PATUT KE BERHENTI MEROKOK | impianku dalam mimpiku

Monday, March 21, 2011

PATUT KE BERHENTI MEROKOK

Assalamualaikum...

BERHENTI MEROKOK... aku cume nak tanya pandangan ko orang.. patutkah aku berhenti merokok.. haha.. soalan bodoh kn..:)

Sebenarnye aku ade apply jawatan konstabel polis.. anti kalo die panggil interview, ngan ujian fizikal die yang lasak tu cm ne, stamina aku xtau la level mane .. kalo dah smoking tu paham2 je la.. kejap je dah semput.. "si dia" pon dah lame suruh ak berhenti.. hehe

Tapi kalau nak berhenti tu, leh ke berhenti teros, contohnye nekad, mulai esok, xkn isap rokok lagi.. hehe atau berhenti perlahan2, kire lepas makn je isap rokok.. waktu len xpayah.. huhu..


Tp, stok rokok memang sntiasa ada.. aku memang wat spare je dalam beg ni.. hehe.. aku ne bukan lah kategori perokok tegar yang kalo xdpt rokok leh menggigil.. haha. tp aku kalo jmpe member2 yang isap rokok or kalo ngah bosan memang rancak la berasap... :)

Aku harap sangat aku dapat berhenti merokok ne coz merokok ne membahayakan kesihatan.. hehe..

Sekian...


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

27 comments:

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. said...

NANA ADA CARA NAK BENTI HISAP ROKOK..BELI SERBUK TANAH LIAT PUTIH KAT HPA MELAKA, PASTU RENDAMKAN DGN AIR,...SAMPAI DIA MENDAP..PASTU MINUM AIRNYE... INSYA'ALLAH, LEH LA HILANG GIAN MEROKOK TU..AMALKAN LA SELALU K...

husna mukhtar said...

berhenti berhenti!
guna niquitin. (eja cemana ntah)

topimagine said...

nana >>> hehe.. tau la ejen HPA.. wekkk :P
husna >>> hehe.. yerk yerk je bnda tu leh wat berhenti. :)

Tuan Muda Naim said...

telan niquitin 100 biji teruih....kesan sampingan aq x tanggung...kunyah&telan chewing gam...jgn minum koka kole...minum air kosong...gerenti dah x stop...tip yg aq bg kat kwn aq

topimagine said...

naim >>> hehe.. rasenye memang xisap rokok tros kut coz dh masuk 7kaki bawah tanah :)

Nor Suhaiza said...

erm..da bnyak cara nk bhenti merekok...
kalo senaraikan dkt sini mmg boleh wt entry...
pape pon, bnda ni depends pd individu tu..kalo niat je nk brenti tp x buat x gna jgk..
kna niat+usaha=menjadi....
p/s:niquitin 2 bkesan dlm bhenti merokok....try la...

hamzah ian said...

gua tak brenti lg.. haha

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. said...

MESTILAH PROMOTE PRODUK HPA

topimagine said...

suhaiza >>> hehe.. tol tu.. kalo setakat hangat2 taik ayam je bek xyah kn :)
hamzah >>> bagos2... haha. berhnti la bro... bahay untuk kshtn..
nana >>> bagos2 :)

Syafiq Rosli said...

huhu..pelahan2 lah..

zora said...

dimna ade kmahuan di situ ada jalan..usha la dulu..mngkin berhenti slow2 bleh kot..:P

topimagine said...

syafiq >>> ko xisap rokok ape ko tau. hahaha
zora >>> yup ngah perlahan la ni.. thankz zora :)

mykhalis said...

kalau dah siap stok dalam beg still tak tegar lagikke?berhenti je.. jgn ditunggu lama-lama

latest entry di blog khalis : binatang laut dalam yang pelik

Miss Tira said...

Kalau sudah ada niat itu sudah setapak mara kehadapan dalam hajat ingin berhenti. Setapak lagi adalah perlaksanaan. Ia terpulang pada Top sendiri untuk lakukan atau tidak. Tira beri sokongan dan doakan agar Top dapat berhenti merokok.

Entri baru: Angan-angan Bukan Impian

b a m b a m ' s said...

ehhh..apesal berenti.. hisap lar lagi.. kan sihat lagi tuh..
selagi belom kena stroke JGN BERHENTI..
selagi tak kena HEART ATTACK jgn berhenti..
kanser paru-paru pon belom kena lagi kan..

relax arrrr~!

org sekeliling pon tak kena penyakit lagi..chill~!

amacam!buat per berhenti!muahahahahah..

Silent said...

hhaaaha.....aku sokeng komen si bambam di atas.

Halimatun Sa'adiah said...

bagos...
gudluck bro!
salu ingtkn diri nk benti merokok..

Alin Marlini said...

kure-kure dlm perahu
pure-pure buat tak tahu..hehehehe

berentilah Top sblm terlmbt...ingat org yg tersayang...

hanim azhari said...

top bgs2 i loike..chaiyok ye top

shereena said...

patut100x!chaiyo2 top!klu dah jadi polis jgn lupa sy tau^^hahaha

chii said...

haa..setuju..chii skong 101%...ehehe...

tapi wat la slow2..jgn terlalu drastik..krg terkejut plak badan dibuatnya...

MyRa QuEeN said...

patut...bahaye bkan untuk diri je tp untuk semua yg tersyag,.

topimagine said...

khalis >>> bukan tegar la bang.. sebakai bekalan waktu terdesak jerk :)
tira >>> time kaseh tira sokong.. huhu.. top akan cube :)
bambam >>> pedas sungguh nasihat cik bambam.. menusuk sampai ke urat saraf.. :)

topimagine said...

silent >>> sampai ati ko sokong bambam ek.. :)
halimatun >>> thankz.. memang selalu ingat kn diri ni :)
kak alin >>> jgn la cm tu kak.. sedih lak rasenye :)

topimagine said...

hanim >>> tahnkz.. chaiyok gak kt ko hanem :)
shereena >>> jgn la ckp cm tu.. interview pon x g lagi.. haha :)
chii >>> tau xpe.. cian lak kt badan ne .. :)
myra >>> hehe.. thankz.. i will remember :)

Mama Kembar 3 said...

stuju ngan si bambam gak...teruskanlah menjana ekonomi negara... lagi tinggi tax rokok, kan lagi banyak menyumbang? duit poket banyak banyak tu, nak buat apa lagi kan? hehehe

topimagine said...

jgn la cm tu mama.. saya nangis kang.. hahaha :)