SELAMATKAN RAKYAT MALAYSIA DI MESIR | impianku dalam mimpiku

Thursday, February 3, 2011

SELAMATKAN RAKYAT MALAYSIA DI MESIR


Assalamualaikum..

Sangat menggerunkan keadaan di Mesir.. kite yg nengok dari berita2 dan paper pon dh terasa, cm ne lah agaknye dieorang yang ad kt sane kn.. ni la akibat dari manusia yang bertindak diluar kewarasan diri.

Difahamkan jalan2 raya kat sane memang setiap mase penuh dengan perusuh walaupon kerajaan Mesir isytiharkan darurat dan perintah berkurung. yang lebih menggerun beribu2 banduan kat sane dah terlepas dari penjara. sistem perhubungan pon sume dah terputus . xkire la hubungan jalan raya mau pon acces telefon dan internet. Masya'allah. rasenye cm dh kiamat je kt sane kn.



Sebagai rakyat Malaysia yang perihatin, aku harap kerajaan Malaysia atau pon NGO2 yng ada ni berusahalah sedaya upaya dengan segera untuk bawa pulang rakyat Malaysia yang ada kat sane atau pon pindah kn dieorang kat tempat yg lebih selamat. terdapat jgak khabar berita dari laman2 blog student sane, yang mengatakan ade rakyat Malaysia yang kena rogol (xtau la sahih atau tidak). mintak2 dijauhkan sume tu. cukop menggerunkan.

Kita sama2 berdoa kepada ALLAH supaya lindungi la rakyat kita dan harap biarlah tragedi di Mesir ni cepat berakhirkan. AMIN...

Sekian....

IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

6 comments:

Hayati Hamzah said...

semua sbb presiden baru yg pro amerika :( sob2

topimagine said...

bukan ke hosni mubarak dh trlalu lame memimpin mesir?.. sebab tu la rakyat memberontak..

KizZ said...

Huaa..Kiz punrisau rakyat-rakyat Malaysia kat luar sana ohh...

Jom sini,
Sebuah sajak buat mukabuku

topimagine said...

same2 la berdoa keselamatn sume kn... aminnn

SyafzMagz (Yen) said...

Semoga rakyat Malaysia di Mesir selamat terutama rakan-rakan yang berada di sana. Bersama kita mendoakannya.

topimagine said...

Aminnn...