TUTORIAL - LETAK LINK DALAM KOMEN | impianku dalam mimpiku

Saturday, March 19, 2011

TUTORIAL - LETAK LINK DALAM KOMEN

Assalamualaikum...

TUTORIAL... Ari ni aku bermurah hati hati nak kongsi satu tutorial yang mudah ngan ko orang.. Senang je benda ni.. ko orang leh letak link ko orang cam link blog ko orang or link entry ko orang dalam comment box blog lain..

ko orang dapat mengomen entry blog len, dalam pada masa yang sama ko orang dapat promote blog ko orang kan. Memang ramai bloggers yang dah tau wat benda ni.. kepada yang dah tau, baca je lah yerk, dan kepada yang belum tau leh la cube2 k...



STEP 1

Setiap kali ko orang komen kat blog orang len ko orang copy and paste coding kt bawah ni...



STEP 2

Ko orang edit la apa yang patut k...

MESEJ - apa yang ko orang nak komen
LINK - Link dari blog ko orang la...
TAJUK - tajuk entry or name blog ko orang..

STEP 3

xde preview2 der.. ko orang post je tros.. confirm jadi... hehe..

Simple kan.. so ape lagi.. marilah mencube yerk!!!

Sekian...

IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

18 comments:

husna mukhtar said...

nice hehe try ni :P umur 18 tak boleh nak berfikir secara matang. betul ke?

kOtAk^mAgiKa said...

good info : kOtAk^mAgiKa

Dayana AZ said...

maceh2 :)

emy zulaiha said...

betol2 :)



nak try neh!

jom g fiesta hot air ballon : .3rd Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2011.

Dilla Nur said...

nak wat...nak wat...hehe...

: Andainya Awak Tahu

mykhalis said...

percubaan percubaan : kenapa perempuan kuat cemburu

emy zulaiha said...

eyh pelek la..emy click situ jadi jew..nape en top kate xjadi?? :(

puanbee said...

haa elok ni untuk promosi blog..

Miss Tira said...

Tira nak test..

Impian Tira

Miss Tira said...

Wah jadilah Top. Terima kasih bagi tips menarik ye. Hehehe. Terima kasih banyak-banyak. :)

shereena said...

ada nama sy la dlm pic 2.hahaha..
btw thanx 4 tutorial top^^

Opah Kentang said...

:)

dulu2 tak reti jugak nk buat gitu.

sekrang nie kalau boleh nk aje tiap mase.hihih :P

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. said...

good2....hehhehe

kotak bulat said...

nak try

recent : 8 FAKTA MENARIK TENTANG DARAH

Nico Bellic said...

sila singgah : Lawak - Putera Charles edit

Eyma su said...

Thank jadi..hehe..(^_^) : Tocey2 jadi la..hee..

orchidmekar said...

test apa y di ajar di atas : resepi bujang

Anonymous said...

testing : resepi orchid