ni???

nabilah_2908 said...

setuju...sec tak langsung tlh bntu promosikan blog di FB mereka..

kita nak like sendiri pun boleh..tk payah susah2 nk copy link baru nk paste kan wall..kn..? :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
BLOG REVIEW : FIRE STARTING AUTOMOBIL