ORANG MELAYU LAGI RAMAI BALIK KAMPUNG PADA CNY | impianku dalam mimpiku

Thursday, February 3, 2011

ORANG MELAYU LAGI RAMAI BALIK KAMPUNG PADA CNY

Assalamualaikum...

GONG XI FA CHAI... hehe.. memang dh jd habit la pantang je kalo ade je cuti panjang siket, orang2 kita (melayu la) mesti nk balek kampung.... lg2 sekarang kn musim harga getah melambung kn, mau nye xblek.. hahaha

Bg aku xsalah kn kalo nak blek jumpe family kt kampung. lantaklah orang nk ckp " ni raya sape sebenarnye".. :) .. yang penting kite dpt mengeratkn silaturrahim dan sentiasa kenang family n sedare mare kite kn.. kalo xblek cm ne nak kenal sedare mare yg kite jarang jmpe tu.

Sebab gejala blek kampung ni jgak la, aku nengok Melaka bkn men sebok sume jalan raya. lagi2 kawasan ayer keroh n bandar hilir.. bkn men sesak lg.. ntah mane dieorg nk g agaknye.. hahaha.. may be dh terlanjur blek kmpong dieorg kt melake ni, dieorg g jalan2 skali kn.. ye la, Melaka kn bandaraya warisan dunia... bnyk tempat sejarah.. hahaha.. (promote negeri sket)...


Ape2 pon sebenarnye ak dh lbh kurang 5 thn xblek kampung ak kt jhr tu.. tu kampong blah ayh ak.. xkire la raye ape.. belah mak aku lak sebelah umh je.. dan skrg ak still dok ngan family ak lg.. xde maknenye nk blek kampung sebb ak memang dok kampong pon.. hahaha

Sekian...

IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

10 comments:

shah-kayrul said...

tgh check jadual...bulan berapa lg cuti panjang...aku pun nak balik kg...tapi kali nie cuti ikut mak aku g bercuti kat PD....

topimagine said...

tu bukan blek kampong.. tu melancong.. hehehe :)

Miss Tira said...

Tu laa. Kedai Cina belum tutup lagi kedai Melayu dah tutup dulu dah. Hahaha, macam lawak pula rasanya.

topimagine said...

huhu.. 1Malaysia.. semangt perpaduan.. :)

sitihanisahali said...

balik kg jumpe mak ayah..dapat pahala ;))

KizZ said...

Wah cantiknya gambar...suke suke!!

topimagine said...

siti>>> btol tu siti.. nengok muka mak ayah lg la dpt pahala kn... :)
Kizz>>> itu hanyalah gambar hiasan semata2.. cewahhhhh :)

penyejuk hati said...

nak balik jgk..windu mak ngan abah, adik2..huhu

topimagine said...

hehe.. suruh je family awk datang ke london.. :)

KizZ said...

Ala yeke..ingat amek sendiri...hihi